search
ΚΥΡΙΑΚΗ 05.05.2024 12:47
MENU CLOSE

Σέρβοι εκτελεστές: Σοκάρουν οι κυνικοί διάλογοι για τις δολοφονίες – «Τον τελείωσε όρθιο»

02.03.2024 19:22
astynomia new

Σοκαριστικές είναι οι νέες αποκαλύψεις που βλέπουν το φως της δημοσιότητας για τον τρόπο που δρούσαν οι σέρβοι εκτελεστές.

Τα μέλη της εν λόγω συμμορίας φέρονται να εμπλέκονται στις μαφιόζικες δολοφονίες που είχαν γίνει το 2020 στη Βάρη και στην Κέρκυρα.

Ειδικότερα, τα μέλη της συμμορίας είχαν εκτελέσει τον Ιανουάριο του 2020 δύο 44χρονους άνδρες από τη Σλοβενία που γευμάτιζαν με τις οικογένειές τους σε ταβέρνα στη Βάρη. Το συμβόλαιο θανάτου όπως ανακοίνωσαν κόστισε συνολικά 2 εκατ. ευρώ.

Επιπλέον, μέλη της οργάνωσης τον Ιούλιο του 2020 συμμετείχαν σε διπλή δολοφονία Γιουγκοσλάβων (ένας Σέρβος 44 ετών και ο άλλος Μαυροβούνιος 46 ετών τα θύματα), στην ευρύτερη περιοχή του Χαλικούνα στην Κέρκυρα, όπου εντοπίστηκαν νεκροί, μέσα σε σταθμευμένο αυτοκίνητό, στο πάρκινγκ καταλύματος που είχαν νοικιάσει. Στο σημείο είχαν εντοπισθεί 29 κάλυκες.

Οι διάλογοι που αντάλλασσαν τα μέλη της συμμορίας αποκαλύπτουν την σκληρότητα με την οποία δρούσαν.

«Τον τελείωσε όρθιο», συζητούν οι εμπλεκόμενοι ενώ σε άλλο σημείο αναφέρουν: «Δεν μπορούμε με τα καλάσνικοφ να δουλεύουμε παντού».

Τα λόγια τους δείχνουν τον κυνικό τρόπο με τον οποίο δούλευαν: «Ο κόσμος όλος έφυγε από το εστιατόριο τρέχοντας. Κάτι έγινε. Αυτά, περιμένουμε.[…] Είναι τελειωμένοι. Είναι τελειωμένοι, παιδιά, είναι τελειωμένοι, παιδιά. Έτσι κουμπάρε, έτσι κουμπάρε. Τους ρίξαμε την ποινή, αδερφέ μου, ουχ».

Σε άλλη συνομιλία ακούγεται: «Η γυναίκα πετάχτηκε στον Dedovic εγώ ελπίζω να μην την έχει φάει και εκείνη. 12 στο κεφάλι του Lisac».

Συνολικά έχουν ταυτοποιηθεί συνολικά 39 μέλη της οργάνωσης και εξιχνιάστηκαν οι 4 δολοφονίες που έγιναν στην Ελλάδα. Οι δράστες όπως ειπώθηκε ήταν αδίστακτοι και δεν υπολόγιζαν τα παράπλευρα θύματα. Από τα 39 μέλη της οργάνωσης οι 17 βρίσκονται σε φυλακές.

Όσον αφορά στους στόχους που είχαν βάλει στην Ελλάδα, όταν τους εντόπισαν ήρθαν στη χώρα μας με πλαστά έγγραφα και χρησιμοποιώντας οδούς που ακολουθούν οι διακινητές μεταναστών. Παράλληλα χρησιμοποιούσαν διάφορα μέσα για να καλύψουν τα ίχνη τους, ενώ διακινούσαν εύκολα χρήματα και όπλα.

Διαβάστε επίσης:

Τροχαία: «Βροχή» τα πρόστιμα στην Αττική – 252 κλήσεις σε 24 ώρες

Τέμπη: Αδιανόητο περιστατικό στη Θεσσαλονίκη – Γυμνασιάρχης έσκισε λίστα μαθητών με τα ονόματα των 57 θυμάτων

Σχολεία: Αλλάζει η ώρα που σχολάνε οι μαθητές – Η απόφαση στο ΦΕΚ

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΚΥΡΙΑΚΗ 05.05.2024 12:46