search
ΠΕΜΠΤΗ 09.05.2024 04:56
MENU CLOSE

Τεμπονέρας: Οι δικές μου ρίζες δεν έχουν ανάγκη από επιβεβαίωση – Αν χρειαστεί κάνω στην άκρη για το κοινό καλό

23.02.2024 14:20
TEMPONERAS_DIONISIS

Tο μήνυμα ότι δεν θα είναι υποψήφιος στην νέα εκλογική κούρσα για την αρχηγία του ΣΥΡΙΖΑ έστειλε ο Διονύσης Τεμπονέρας από το βήμα του Συνεδρίου του κατά την ομιλία του γύρω στις 2 το μεσημέρι.

Μεταξύ άλλων στην τοποθέτησή του ανέφερε πως «οι δικές μου “ρίζες”, είναι στέρεες και διαχρονικές. Δεν έχουν ανάγκη από επιβεβαίωση». Σε άλλη αποστροφή του ανέφερε πως «καρέκλες και οφίτσια αν και μας προσφέρθηκαν, δεν τα διεκδικήσαμε ποτέ. Ούτε και τα χρειαζόμαστε γιατί μας μάχες μας τις δίνουμε με ανιδιοτέλεια και αυταπάρνηση χωρίς  να ζητάμε μερτικό, μέσα στην κοινωνία».

Χαρακτηριστική είναι και η αναφορά του Διονύση Τεμπονέρα πως προέχει να κρατηθεί ζωντανή η υπόθεση της Αριστεράς επομένως, «αν χρειαστεί  για να προχωρήσει η υπόθεση αυτή, να κάνουμε στην άκρη για το κοινό καλό, θα το κάνουμε με χαρά γιατί έτσι μεγαλώσαμε».

Αναλυτικά η ομιλία του Διονύση Τεμπονέρα:

«Συντρόφισσες και σύντροφοι,

Φίλες και φίλοι,

προοδευτικοί και δημοκρατικοί πολίτες,

Οι δικές μου «ρίζες», είναι στέρεες και διαχρονικές. Δεν έχουν ανάγκη από επιβεβαίωση.

Στη ζωή μας μάθαμε να παλεύουμε για τις ιδέες και τις αρχές μας κοιτώντας τους ανθρώπους κατάματα. Ότι έχουμε να πούμε, το λέμε με το πρόσωπό μας καθαρό.

Καρέκλες και οφίτσια αν και μας προσφέρθηκαν, δεν τα διεκδικήσαμε ποτέ. Ούτε και τα χρειαζόμαστε γιατί μας μάχες μας τις δίνουμε με ανιδιοτέλεια και αυταπάρνηση χωρίς να ζητάμε μερτικό, μέσα στην κοινωνία.

Το δικό μας «Εγώ» το προσφέρουμε πάντα με χαρά στο μεγάλο «Εμείς», το προσφέρουμε στη μεγάλη αυτή υπόθεση της Αριστεράς, που στέκεται πάνω από θέσεις και αξιώματα.

Δεν είμαστε όλοι ίδιοι. Προερχόμαστε από τα σπλάχνα της ελληνικής κοινωνίας, από το δημόσιο σχολείο και πανεπιστήμιο, από την καθημερινή βιοπάλη στη δουλειά, μέσα στην στέρηση και στην αδικία, όμως μάθαμε σε όλη μας τη ζωή να υπερασπιζόμαστε το δίκιο των ανθρώπων.

Υπηρετούμε οργανωμένα την υπόθεση της Αριστεράς και θα συνεχίσουμε να το κάνουμε σαν απλοί στρατιώτες, εμπνευσμένοι από το μεγάλο σκοπό. Δεν έχουμε να αποδείξουμε τίποτα και σε κανέναν. Δεν φοβόμαστε και δεν υποχωρούμε γιατί είμαστε αριστεροί και οι αριστεροί μαθαίνουν στη ζωή τους από μικροί, να μην φοβούνται.

Εμείς άλλωστε το μάθαμε πιο νωρίς από τους άλλους.

Σεβόμαστε απολύτως την βούληση των μελών και των φίλων του κόμματος, χωρίς να «κυνηγάμε χίμαιρες». Δεν έχουμε πολιτικές ανασφάλειες και είμαστε γεμάτοι αγάπη για τον συνάνθρωπο και ήδη πολύ πλούσιοι από τις εμπειρίες του αγώνα. Μάθαμε όμως να συμμετέχουμε και όχι να εξουσιοδοτούμε.

Βλέπω απέναντί μου συντρόφους και όχι αντιπάλους. Αντίπαλός μου είναι μόνο τα προβλήματα του κόσμου.

Αντιλαμβάνομαι το ρόλο μου στην Ιστορία, σαν ένα μικρό, ελάχιστο κρίκο που θα φέρει πιο κοντά το όνειρο για μια κοινωνία αλληλεγγύης και κοινωνικής δικαιοσύνης.

H Αριστερά δεν παράγει μεσσίες και ήρωες. Παράγει κοινωνικά υποδείγματα.

Έχουμε χρέος να κρατήσουμε την υπόθεση αυτή ζωντανή. Αν χρειαστεί για να προχωρήσει η υπόθεση αυτή, να κάνουμε στην άκρη για το κοινό καλό, θα το κάνουμε με χαρά γιατί έτσι μεγαλώσαμε.

Kάθε γενιά, έχει έναν αγώνα να δώσει. Ο αγώνας της δική μου γενιάς, όπως τον αντιλαμβάνομαι, είναι να συμβάλει δημιουργικά και αποφασιστικά, στην ενίσχυση της δημοκρατικής παράταξης.

Δεν θα αφήσουμε να μπει η Αριστερά στο περιθώριο.

Δεν θα χαρίσουμε ούτε μια σπιθαμή δημοκρατίας στους φασίστες.

Δεν θα αφήσουμε να μας νικήσει η αποχή και η αδράνεια.

Θα γίνουμε ακόμα περισσότεροι, θα γίνουμε ένα παλλαϊκό Μέτωπο Δημοκρατίας και Δικαιοσύνης, που θα δώσει διέξοδο, ανάσα και ελπίδα στην ελληνική κοινωνία.»

Διαβάστε επίσης:

ΣΥΡΙΖΑ: Συνάντηση Γεροβασίλη με Τεμπονέρα στη Βουλή – Αναζητείται μέτωπο ενάντια στον Κασσελάκη

Τέμπη: Με τη διαδικασία του κατεπείγοντος στην Επιτροπή Αναφορών της Ευρωβουλής η συζήτηση για το έγκλημα

Κασσελάκης: Αν ο νόμος το επιτάσσει θα πουλήσω τις εταιρείες μου, τον κόσμο του ΣΥΡΙΖΑ ποτέ

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 09.05.2024 01:48