search
ΤΕΤΑΡΤΗ 08.05.2024 07:57
MENU CLOSE

Κορινθία: Στον εισαγγελέα ο πατέρας της οικογένειας των «παλαιοχριστιανών» – Τα φωτοβολταϊκά, η δουλειά στον Δήμο και η απάντηση για τα παιδιά (video)

19.02.2024 08:32
korinthia lagoumi 8765- new

Σήμερα αναμένεται να οδηγήθει στον εισαγγελέα για να του απαγγελθούν κατηγορίες ο πατέρας της οικογένειας των παλαιοχριστιανών στην Κορινθία, ο οποίος συνελήφθη χθες και κρατείται στην Ασφάλεια Κορίνθου.

Ο 45χρονος συνελήφθη για απείθεια στον νόμο και μη συμμόρφωση στην υποχρεωτικότητα της φοίτησης των τριών ανήλικων παιδιών του στο σχολείο, ενώ κάποια στιγμή φέρεται να είπε ότι τα παιδιά είναι σε ασφαλές μέρος κοντά στην πεθερά του, κάτι που δεν έχει επιβεβαιωθεί μέχρι στιγμής.

Την ίδια ώρα ο 15χρονος το απόγευμα της Κυριακής με συμβατικό όχημα της Αστυνομίας συνοδευόμενος από την 19χρονη φίλη της οικογένειας μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο «Παίδων» μετά από εντολή εισαγγελέα.

Οι έρευνες των Αρχών συνεχίζονται για τον εντοπισμό των υπόλοιπων παιδιών της οικογένειας, τα οποία εκτιμάται ότι φυγαδεύτηκαν μετά την επιστροφή τους στο λαγούμι όπου διέμεναν. Οι έρευνες για τον εντοπισμό των παιδιών έχουν επεκταθεί εκτός Κορίνθου και επικεντρώνονται σε Άρτα και Λαμία.

Η Αστυνομία παράλληλα ερευνά και τις συνθήκες γέννησης των παιδιών.

Έρευνα και για αιμομιξία

Σύμφωνα με το Mega, την ίδια ώρα, η Αστυνομία με εντολή εισαγγελέα εξετάζει το ενδεχόμενο αιμομιξίας.

Μάλιστα πρόεδρος των αστυνομικών υπαλλήλων νοτιοανατολικής Αττικής, Γιώργος Καλλιακμάνης, δήλωσε στο Mega «το ένα παιδί είναι έγκυος και δεν είπε ποιος είναι ο πατέρας. Η αστυνομία θα ζητήσει να γίνει έλεγχος DNA. Δεν ξέρουμε εάν υπάρχει αιμομιξία, πρέπει να ερευνηθεί».

«Τα παιδιά δεν αγνοούνται, ούτε τα έχει απαγάγει η μητέρα»

«Δεν είναι σπηλιά, είναι καλύβα. Στη σπηλιά είναι η εκκλησία», δήλωσε νωρίτερα σήμερα στον ΑΝΤ1 και την εκπομπή «Καλημέρα Ελλάδα» ο δικηγόρος της οικογένειας.

«Έχουν γονική μέριμνα και οι δύο, τα παιδιά δεν έχουν κανένα πρόβλημα, δεν αγνοούνται ούτε τα έχει απαγάγει η μητέρα», είπε σχετικά με την «εξαφάνιση» της μητέρας και των παιδιών από τις Αρχές ο δικηγόρος, σημειώνοντας πως, «και στις δύο αστυνομικές επιχειρήσεις ήταν εκεί τα παιδιά», ενώ ερωτηθείς για το πού βρίσκονται, απάντησε πως, «η μητέρα τους είχε ανειλημμένη υποχρέωση προς συγγενικό της πρόσωπο και πήρε τα παιδιά μαζί τους».

Ο Ανδρέας Θεοδωρόπουλος παρομοίασε την οικογένεια με τους ορεσίβιους στην Κρήτη, τα παιδιά των οποίων κάνουν αγροτικές δουλειές και διαβεβαίωσε πως το αγόρι έχει τελειώσει το Δημοτικό και την Α’ Γυμνασίου.

Ως προς τις κατηγορίες που αντιμετωπίζει ο 45χρονος, είπε πως, «ο εντολέας μου ήθελε εσφαλμένα να διώξει τους κυνηγούς και το έκανε με λάθος τρόπο».

Για τις συνθήκες διαβίωσης είπε πως στο χώρο υπάρχει ρεύμα, αφού «ο πατέρας είχε τοποθετήσει φωτοβολταϊκά και λειτουργούσαν όλες οι συσκευές» και καταλόγισε υποκρισία στην κοινωνία, διερωτώμενος «γιατί τέσσερα χρόνια που όλοι ήξεραν ότι ζούσε εκεί κανείς δεν ενδιαφέρθηκε για τα παιδιά;».

Ερωτηθείς για τα όπλα που βρέθηκαν στον χώρο, είπε πως, «τα όπλα τα είχε για την προστασία του, όχι για άλλο λόγο. Τα είχε παράνομα, όπως όλοι οι Κρητικοί».

Τέλος, για το πώς διαβιούσε η οικογένεια, σημείωσε ότι, «ο πατέρας ήταν υπάλληλος σε δήμο και πληρώνεται κανονικά, επίσης παράγει την τροφή του μόνος του. Έχει ελιές, γάλα, ζώα».

Διαβάστε επίσης:

Καιρός σήμερα: Συννεφιά, μικρή πτώση της θερμοκρασίας και τοπικές βροχές

Εορτολόγιο: Ποιοι γιορτάζουν σήμερα Δευτέρα 19 Φεβρουαρίου

Σεισμός 4,1 βαθμών Ρίχτερ στον θαλάσσιο χώρο ανοιχτά της Καρπάθου

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΕΤΑΡΤΗ 08.05.2024 07:53