search
ΠΕΜΠΤΗ 02.05.2024 05:14
MENU CLOSE

Ερντέμ Μοραλιόγλου: Αφιερωμένη στη Μαρία Κάλλας η επίδειξη μόδας μπροστά από τα Γλυπτά του Παρθενώνα (Videos)

18.02.2024 12:29
af2f01e1-a2cf-43ac-9041-09d4e2c882f1
Πηγή: https://www.instagram.com/erdemlondon/

H επίδειξη μόδας που πραγματοποιήθηκε χθες στην αίθουσα των Γλυπτών του Παρθενώνα στο Βρετανικό Μουσείο και που προκάλεσε την αντίδραση της υπουργού Πολιτισμού, Λίνας Μενδώνη έγινε από τον Τούρκο σχεδιαστή Ερντέμ Μοραλιόγλου.

Όπως μεταδίδει η βρετανική εφημερίδα The Thelegraph ο Τούρκος σχεδιαστής Ερντέμ Μοραλιόγλου πραγματοποίησε την τελευταία του επίδειξη πασαρέλας στην Εβδομάδα Μόδας του Λονδίνου μπροστά από τα Γλυπτά του Παρθενώνα. «Τα αρχαία ελληνικά γλυπτά εκτίθενται στο Βρετανικό Μουσείο, αφού μεταφέρθηκαν στο Ηνωμένο Βασίλειο στις αρχές του 1800 από τον Thomas Bruce, 7ο κόμη του Έλγιν» αναφέρει το δημοσίευμα.

Όπως ανέφερε ο ίδιος ο Μοραλιόγλου με ανάρτησή του, το σκηνικό ήταν μια δήλωση που υπογράμμιζε την έμπνευση για τη φθινοπωρινή συλλογή μόδας του, που δεν ήταν άλλη από την Αμερικανοελληνίδα σοπράνο Μαρίας Κάλλας.

«Η Κάλλας είχε ξεριζωθεί», δήλωσε ο Μοραλιόγλου στα παρασκήνια, σημειώνοντας ότι γεννήθηκε στη Νέα Υόρκη από Έλληνες γονείς και μεγάλωσε και εκπαιδεύτηκε στην Αθήνα. «Ήθελα να παρουσιάσω σε έναν χώρο που να φέρνει στο μυαλό την ελληνικότητά της. Αυτή η ιδέα του να είναι κάποιος από κάπου και να καταλήγει κάπου αλλού με ενδιαφέρει πολύ. Νομίζω ότι υπάρχουν κάποιοι παραλληλισμοί εκεί» σημειώνει ο Τούρκος σχεδιαστής.

Ποιος είναι ο Μοριάρογλου

Ο Μοραλίογλου γεννήθηκε στο Μόντρεαλ το 1978, γιος Αγγλίδας μητέρας και Τούρκου πατέρα. Μεγαλώνοντας στο Μόντρεαλ και το Μπέρμιγχαμ, έλαβε το προπτυχιακό του πτυχίο στη μόδα από το Πανεπιστήμιο Ryerson. Αργότερα, έκανε πρακτική άσκηση με τη Vivienne Westwood. Μετακόμισε στο Λονδίνο το 2000 και σπούδασε μόδα στο Royal College of Art. Μετακόμισε στη Νέα Υόρκη και εργάστηκε με την Diane von Furstenberg και επέστρεψε στο Λονδίνο το 2005 και ίδρυσε το εμπορικό σήμα του. Κέρδισε το βραβείο “British Fashion Fringe” αξίας 100 χιλιάδων βρετανικών λιρών για την επιτυχία του στην πρώτη του capsule συλλογή.

Διαβάστε επίσης:

Αλεξέι Ναβάλνι: Θρίλερ δίχως φινάλε με το πτώμα του – Συνελήφθη ο ιερέας που δήλωσε πως θα τον κηδέψει

Λωρίδα της Γάζας: Δεκάδες νεκροί από βομβαρδισμούς του Ισραήλ

Το δίλημμα των αμερικανικών εκλογών

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΕΤΑΡΤΗ 01.05.2024 19:42