search
ΚΥΡΙΑΚΗ 28.04.2024 19:54
MENU CLOSE

Olympia Group: Αποκτά το 53% της Entersoft – Δημόσια πρόταση στα 8 ευρώ/μετοχή 

04.03.2024 10:54
entersoft new

Σε δεσμευτική συμφωνία με τους μετόχους της Entersoft S.A. που αντιπροσωπεύουν το 53% του μετοχικού κεφαλαίου της εταιρείας για την απόκτηση των μετοχών τους, προχώρησε η Olympia Group με την υποστήριξη ενός διεθνούς επενδυτή.

Η απόκτηση των μετοχών θα πραγματοποιηθεί είτε σε διμερή βάση, είτε στο πλαίσιο εθελοντικής δημοπρασίας, που θα δρομολογήσουν οι Επενδυτές (Olympia Group και διεθνής επενδυτής) για την απόκτηση όλων των μετοχών της Entersoft. Το αντάλλαγμα που προβλέπει η συμφωνία ανέρχεται στα οκτώ ευρώ ανά μετοχή.

Όπως αναφέρει η ανακοίνωση «οι Επενδυτές διαθέτουν πολυετή εμπειρία και επιτυχημένο ιστορικό επενδύσεων σε δυναμικούς τομείς της οικονομίας και σε εταιρείες που έχουν ισχυρή διοικητική ομάδα και παρουσιάζουν σημαντικές προοπτικές μακροπρόθεσμης ανάπτυξης. Η εταιρεία Entersoft ανήκει στο επιτυχημένο οικοσύστημα των εταιρειών τεχνολογίας στην Ελλάδα με ισχυρή τοποθέτηση στον κλάδο του business software και της παροχής υπηρεσιών.

Με κορυφαία χαρακτηριστικά που την καθιστούν ελκυστική, τα  τελευταία χρόνια, η Entersoft έχει παρουσιάσει αλματώδη ανάπτυξη διαθέτοντας ένα ποιοτικά διευρυμένο πελατολόγιο και δίκτυο συνεργατών, καθώς και εξαιρετικές τεχνολογικές λύσεις λογισμικού που απαντούν στην ανάγκη των μεσαίων και μεγάλων επιχειρήσεων.

Σε μία αγορά που μετασχηματίζεται και αναπτύσσεται ραγδαία, ο τομέας του business software και της παροχής υπηρεσιών διαμορφώνει σημαντικές ευκαιρίες ανάπτυξης. Και οι δύο Επενδυτές, δίνουν ‘ψήφο’ εμπιστοσύνης στην ικανότητα της διοικητικής ομάδας, των εργαζόμενων και των συνεργατών της Entersoft ώστε να συνεχίσουν και να επιταχύνουν περαιτέρω την ανάπτυξή της, τόσο στην Ελλάδα όσο και στο εξωτερικό.

Πέραν της συμφωνίας για την απόκτηση του 53% των μετοχών της Entersoft, οι Επενδυτές κατέχουν επιπλέον  4,69% των μετοχών της Entersoft από προηγούμενες εξαγορές».

Διαβάστε επίσης

ΕΑΕΕ: Πληρώνουμε από την τσέπη μας 5,5 δισ. ευρώ μόνο στην ιδιωτική Υγεία

Energean: Σε παραγωγή το κοίτασμα φυσικού αερίου Karish North στο Ισραήλ

Εθνική Ασφαλιστική: Στόχος το 1 δισ. ευρώ σε τζίρο ασφαλίσεων έως το 2027 – Οι 5 στρατηγικοί πυλώνες

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΚΥΡΙΑΚΗ 28.04.2024 19:53