search
ΚΥΡΙΑΚΗ 28.04.2024 09:32
MENU CLOSE

Συνέντευξη Κασσελάκη στο «Πρωινό» ΑΝΤ1: «Φωτεινή» εξαίρεση στο είδος της τηλεόρασης  που κομίζει

01.03.2024 16:53
kasselakis liagkas

Πολλά, ίσως και πιο ουσιαστικά και βαθιά πολιτικά, ερωτήματα θα μπορούσαν να είχαν τεθεί στην τηλεοπτική συνέντευξη που παραχώρησε νωρίτερα ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Στέφανος Κασσελάκης  στην εκπομπή «Το πρωινό» (ΑΝΤ1) και τον Γιώργο Λιάγκα.  Δεν έχει αξία κριτική με «εάν».

Η συνέντευξη ήταν απρόσμενα καλή, αξιοπρεπής, με δημοσιογραφικά χαρακτηριστικά, συνδυασμένα με χαλαρό ύφος, δεδομένου του (τηλεοπτικού) δείγματος γραφής του παρουσιαστή, της επιλογής να υπηρετεί συγκεκριμένο είδος τηλεοπτικού- ενημερωτικού- περιεχομένου. Με αυτό άλλωστε γαλουχήθηκε επαγγελματικά στα μακρινά 90’s.

Ρώτησε για τα Τέμπη, για το πρόσφατο επεισοδιακό Συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ- κατά ορισμένους κρίση στο εσωτερικό του κόμματος- , την αμφισβήτηση στο πρόσωπο του προέδρου του κόμματος έπειτα από την επιστολή Τσίπρα, τον Παύλο Πολάκη, τον πρώην πρωθυπουργό. Δεν χαρίστηκε ο Λιάγκας. 

Ακόμα και όταν η κουβέντα πέρασε  στην περιοχή του life style– προσφιλές «γήπεδο» του παρουσιαστή- διατυπώθηκαν ερωτήσεις που ίσως να έθετε κάποιος πολίτης/τηλεθεατής, αν και κάποιες ήταν προβοκατόρικες έως αφελείς (πχ «Στο στρατό, θα ζητήσεις προνομιακή μεταχείριση ή θα κοιμάσαι με όλους τους φαντάρους;») και πιθανόν αδιάκριτες (όσες αφορούσαν τον ιδιωτικό βίο του καλεσμένου).

Θα μπορούσε ο Λιάγκας σε κάποια σημεία να αφήσει τον καλεσμένο του να αναπτύξει απόψεις, όπως για παράδειγμα την οπτική του για την αποκέντρωση ώστε να αναζωογονηθεί η περιφέρεια.

Πιθανόν να είχε δοθεί το πλαίσιο στο οποίο θα «κινηθεί» η συνέντευξη. Το «ζωντανό» της συνέντευξης είχε και το στοιχείο της αμεσότητας, του απρόβλεπτου – αν όχι και του αιφνιδιασμού.

Τέθηκαν ερωτήματα για την επαγγελματική δραστηριότητα του Κασσελάκη, προτού ασχοληθεί με την πολιτική. Για το πέρασμα του από την Goldman Sachs. Για τον σύζυγο του και την καθημερινότητα τους. Τον Αχιλλέα Μπέο.

Ο παρουσιαστής παραλίγο να πέσει στη «λούμπα» που πήγε να δημιουργήσει για τον καλεσμένο του, σχετικά με το κυνήγι των «δαιμόνιων» ρεπόρτερ των πρωινάδικων που ρίχνονταν- σε προβληματικό βαθμό- στο κατόπι του Στέφανου Κασσελάκη και του Τάιλερ Μακμπέθ.

Η συνέντευξη – εξαίρεση στον κανόνα του «Πρωινού» – ήταν ένδειξη ότι ο Γιώργος Λιάγκας, όταν θέλει, έχει να προτείνει για να ξεχωρίσει.  

Διαβάστε επίσης:

Πρώτος σε τηλεθέαση ο Alpha στο «κλείσιμο» του Φεβρουαρίου

ΑΝΤ1: Η πρεμιέρα της Formula 1 θα μεταδοθεί απευθείας και από το ελεύθερης λήψης κανάλι (Photos/Video)

MasterChef: Ξέσπασε ξανά σε κλάματα η Γεωργία – «Στην αρχή τσαντιζόμουν, τώρα τη λυπάμαι» (video)

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΚΥΡΙΑΚΗ 28.04.2024 09:22