search
ΔΕΥΤΕΡΑ 29.04.2024 14:06
MENU CLOSE

Χήρα Ναβάλνι: Ο Πούτιν κρατά όμηρο τη σορό του συζύγου μου

24.02.2024 14:37
navalny

Η Γιούλια Ναβάλναγια, η χήρα του ηγέτη της ρωσικής αντιπολίτευσης Αλεξέι Ναβάλνι, απαίτησε από τις ρωσικές Αρχές να παραδώσουν τη σορό του για ταφή και κατηγόρησε τον «δαιμονικό» Βλαντίμιρ Πούτιν πως «βασάνισε το πτώμα του».

Σε εξάλεπτο βίντεο που αναρτήθηκε στο YouTube, η Ναβάλναγια κατηγόρησε τον ρώσο πρόεδρο ότι κρατά όμηρο τη σορό του συζύγου της και αμφισβήτησε τη χριστιανική πίστη του Πούτιν που συχνά επικαλείται.

Η μητέρα του Ναβάλνι, Λουντμίλα Ναβάλναγια, δήλωσε την Παρασκευή ότι οι ρώσοι ερευνητές αρνούνταν να απελευθερώσουν τη σορό του από νεκροτομείο στην απομακρυσμένη αρκτική πόλη Σαλέκχαρντ μέχρι να συμφωνήσει να κηδευτεί σε στενό κύκλο. Πρόσθεσε, μάλιστα, πως της ζήτησαν να συμφωνήσει άμεσα καθώς έχει ήδη αρχίσει η αποσύνθεση του σώματος του γιου της. 

«Προσωπικά υπεύθυνος ο Πούτιν»

Η Γιούλια Ναβάλνια υποστήριξε ότι ο Πούτιν είναι προσωπικά υπεύθυνος για το πού βρίσκεται ο σύζυγός της και κατήγγειλε ότι συνεχίζει να βασανίζεται. 

«Γνωρίζαμε ήδη ότι η πίστη του Πούτιν ήταν ψεύτικη, αλλά τώρα το βλέπουμε πιο καθαρά από ποτέ» είπε. «Κανένας αληθινός χριστιανός δεν θα μπορούσε ποτέ να κάνει αυτό που κάνει τώρα ο Πούτιν με το σώμα του Αλεξέι», πρόσθεσε.

Από τότε που επέστρεψε στη ρωσική προεδρία το 2012, ο Πούτιν παρουσιάζεται ως υπερασπιστής των παραδοσιακών, συντηρητικών αξιών απέναντι σε αυτό που παρουσιάζει ως διαβρωτικό δυτικό φιλελευθερισμό. Έχει επίσης διατυμπανίσει την εγγύτητά του με την ορθόδοξη εκκλησία της Ρωσίας, εμφανιζόμενος τακτικά σε λειτουργίες κατά τη διάρκεια θρησκευτικών εορτών και μιλώντας για την πίστη του.

«Δώστε μας πίσω το σώμα του συζύγου μου. Θέλουμε να κάνουμε μια νεκρώσιμη ακολουθία και να τον θάψουμε με ανθρώπινο τρόπο», κατέληξε.

Διαβάστε επίσης:

Βασιλιάς Κάρολος: «Πολύ επιθετικός» ο καρκίνος του – «Είναι σε πολύ σοβαρή κατάσταση»

Πάπας Φραγκίσκος: Πάσχει από εποχική γρίπη – Ακύρωσε τις συναντήσεις του

Δύο χρόνια πόλεμος στην Ουκρανία: Κανένας συμβιβασμός στον ορίζοντα – Τα δεδομένα, τα σενάρια και οι συσχετισμοί

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΔΕΥΤΕΡΑ 29.04.2024 14:05