search
ΔΕΥΤΕΡΑ 29.04.2024 12:28
MENU CLOSE

Το Κρεμλίνο απαντά στους ισχυρισμούς της χήρας του Ναβάλνι: Αβάσιμα και απεχθή τα περί δηλητηρίασης

20.02.2024 15:27
kremlino-`12

Ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν δεν παρακολούθησε το βίντεο της χήρας του φιλοδυτικού Ρώσου Αλεξέι Ναβάλνι, της Γιούλια, δήλωσε σήμερα ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου Ντμίτρι Πεσκόφ, χαρακτηρίζοντας «αβάσιμους» τους ισχυρισμούς της ότι ο σύζυγός της δηλητηριάστηκε με νευροπαραλυτικό παράγοντα νόβιτσοκ.

Όταν ρωτήθηκε για την καταγγελία της Γιούλια Ναβάλναγια ότι ο Πούτιν σκότωσε τον σύζυγό της, ο Πεσκόφ αρνήθηκε να κάνει κάποιο σχόλιο λόγω της πρόσφατης χηρείας της.

«Προφανώς πρόκειται για χυδαίες και εντελώς αβάσιμες κατηγορίες εναντίον του επικεφαλής του ρωσικού κράτους, αλλά με δεδομένο ότι η Γιούλια Ναβάλναγια έγινε χήρα πριν από μερικές ημέρες, δεν θα κάνω κάποιο σχόλιο», είπε.

«Ο Βλαντίμιρ Πούτιν σκότωσε τον σύζυγό μου Αλεξέι Ναβάλνι. Ο Πούτιν σκότωσε τον πατέρα των παιδιών μου (…) Μαζί του θέλησε να σκοτώσει την ελπίδα μας, την ελευθερία μας, το μέλλον μας», υποστήριξε χθες Δευτέρα η Γιούλια Ναβάλναγια χωρίς να παρουσιάσει κάποιο στοιχείο για τον ισχυρισμό της, προσθέτοντας ότι θα συνεχίσει τη μάχη του συζύγου της.

Αναφορικά με τους ισχυρισμούς της χήρας του αντιφρονούντα ότι χρησιμοποιήθηκε νευροπαραλυτικός παράγοντας εναντίον του, όπως άλλωστε υποστήριξαν και οι δυτικοί ηγέτες από την πρώτη στιγμή, χωρίς βέβαια να υπάρχουν αποδείξεις για αυτούς τους ισχυρισμούς, ο Πεσκόφ απάντησε ότι «δεν έχω ενημερωθεί για τις δηλώσεις αυτές», προσθέτοντας ότι «πρόκειται απλώς για αβάσιμες κατηγορίες διότι δεν στηρίζονται από τίποτα, δεν έχουν επιβεβαιωθεί».

Εξάλλου ο Πεσκόφ χαρακτήρισε δικαιολογημένες τις συλλήψεις ανθρώπων που απέτιναν φόρο τιμής στον Ναβάλνι αφήνοντας μερικά λουλούδια σε μνημεία για τα θύματα φερόμενης πολιτικής καταστολής της σοβιετικής εποχής..

«Οι δυνάμεις της τάξης ενεργούν στο πλαίσιο του νόμου», τόνισε.

Τέλος χαρακτήρισε ζήτημα ρουτίνας την προαγωγή που έδωσε χθες ο Πούτιν σε υψηλόβαθμα στελέχη των ρωσικών σωφρονιστικών αρχών, τρεις ημέρες μετά τον θάνατο του αντιφρονούντα.

«Πρόκειται για συνηθισμένες διαδικασίες προαγωγής», σχολίασε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου.

Ο Αλεξέι Ναβάλνι, που εξέτιε ποινή κάθειρξης 19 ετών σε φυλακή στον αρκτικό κύκλο, πέθανε στις 16 Φεβρουαρίου. Λόγω της έρευνας για τα αίτια του θανάτου του Ναβάλνι, η οποία θα διαρκέσει 14 ημέρες, οι ρωσικές αρχές δεν έχουν παραδώσει ακόμη τη σορό του στην οικογένειά του.

Διαβάστε επίσης:

Βanksy: Είναι θέμα ημερών η αποκάλυψη της ταυτότητας του; (Video/Photo)

Λωρίδα της Γάζας: 9 στα 10 παιδιά άρρωστα με μολυσματικές ασθένειες

Το δώρο του Πούτιν στον Κιμ Γιονγκ Ουν

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΔΕΥΤΕΡΑ 29.04.2024 12:28