search
ΣΑΒΒΑΤΟ 27.04.2024 16:42
MENU CLOSE

Παραβίαση δικαιωμάτων με την εντολή για DNA, καταγγέλλει ο 45χρονος «παλαιοχριστιανός» – «Δεν είμαι στη ΧΑ, ας αποδείξουν ότι δεν δουλεύω»

21.02.2024 17:50
korinthos-new

«Εγώ κάνω τηλεργασία, έχω τη βάση δεδομένων του δήμου στον υπολογιστή μου, ας αποδείξουν ότι δεν δουλεύω», δήλωσε ο 45χρονος «παλαιοχριστιανός» αφότου αφέθηκε ελεύθερος μέχρι τη δίκη του.

«Αν ζούσα στη Γερμανία με όσα αντιμετωπίζω, είμαι ανάπηρος, θα καθόμουν και θα ζούσα μόνο από τα επιδόματα», είπε μεταξύ άλλων ο πατέρας της οικογένειας των «παλαιοχριστιανών» που ζει σε λαγούμια στην ορεινή Κορινθία. «Με 1.000 ευρώ καλούμαι να ταϊσω 8 στόματα, δεν είναι επιλογή μου αυτό», ανέφερε στην εκπομπή «Live news».

Ο 45χρονος τόνισε πως είναι «προσωρινά ανακουφισμένος», καθώς αφέθηκε ελεύθερος και πρόσθεσε πως θα πάει να δει το παιδί του που είναι στο «Παίδων» και είπε πως πλέον είναι ανέφικτο να επιστρέψει με την οικογένειά του στο λαγούμι, «καθώς έχει γίνει κέντρο διερχομένων».

«Ήρθαν αστυνομικοί, προσήγαγαν τον γαμπρό μου για εξακρίβωση και πήραν και το σκύλο μου», συμπλήρωσε.

Ο 45χρονος ανέφερε ότι δεν γνωρίζει πού βρίσκονται η σύζυγός του και τα ανήλικα παιδιά του, καθώς δεν είχε την δυνατότητα να επικοινωνήσει μαζί τους από την ημέρα που συνελήφθη.

Για την άρνησή του να κάνει DNA test, είπε ότι η δικαστική εντολή παραβιάζει το δικαίωμά του και τα πιστεύω του, καθώς δεν στρεφόταν μόνο προς ένα παιδί του, αλλά προς όλη την οικογένεια. «Και μετά, όταν μας συνέλαβαν και μας είχαν 20 ώρες στην Ασφάλεια, αν υπήρχε κάτι το ύποπτο, δεν θα το είχαν βρει;» είπε.

«Εμένα τα πιστεύω μου είναι εναντίον σε κάθε βιομετρικό, βιολογικό υλικό. Από εκεί και πέρα θα τα πω με τον δικηγόρο μου», είπε, ενώ κατήγγειλε ότι δεν είχε καμία επικοινωνία με τον έξω κόσμο, γιατί δεν έκανε καν το τηλέφωνο που δικαιούταν, καθώς ήταν, όπως είπε, χαλασμένο.

Επίσης, υποστήριξε ότι στόχος είναι να του πάρουν τα παιδιά και να του διαλύσουν την οικογένεια. Μάλιστα, έθεσε θέμα παραβίασης των δικαιωμάτων των μειονοτήτων, όπως οι παλαιοημερολογίτες.

«Εσείς μπορείτε να ζείτε στην Ελλάδα, αλλά εγώ ζω στην Ευρώπη», είπε.

Για τη δουλειά του στον δήμο Ερέτρειας, όπου δουλεύει μέσω τηλεργασίας, ο ίδιος υποστήριξε ότι έχει τη βάση του δήμου στον υπολογιστή του. «Ας αποδείξουν ότι δεν δουλεύω», είπε. Παράλληλα, επανέλαβε ότι αν ζούσε στη Γερμανία, με έξι παιδιά, ως μειονότητα, ανάπηρος, θα ζούσε μόνο από τα επιδόματα. «Ο καθένας τις επιλογές του πρέπει να τις κάνει με βάση τις δυνατότητές του. Εγώ με 1.000 ευρώ καλούμαι να ταΐσω 8 στόματα», ανέφερε.

Όσον αφορά στη Χρυσή Αυγή, υποστήριξε ότι δεν ήταν κοντά στον Ηλία Παναγιώταρο. «Μιλάμε πριν 15 χρόνια. Πριν 15 χρόνια και άνθρωπο να έχεις σκοτώσει παραγράφεται. Κατεβαίναμε στο κέντρο της Αθήνας και πίναμε μπύρα. Ο παππούς μου ήταν από τους τελευταίους που έμειναν στη Μακρόνησο. Γιατί λέμε ότι έπινα πριν 15 χρόνια έπινα μπύρα με τον Παναγιώταρο και δεν λέμε ότι μεγάλωσα σε αριστερή οικογένεια;», είπε.

