search
ΤΕΤΑΡΤΗ 15.05.2024 12:43
MENU CLOSE

Γάμος ομοφύλων: Απείχαν οι δύο μειονοτικοί βουλευτές της Νέας Αριστεράς – «Δεν μας χαροποιεί το γεγονός» αλλά «δεν θα υπάρξουν συνέπειες» λέει ο Χαρίτσης

16.02.2024 00:24
xaritsis vouli 888- new

Απείχαν της ψήφισης του νομοσχεδίου οι δύο μειονοτικοί βουλευτές της Νέας Αριστεράς, Χουσεϊν Ζειμπέκ και Φερχάτ Οζγκιούρ, επομένως από τους 11 βουλευτές, οι 9 υπερψήφισαν το νομοσχέδιο.

Δεν μας χαροποιεί το γεγονός” ήταν η πρώτη αντίδραση του προέδρου της ΚΟ της Νέας Αριστεράς Αλέξη Χαρίτση στο πλαίσιο συνέντευξής του στο Kontra Channel και τη Νατάσα Γιάμαλη, σημειώνοντας ωστόσο ότι δεν θα υπάρξουν συνέπειες καθώς “δεν λειτουργούμε με όρους κομματικής πειθαρχίας, μακριά από εμάς λογικές πειθαρχικών μέτρων”.

Οι δύο βουλευτές, είπε πιο συγκεκριμένα ο Αλέξης Χαρίτσης, “μας ενημέρωσαν ότι δεν θα ψηφίσουν, είναι μια απόφαση που δεν μας χαροποιεί αλλά αντιλαμβανόμαστε τις δυσκολίες και τις ιδιαιτερότητες μιας κοινότητας την οποία το ελληνικό κράτος εδώ και δεκαετίες έχει θέσει στο περιθώριο και αναπαραγάγει μέσω αυτής οπισθοδρομικές αντιλήψεις”.

Διαβάστε επίσης:

Γάμος ομοφύλων: Γιατί απείχε ο Πολάκης – Ενστάσεις στην τεκνοθεσία και την παρένθετη κύηση

Κασσελάκης: Οι καταδικαστέες τρομοκρατικές ενέργειες της Χαμάς, δεν δικαιολογούν την καταστρατήγηση του διεθνούς δικαίου από το Ισραήλ

Η εξομολόγηση του Σπύρου Μπιμπίλα στη Βουλή – «Έκλαιγα κρυφά» – Εισέπραξε διακομματικό χειροκρότημα

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΕΤΑΡΤΗ 15.05.2024 12:41