search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 17.05.2024 23:05
MENU CLOSE

Σύσκεψη στην ΕΛ.ΑΣ. για την κάθοδο των αγροτών – Συνεχίζονται οι συμβολικοί αποκλεισμοί

18.02.2024 19:46
trakter

Σύσκεψη της ΕΛ.ΑΣ. πραγματοποιήθηκε το βράδυ της Κυριακής ενόψει της επικείμενης καθόδου των αγροτών στην Αθήνα.

Υπενθυμίζεται πως νωρίτερα την Κυριακή ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης έδωσε το πράσινο φως για την κάθοδο των αγροτών στο Σύνταγμα, μετά το μπλόκο των προηγούμενων ημερών. Πληροφορίες αναφέρουν πως στη σημερινή σύσκεψη που έγινε στην Κατεχάκη, παρουσία του υπουργού Προστασίας του Πολίτη, αποφασίστηκε να αρθεί το «μπλόκο» για να μην δυναμιτιστεί περεταίρω το κλίμα.

Ωστόσο, τέθηκαν τρεις προϋποθέσεις:

  1. Να φτάσουν τα τρακτέρ στην Αθήνα συνοδεία περιπολικών από τα μπλόκα προς το Λεκανοπέδιο και αντίστροφα
  2. Να μην επιτραπούν ανεξέλεγκτες μετακινήσεις των τρακτέρ στο κέντρο της πόλης
  3. Να βρίσκονται σε οριοθετημένο χώρο στο Σύνταγμα

Μέχρι στιγμής δεν έχει αποφασιστεί σε πόσα τρακτέρ θα επιτραπεί να φτάσουν στο Σύνταγμα.

 «Ζεσταίνουν» τα τρακτέρ

Στο μεταξύ, έτοιμοι για την κάθοδο με τρακτέρ στην Αθήνα από τις περισσότερες περιοχές της Ελλάδας δηλώνουν οι αγρότες. Τα πρώτα τρακτέρ θα βγουν στις Εθνικές Οδούς προς Αθήνα αύριο το πρωί για να καταλήξουν τελικά στο Σύνταγμα την Τρίτη, οπότε είναι προγραμματισμένο το συλλαλητήριο.

Πάντως, ο πρωθυπουργός διεμήνυσε την Κυριακή ότι η κυβέρνηση συνεχίζει να στέκεται στο πλευρό των αγροτών αλλά έστειλε ουσιαστικά σήμα ότι δεν υπάρχει περιθώριο για άλλες παροχές, λέγοντας ότι δεν μπορούμε να θέσουμε σε κίνδυνο όσα πετύχαμε.

Την ίδια ώρα, σε νέους αποκλεισμούς προχώρησαν επί της Εγνατίας Οδού, οι αγρότες σε Χαλκιδική και Ημαθία την Κυριακή. Συγκεκριμένα στις 6.30 το απόγευμα ελαιοπαραγωγοί της Χαλκιδικής απέκλεισαν την Εγνατία Οδό και από τις δύο πλευρές, στο ύψος του κόμβου των Μουδανιών, ενώ στην Ημαθία αποκλεισμός της Εγνατίας οδού έγινε λίγο πριν τις 7 το απόγευμα, με μπλόκο των αγροτών στο κόμβο του Νησελίου.

Οι αγρότες πραγματοποίησαν πεζή διαμαρτυρία, ενώ η Εγνατία Οδός και στις δύο περιοχές, θα δοθεί σε κυκλοφορία στις 8 το βράδυ.

Τέλος, οι αγρότες του Έβρου απέκλεισαν το απόγευμα της Κυριακής το τελωνείο στους Κήπους για δύο ώρες ενώ οι αγρότες στο μπλόκο του τελωνείου της Νίκης στη Φλώρινα αποφάσισαν το κλείσιμο των συνόρων για τα φορτηγά που μεταφέρουν εμπορεύματα για τη Δευτέρα από τις 12 έως τις 3 το μεσημέρι. 

Διαβάστε επίσης:

Κορινθία: Στον εισαγγελέα τη Δευτέρα ο πατέρας των «παλαιοχριστιανών» – Άφαντη η σύζυγός του και τα 4 παιδιά

COSMOTE: Κατέρρευσαν τηλεφωνία και Ίντερνετ στη Βόρεια Ελλάδα – «Καλέστε στο 112 σε περίπτωση ανάγκης»

Φωτιά στο Κολωνάκι: Σε κρίσιμη κατάσταση ο Μανώλης Μαυρομάτης – Νοσηλεύεται με μηχανική υποστήριξη η σύζυγός του

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 17.05.2024 23:05