Για την εμφάνισή του στο Χυτήριο, είπε ότι δεν βρισκόταν εκεί με τη Χρυσή Αυγή, αλλά για θρησκευτικούς λόγους. «Ποτέ δεν ήμουν ενταγμένος στη Χρυσή Αυγή», είπε.

Ελεύθερος μέχρι τη δίκη ο παλαιοχριστιανός

Νωρίτερα, αναβλήθηκε η εκδίκαση της υπόθεσης στο Αυτόφωρο Μονομελές Πλημμελειοδικείο Κορίνθου με κατηγορούμενο τον 45χρονο παλαιοχριστιανό, ο οποίος συνελήφθη την περασμένη Κυριακή σε περιοχή του Δήμου Ξυλοκάστρου – Ευρωστίνης, για απείθεια, για έκθεση ανηλίκου σε κίνδυνο και για παράβαση του νόμου περί υποχρεωτικής φοίτησης παιδιών στο σχολείο.

Μετά την απόφαση για αναβολή, ο 45χρονος αφέθηκε ελεύθερος και ορίστηκε νέα δικάσιμος, για τις 4 Μαρτίου.

«Έχω βγει με αναπηρία, έχω χαρτί από τα ΚΕΠΑ και με 15 χρόνια στο Δημόσιο θα έπρεπε να έχω βγει στη σύνταξη», δηλωσε μεταξύ άλλων μόλις αποχώρησε απο τα δικαστήρια. 

«Έρχεται μια κοινωνία που σε έχει καταστρέψει και ύστερα ζητάει τα ρέστα τι δεν έκανες καλό» είπε. «Δεν αρνήθηκα μόνο τη διενέργεια DNA, αρνήθηκα και τη βιομετρική εξέταση λόγω της πίστης μου», είπε. 

Επίσης, υποστήριξε ότι δεν έχει επικοινωνήσει με την οικογένειά του. «Δεν ξέρω πού είναι η γυναίκα και τα παιδιά μου», είπε, προσθέτοντας ότι του πήραν το κινητό. 

Ο 45χρονος ανέφερε ότι δεν μπορεί να κατανοήσει γιατί υπήρξε η δικαστική του περιπέτεια, καθώς όπως είπε, δεν έχει πειράξει κανέναν. «Το παιδί μου κρατείται στο Παίδων με άρρωστα παιδιά, ενώ είναι υγιές», ανέφερε. 

Επαναλαμβάνοντας ότι είναι ανάπηρος και ότι θα μπορούσε να βγει στη σύνταξη, ο παλαιοχριστιανός ανέφερε: «χάρη τους κάνω που δουλεύω». 

Δούλευε με στικάκι ίντερνετ από το λαγούμι

Οι Αρχές ερευνούν ενδελεχώς την επαγγελματική πορεία του 45χρονου πατέρα της οικογένειας ο οποίος εργαζόταν σε εξ αποστάσεως εργασία ως υπάλληλος στην καθαριότητα στο δημόσιο.

Σύμφωνα με τον ΣΚΑΪ, παρά το γεγονός ότι φαίνεται να ζούσε αποκομμένος από την τεχνολογία, διέθετε όλο τον απαραίτητο εξοπλισμό που χρειάζεται κάποιος για να εργαστεί εξ αποστάσεως: υπολογιστή αλλά και ασύρματο στικάκι ίντερνετ. Αυτό που έκανε ήταν να συντονίζει τα δρομολόγια των απορριμματοφόρων και των φορτηγών για μεγάλο όγκο σκουπιδιών.

Τον Ιανουάριο, όμως, το σχέδιό του άρχιζε να αλλάζει καθώς η νέα δημοτική αρχή του ζήτησε να επιστρέψει στο πόστο του. Εκείνος αρνήθηκε, επικαλούμενος απόφαση της προηγούμενης δημοτικής αρχής. Η άρνησή του να επιστρέψει με φυσική παρουσία στο πόστο του, έφερε τη διενέργεια ΕΔΕ στον δήμο, για να βρουν πώς αυτός ο άνθρωπος δεν πήγαινε τόσο καιρό στη δουλειά του.

Μάλιστα, την Τετάρτη (21/2) τέθηκε σε αργία, όπως έκανε γνωστό η αντιδήμαρχος Οικονομικών και Διοικητικών Υπηρεσιών του δήμου, Βούλα Αμερικάνου. 

Διαβάστε επίσης:

Επικό βίντεο με τα «μαργαριτάρια» Μαρκόπουλου και τους καβγάδες του στην εξεταστική για τα Τέμπη

Γεγονός και ο πρώτος γάμος μεταξύ γυναικών στην Ελλάδα – Δημοσιεύθηκε η αναγγελία

Αγρότες: Πίσω στα μπλόκα μετά το μεγαλειώδες συλλαλητήριο στην Αθήνα – Στις συνελεύσεις οι αποφάσεις για το μέλλον των κινητοποιήσεων

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΣΑΒΒΑΤΟ 27.04.2024 16:40