search
ΔΕΥΤΕΡΑ 29.04.2024 15:35
MENU CLOSE

HELLENiQ ENERGY: Προσφέρει 12 υποτροφίες για μεταπτυχιακές σπουδές στο Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής

21.02.2024 15:19
1200×628-80

Η HELLENiQ ENERGY, στο πλαίσιο της συνεργασίας της με το Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής για το Πρόγραμμα Μεταπτυχιακών Σπουδών «Βιομηχανικά Συστήματα Πετρελαίου και Φυσικού Αερίου», προσφέρειετησίως 12 υποτροφίες σε μεταπτυχιακούς φοιτητές με υψηλές επιδόσεις και ενισχύει τους ερευνητικούς και εκπαιδευτικούς σκοπούς του Πανεπιστημίου. Οι αιτήσεις για τον 6ο κύκλο του συγκεκριμένου Προγράμματος ξεκίνησαν ήδη και η διαδικασία υποβολής για τους ενδιαφερόμενους θα ολοκληρωθεί στις 15 Μαρτίου 2024.

Το Πρόγραμμα Σπουδών σχεδιάστηκε από το Ακαδημαϊκό προσωπικό του Πανεπιστημίου που διαθέτει την απαιτούμενη εμπειρία στο επιστημονικό πεδίο της Ενέργειας, με τη συνεισφορά εξειδικευμένων στελεχών της HELLENiQ ENERGY από τη Διεύθυνση Προγραμματισμού, Τεχνικής Υποστήριξης, R&D και Μετεξέλιξης Διυλιστηρίων.

Στο διδακτικό αντικείμενο περιλαμβάνονται μαθήματα  σχεδιασμού και βέλτιστης λειτουργίας διυλιστηρίων, θέματα οργάνωσης της εφοδιαστικής αλυσίδας, εφαρμογής σύγχρονων τεχνολογιών πληροφορικής, καθώς και πτυχές που αφορούν στα οικονομικά και επιχειρηματικά ζητήματα του κλάδου.

Η συνεργασία της HELLENiQ ENERGY με το Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής, το οποίο έχει και την αποκλειστική αρμοδιότητα για την επιλογή των υποψηφίων, αποσκοπεί στην ενίσχυση του μεταπτυχιακού προγράμματος και στην ανάπτυξη της εξωστρέφειας, με την προσέλκυση περισσότερων φοιτητών και εξειδικευμένων επιστημόνων, τόσο από εταιρείες του ενεργειακού τομέα, όσο και από Ακαδημαϊκά Ιδρύματα. Η συγκεκριμένη δράση εντάσσεται στο συνολικό πλαίσιο στήριξης της Νέας Γενιάς και της Ακαδημαϊκής Κοινότητας της χώρας από την HELLENiQ ENERGY, καθώς και στην ενίσχυση της Έρευνας και της Καινοτομίας, προκειμένου να υποστηριχθεί με τον καλύτερο τρόπο η αμφίδρομη και κυκλική σχέση ανάμεσα στην εκπαιδευτική κοινότητα και στην αγορά εργασίας.

Σχετικά με τη HELLENiQ ENERGY

Η HELLENiQ ENERGY, γνωστή μέχρι και πρόσφατα ως ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΠΕΤΡΕΛΑΙΑ, είναι ένας κορυφαίος ολοκληρωμένος ενεργειακός Όμιλος στη Νοτιοανατολική Ευρώπη. Η εταιρεία  ιδρύθηκε το 1998 και δραστηριοποιείται σε 6 χώρες, με χαρτοφυλάκιο που εκτείνεται σε όλη την ενεργειακή αλυσίδα αξίας.

Η HELLENiQ ENERGY προωθεί τον ενεργειακό μετασχηματισμό σε όλες τις αγορές της,  αγκαλιάζοντας την καινοτομία και αναπτύσσοντας νέες πρωτοβουλίες.  Κύριος στόχος της εταιρείας είναι να αποτελέσει τον κορυφαίο πάροχο ενεργειακών λύσεων χαμηλών εκπομπών άνθρακα, με επίτευξη μηδενικού ισοζυγίου εκπομπών έως το 2050.

H HELLENiQ ENERGY δραστηριοποιείται στην παραγωγή, εφοδιασμό και εμπορία ενέργειας, εστιάζοντας πλέον ολοένα και περισσότερο σε νέες, πιο καθαρές μορφές, καθώς και σε Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας. Το διαφοροποιημένο χαρτοφυλάκιο της εταιρείας, στο σύνολο της αλυσίδας αξίας πετρελαίου και φυσικού αερίου, περιλαμβάνει τη διύλιση, τον εφοδιασμό και εμπορία πετρελαίου και πετροχημικών προϊόντων, την έρευνα και παραγωγή υδρογονανθράκων και την εμπορία καυσίμων, ενώ παράλληλα αναπτύσσεται ραγδαία στις ΑΠΕ. Η εταιρεία, μέσω κοινοπραξιών και συμμετοχών, έχει σημαντική παρουσία επίσης στον τομέα της ηλεκτροπαραγωγής, καθώς και στην προμήθεια και εμπορία φυσικού αερίου και ηλεκτρικής ενέργειας.

Η HELLENiQ ENERGY τοποθετεί τον άνθρωπο στο κέντρο της επιχειρηματικής στρατηγικής της, έχοντας ως κύρια προτεραιότητα την εξασφάλιση μακροπρόθεσμης πρόσβασης στη βιώσιμη ενέργεια για όλους. Η εταιρεία ως βασικός επενδυτής, εργοδότης, αλλά και ενεργό μέλος της κοινωνίας έχει σημαντικό κοινωνικοοικονομικό αποτύπωμα στις χώρες δραστηριοποίησής της, ενώ ταυτόχρονα φιλοδοξεί να είναι ένας σταθερά αξιόπιστος κοινωνικός εταίρος.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΔΕΥΤΕΡΑ 29.04.2024 15:35