search
ΠΕΜΠΤΗ 09.05.2024 10:19
MENU CLOSE

ΠΑΣΟΚ: Αμηχανία από την αποχή 11 βουλευτών – Οι εισηγήσεις που δέχεται ο Ανδρουλάκης

16.02.2024 08:00
androulakis-new

Έντονη είναι η αμηχανία στο ΠΑΣΟΚ μετά την ολοκλήρωση της ψηφοφορίας για τα ομόφυλα ζευγάρια. Το Κίνημα μετράει πληγές για το γεγονός ότι 11 βουλευτές από τους 32 της Κοινοβουλευτικής Ομάδας απείχαν από την Βουλή την ώρα που τα ανθρώπινα δικαιώματα έχουν «ταυτοτικό» χαρακτήρα για το κόμμα. 

Οι εισηγήσεις που δέχεται ο Ανδρουλάκης 

Ο αρχηγός του ΠΑΣΟΚ – κάτι που φάνηκε και από την τελευταία συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας όπου το κλίμα ήταν «εκρηκτικό» – δέχεται εισηγήσεις για τους διαφωνούντες και κυρίως για δύο βουλευτής. Ο λόγος για την Γραμματέα της Κοινοβουλευτικής Ομάδας Ευαγγελία Λιακούλη και τον Αντιπρόεδρο της Βουλής Οδυσσέα Κωνσταντινόπουλο. Η πρώτη να αποχωρήσει από τη θέση της και να αντικατασταθεί, ενώ από τον δεύτερο να ζητηθεί η παραίτηση του από τη θέση του Αντιπροέδρου της Βουλής. 

Από την πλευρά του ο Νίκος Ανδρουλάκης, απορρίπτει όλες τις εισηγήσεις που του γίνονται. Πράγμα που σημαίνει ότι στο ΠΑΣΟΚ δεν θα υπάρξουν καθόλου κυρώσεις για όσους απείχαν και μάλιστα θα δοθεί σήμα να «πάμε παρακάτω». 

Οι βουλευτές που απείχαν: Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος, Ευαγγελία Λιακούλη, Σταύρος Μιχαηλίδης, Μπουρχάν Μπαράν, Σταύρος Νικολαϊδης, Απόστολος Πάνας, Παναγιώτης Παρασκευαΐδης, Ανδρέας Πουλάς, Χριστίνα Σταρακά, Μανώλης Χνάρης, Κατερίνα Καζάνη.

Θα υπάρξει νέα ένταση; 

Πρόσωπα που γνωρίζουν την ανθρωπογεωγραφία του ΠΑΣΟΚ θεωρούν ότι δεν θα λείψουν οι αιχμές των βουλευτών που ψήφισαν το νομοσχέδιο προς αυτούς που απείχαν. Μάλιστα, για να επιχειρηματολογήσουν υπέρ αυτής της άποψης δείχνουν την τελευταία συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας και τα όσα είπε η Νάντια Γιαννακοπούλου φωτογραφίζοντας την Ευαγγελία Λιακούλη. «Κάποιοι σύρονται πίσω από Μητροπολίτες», είχε πει η βουλευτής του Δυτικού Τομέα, αλλά και ότι «δε μπορούν να υπάρχουν βουλευτές δύο ταχυτήτων». 

Σκληρή απάντηση στη Νέα Δημοκρατία 

Την ίδια ώρα σκληρή ήταν η επίθεση – απάντηση του ΠΑΣΟΚ στην Νέα Δημοκρατία μέσω κύκλων για τις κυβερνητικές διαρροές αναφορικά με την ψηφοφορία για το νομοσχέδιο για τα ομόφυλα ζευγάρια. 

«Όποια επιχείρηση εκ μέρους της ΝΔ για αριθμητικές συγκρίσεις είναι ανεδαφική και τουλάχιστον πολιτικά άστοχη, όταν το 1/3 της κοινοβουλευτικής ομάδας της ΝΔ δεν υπερψήφισε το νομοσχέδιο που εισηγήθηκε η κυβέρνηση της», λένε στην Χαριλάου Τρικούπη. 

Παράλληλα, κύκλοι του ΠΑΣΟΚ ασκούν έντονη κριτική στην Νέα Δημοκρατία λέγοντας πως ο «Αντώνης Σαμαράς παρουσίασε δική του πλατφόρμα», ενώ «ο Μάκης Βορίδης λέει ότι το νομοσχέδιο είναι αντισυνταγματικό»

«20 βουλευτές καταψήφισαν με πρώτο τον πρώην Πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά, ο οποίος παρουσίασε μάλιστα διακριτή πλατφόρμα,  31 βουλευτές της ΝΔ απείχαν και ο υπουργός Επικρατείας Μάκης Βορίδης χαρακτήρισε το κυβερνητικό νομοσχέδιο αντισυνταγματικό», αναφέρουν χαρακτηριστικά. 

«Αυτή η μεγάλη θεσμική αλλαγή δεν θα ήταν δυνατή χωρίς τη θετική ψήφο του ΠΑΣΟΚ και των άλλων κομμάτων της αντιπολίτευσης, καθώς από τη συμπολίτευση στήριξαν το νομοσχέδιο μόλις 107 βουλευτές» καταλήγουν στην Χαριλάου Τρικούπη. 

Υπενθυμίζεται ότι μετά το πέρας της ψηφοφορίας κυβερνητικοί κύκλοι είχαν αναφέρει: «από τη ΝΔ ψήφισε το 68% και από το ΠΑΣΟΚ το 66%! Το ΠΑΣΟΚ του Ανδρουλάκη που διεκδικεί τα πρωτεία στο μεταρρυθμιστικό κέντρο είχε λιγότερο ποσοστό στα ναι από τη ΝΔ».

Στην Κρήτη ο Ανδρουλάκης

Σήμερα ο Νίκος Ανδρουλάκης θα συναντηθεί με εκπροσώπους αγροτών στο Ηράκλειο της Κρήτης και στις 20:00 θα παραστεί σε εκδήλωση της νομαρχιακής επιτροπής Ηρακλείου. 

Διαβάστε επίσης:

Γάμος ομοφύλων: Απείχαν οι δύο μειονοτικοί βουλευτές της Νέας Αριστεράς – «Δεν μας χαροποιεί το γεγονός» αλλά «δεν θα υπάρξουν συνέπειες» λέει ο Χαρίτσης

Γάμος ομοφύλων: Γιατί απείχε ο Πολάκης – Ενστάσεις στην τεκνοθεσία και την παρένθετη κύηση

Κασσελάκης: Οι καταδικαστέες τρομοκρατικές ενέργειες της Χαμάς, δεν δικαιολογούν την καταστρατήγηση του διεθνούς δικαίου από το Ισραήλ

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 09.05.2024 10:18