search
ΤΡΙΤΗ 30.04.2024 19:49
MENU CLOSE

Γλυφάδα: Συνελήφθη γνωστή επιχειρηματίας για φοροδιαφυγή, ξέπλυμα ακόμα και… ρευματοκλοπή

22.02.2024 22:45
peripoliko new

Συνελήφθη το πρωί της Πέμπτης στη Γλυφάδα μια 47χρονη ημεδαπή σε βάρος της οποίας εκκρεμούσαν 21 καταδικαστικές αποφάσεις με συνολική ποινή φυλάκισης 26 ετών και χρηματική ποινή 48.850 ευρώ. Πρόκειται για γνωστή επιχειρηματία σύμφωνα με δημοσιογραφικές πληροφορίες.

Η γυναίκα είχε καταδικαστεί για τα αδικήματα της φοροδιαφυγής, μη καταβολής χρεών προς το Δημόσιο, νομιμοποίηση εσόδων από εγκληματική δραστηριότητα, παράβαση της πολεοδομικής νομοθεσίας, της νομοθεσίας για την πνευματική ιδιοκτησία, για μη καταβολή εργοδοτικών και εργατικών εισφορών, παράβαση της νομοθεσίας περί επιταγών, της εργατικής νομοθεσίας και για κλοπή ηλεκτρικής ενέργειας κατ’ εξακολούθηση.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της αστυνομίας, η 47χρονη ως ιδιοκτήτρια, μέτοχος, διευθύνουσα σύμβουλος, διαχειρίστρια και νόμιμη εκπρόσωπος εταιρειών εκμετάλλευσης ακινήτων, καταστημάτων εστίασης και εμπορικών επιχειρήσεων, υπέβαλλε κατ’ εξακολούθηση ανακριβείς φορολογικές δηλώσεις εισοδήματος των εν λόγω εταιρειών, ενώ δεν απέδιδε καταλογισμένο ΦΠΑ.

Επιπλέον, δεν κατέβαλλε βεβαιωμένες οφειλές των προαναφερόμενων εταιρειών προς το ελληνικό Δημόσιο, δεν κατέβαλλε εργατικές και εργοδοτικές εισφορές καθώς και τις δεδουλευμένες αποδοχές υπαλλήλων, ενώ εξοφλούσε τις οφειλές τους με χρήση ακάλυπτων επιταγών.

Η συλληφθείσα οδηγήθηκε στις αρμόδιες εισαγγελικές Αρχές.

Διαβάστε επίσης:

Αγρότες: Παραμένουν στο μπλόκο του Ε-65 – Απέκλεισαν το τελωνείο των Ευζώνων (Video)

Διαμαρτυρία στη Θεσσαλονίκη για τα Τέμπη: « Το έγκλημα αυτό δεν θα ξεχαστεί – Τα κέρδη τους οι ζωές μας»

Θεσσαλονίκη: Επεισόδια έξω από το ΑΠΘ μεταξύ κουκουλοφόρων και ΜΑΤ (Video)

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΡΙΤΗ 30.04.2024 19:46