search
ΠΕΜΠΤΗ 02.05.2024 06:40
MENU CLOSE

Οργή Μενδώνη για επίδειξη μόδας στο Βρετανικό Μουσείο: «Μηδενικός σεβασμός στα Γλυπτά – Ευτελίζουν οικουμενικές αξίες»

18.02.2024 00:16
MENDONI GLYPTA

Την έντονη αντίδρασή της για την επίδειξη μόδας που πραγματοποιήθηκε το Σάββατο στο Βρετανικό Μουσείο, μπροστά από τα Γλυπτά του Παρθενώνα, εξέφρασε η υπουργός Πολιτισμού, Λίνα Μενδώνη.

«Με τη διοργάνωση επίδειξης μόδας στις αίθουσες όπου εκτίθενται τα Γλυπτά του Παρθενώνα, το Βρετανικό Μουσείο, για μια ακόμη φορά, αποδεικνύει τον μηδενικό σεβασμό του προς τα αριστουργήματα του Φειδία», αναφέρει χαρακτηριστικά η υπουργός.

«Οι ιθύνοντες του Βρετανικού Μουσείου ευτελίζουν και προσβάλλουν όχι μόνο το μνημείο αλλά και τις οικουμενικές αξίες που αυτό εκπέμπει. Οι συνθήκες έκθεσης και φύλαξης των γλυπτών, στη Duveen Gallery, συνεχώς επιδεινώνονται. Είναι η ώρα τα κλεμμένα και κακοποιημένα γλυπτά αριστουργήματα να αστράψουν στο αττικό φως», καταλήγει η κα Μενδώνη.

Σημειώνεται πως ο τούρκος σχεδιαστής Εrdem Μoralıoğlu παρουσίασε την κολεξιόν του στο Βρετανικό Μουσείο μπροστά από τα Γλυπτά του Παρθενώνα.

Διαβάστε επίσης:

Κάλεσμα Κόκκαλη σε Μέτσολα για συνάντηση με την αντιπολίτευση – «Η ελληνική κυβέρνηση ξεχειλώνει τα όρια του κράτους δικαίου»

Πέθανε ο πρώην βουλευτής της ΝΔ, Διονύσης Μπεχράκης

Δημήτρης Κουτσούμπας: Στο μπλόκο των αγροτών στα Μεγάλα Χωράφια

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 02.05.2024 06:36