search
ΚΥΡΙΑΚΗ 28.04.2024 20:59
MENU CLOSE

Κορινθία: Προς απόλυση ο 45χρονος «παλαιοχριστιανός», νομικά κινείται ο Δήμος Ερέτριας – «Δεν ξέραμε καν το πρόσωπό του» (video)

22.02.2024 09:49
kalaitzidakis

Σε νέες περιπέτειες φαίνεται πως μπαίνει ο πατέρας της οικογένειας των «παλαιοχριστιανών» στην Ορεινή Κορινθία.

Ο 45χρονος μετά τις αποκαλύψεις για την τηλεργασία μέσα από το λαγούμι έρχεται αντιμέτωπος ακόμη και με απόλυση ενώ ο δήμος Ερέτριας αποφάσισε να σταματήσει τη μισθοδοσία του.

Σύμφωνα με πληροφορίες από τον δήμο ο συγκεκριμένος άνδρας πρέπει να επιστρέψει τους μισθούς δύο μηνών του Ιανουαρίου και του Φεβρουαρίου αναδρομικά για μη φυσική του παρουσία.

Όπως αναφέρει το protothema, παράλληλα ο δήμος ζητά με έγγραφο από την εισαγγελία να εξετάσει αν συντρέχουν οι προϋποθέσεις εκείνες που θα θέσουν τον 45χρονο σε αυτοδίκαιη αργία.

Ο 45χρονος απασχολούνταν από το 2020 στον Δήμο Ερέτριας, με την αντιδήμαρχο της περιοχής, Βούλα Αμερικάνου να αναφέρει σχετικά σήμερα στον ΣΚΑΪ:

«Είμαστε μία νέα δημοτική αρχή, και μετά από έρευνα ανακαλύψαμε ότι δεν υπάρχει ο συγκεκριμένος υπάλληλος στον Δήμο. Δεν είχαμε δει ποτέ το πρόσωπό του. Είχε έρθει με μετάταξη από τον δήμο Ηλιούπολης με νόμιμο τρόπο καθώς επικαλέστηκε λόγους υγείας και συγκεκριμένα λόγω κινητικότητας. Είχε δηλώσει τη διεύθυνσή του στον Ωρωπό και ερχόταν κανονικά στη δουλειά. Μέχρι να ξεκινήσει ο COVID-19 ήταν κανονικά στην υπηρεσία του, αργότερα δούλευε εξ αποστάσεως. O τομέας που απασχολούνταν ήταν η καθαριότητα, απασχολούνταν ως εργάτης. Σίγουρα δεν γίνεται να δουλεύει κάποιος στην καθαριότητα εξ αποστάσεως. Στη συνέχεια για λόγους υγείας ξεκίνησε να εργάζεται εξ αποστάσεως στο γραφείο κίνησης, δηλαδή έκανε κάποιες εργασίες που αφορούσαν τα πετρέλαια, τις κινήσεις των οχημάτων του δήμου. Δεν υπάρχει κάτι που να πιστοποιεί ότι εργαζόταν, υπήρχαν κάποια χαρτιά, έγγραφα… αυτό θα το βρει η δικαιοσύνη. Εμείς ως νέα διοίκηση δεν τον βρήκαμε ποτέ στην υπηρεσία. Από τις πρώτες ημέρες του ζήτησα τηλεφωνικώς να έχει φυσική παρουσία, μου είπε ότι δουλεύει τηλεργασία. Έπειτα με εντολή Δημάρχου ξαναπήραμε τηλέφωνο και όταν είδαμε ότι δεν έρχεται, από τις πρώτες μέρες του Γενάρη προχωρήσαμε σε όλες τις διαδικασίες που προβλέπει ο νόμος, τοιχοκολλήθηκε και έγγραφο στην υπηρεσία. Προχωράμε και για το πειθαρχικό και όλα. Δεν ξέραμε καν το πρόσωπο του, μας το είπανε (ότι είναι αυτός) όταν βγήκε στην τηλεόραση».

«Ας αποδείξουν ότι δεν δουλεύω»

Ο Μανώλης Καλαϊτζιδάκης που ζούσε στα λαγούμια, στην ορεινή Κορινθία και κατηγορείται για απείθεια, για έκθεση ανηλίκου σε κίνδυνο και για παράβαση του νόμου περί υποχρεωτικής φοίτησης παιδιών στο σχολείο, το μεσημέρι της Τετάρτης αφέθηκε ελεύθερος μέχρι τη δίκη που ορίστηκε για τις 4 Μαρτίου 2024.

Ο 45χρονος προσκόμισε στο δικαστήριο ιατρική γνωμάτευση αναπηρίας που είχε λήξει το 2022 και ζήτησε να γίνει εξέταση από πραγματογνώμονα ενώ στην ερώτηση γιατί εργαζόταν εξ αποστάσεως στον δήμο της Ερέτριας, υποστήριξε ότι θα έπρεπε να είχε συνταξιοδοτηθεί. Κατά την έξοδό του από τα δικαστήρια της Κορίνθου, το μεσημέρι της Τετάρτης ο 45χρονος ανέφερε στους δημοσιογράφους ότι η δικαστική εντολή να διενεργηθεί τεστ DNA στα παιδιά των οικογενειών που ζούσαν στην κοινότητα μαζί του παραβιάζει τα πιστεύω του.

«Εμένα τα πιστεύω μου είναι εναντίον σε κάθε βιομετρικό, βιολογικό υλικό. Από εκεί και πέρα θα τα πω με τον δικηγόρο μου», είπε, ενώ κατήγγειλε ότι δεν είχε καμία επικοινωνία με τον έξω κόσμο, γιατί δεν έκανε καν το τηλέφωνο που δικαιούταν, καθώς ήταν, όπως είπε, χαλασμένο.

Ακόμη υποστήριξε ότι στόχος είναι να του πάρουν τα παιδιά και να του διαλύσουν την οικογένεια.

Μάλιστα, έθεσε θέμα παραβίασης των δικαιωμάτων των μειονοτήτων, όπως οι παλαιοημερολογίτες. «Εσείς ζείτε στην Ελλάδα, αλλά εγώ ζω στην Ευρώπη», είπε.

Για τη δουλειά του στον δήμο Ερέτριας, όπου δουλεύει μέσω τηλεργασίας, ο ίδιος υποστήριξε ότι έχει τη βάση του δήμου στον υπολογιστή του. «Ας αποδείξουν ότι δεν δουλεύω», είπε.

Η αστεγία και οι νέες ταυτότητες

Σύμφωνα με όσα έχουν γίνει γνωστά, κατά το παρελθόν εργάστηκε ως μουσικός σε σχολείο, ως υπάλληλος καθαριότητας στην Ηλιούπολη ενώ κάποια στιγμή βρέθηκε στη Σπάρτη.

Όπως έχει γράψει ο ίδιος στο blog του, από το 1999 και για 5 χρόνια ήταν άστεγος.

Ο 45χρονος μάλιστα είχε σε ανάρτησή του τοποθετηθεί και για τον γάμο των ομόφυλων ζευγαριών…

«Παρακολουθούμε αυτό το διάστημα έναν «χαρτοπόλεμο» ανάμεσα σε διάφορους ιερείς, αρθρογράφους, δημοσιογράφους και κυβερνητικούς παράγοντες, που αφορά το νομοσχέδιο για τον γάμο των ομοφυλοφίλων. Πιστεύουμε πως αυτός ο σκόπιμος θόρυβος στο θέμα είναι απλώς μια κίνηση, που σκοπό έχει να ρίξει «στάχτη στα μάτια» του λαού ώστε να αποσιωπηθεί το πραγματικό ζήτημα το οποίο είναι η ηλεκτρονική και βιομετρική νέα ταυτότητα», ανέφερε.

Διαβάστε επίσης:

Ζάκυνθος: Χτύπησε την έγκυο φίλη του και της έδωσε με τη βία φάρμακα για να αποβάλει!

Άστατος καιρός σήμερα – Βροχές, ομίχλη και άνοδος της θερμοκρασίας

Εορτολόγιο: Ποιοι γιορτάζουν σήμερα Πέμπτη 22 Φεβρουαρίου

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΚΥΡΙΑΚΗ 28.04.2024 20:59