search
ΔΕΥΤΕΡΑ 29.04.2024 02:32
MENU CLOSE

Bloomberg: Ποιος εκθρόνισε τον Έλον Μασκ από τη θέση του πλουσιότερου ανθρώπου στον κόσμο (Photos)

05.03.2024 10:53
bezos new

Ο Τζεφ Μπέζος εκθρόνισε τον Έλον Μασκ από την θέση του πλουσιότερου ανθρώπου στον κόσμο, σύμφωνα με τον κατάλογο Bloomberg Billionaires Index.

Ο ιδρυτής της Amazon εκτιμάται ότι έχει περιουσιακά στοιχεία ύψους 200 δισεκατομμυρίων δολαρίων, ενώ τον ακολουθεί στη δεύτερη θέση ο Έλον Μασκ με περιουσία που ανέρχεται στα 198 δισεκατομμύρια δολάρια.

Ο Έλον Μασκ έχασε περίπου 31 δισεκατομμύρια δολάρια τον περασμένο χρόνο, ενώ αντίθετα ο Τζεφ Μπέζος κέρδισε 23 δισεκατομμύρια, σύμφωνα με το Bloomberg Billionaires Index και έτσι προέκυψε η εναλλαγή στις δύο πρώτες θέσεις του καταλόγου με τους δισεκατομμυριούχους.

Ο Έλον Μασκ έμαθε τα νέα σε μια μέρα που η μετοχή της Tesla υποχωρούσε κατά 7%.

Ο ιδιοκτήτης της Tesla είχε κατακτήσει τον θρόνο του πλουσιότερου ανθρώπου τον Μάιο του 2023, τερματίζοντας την πρωτιά που είχε ο Μπερνάρντ Αρνό, CEO ενός από τους μεγαλύτερους επιχειρηματικούς ομίλους στον κόσμο που περιλαμβάνει brands όπως οι Louis Vuitton, Dior και Celine.

Ο Αρνό φαινόταν να κρατάει καλά αυτή την πρωτιά, καθώς μετά την πανδημία υπήρξε μία εντυπωσιακή αύξηση των πωλήσεων ειδών πολυτελείας από τις εταιρίες του ομίλου που διευθύνει, γεγονός που είχε άμεσο αντίκτυπο στην αξία των μετοχών του ομίλου LVMH.

Οι σκοτούρες του Έλον Μάσκ

Την ίδια ώρα ο Έλον Μασκ είχε διάφορες σκοτούρες με την μετοχή της Tesla να χάνει περίπου 24»% σε ετήσια βάση.

Οι τρεις δισεκατομμυριούχοι, Μασκ, Αρνό και Μπέζος, είναι σε έναν άτυπο διαρκή διαγωνισμό για το ποιος θα κατακτήσει την κορυφή του πλούτου.

Αυτή την στιγμή πάντως στο βάθρο βρίσκεται ο Μπέζος με περιουσία 200 δισεκατομμυρίων, ακολουθεί ο Μασκ με 198 δισεκατομμύρια και τρίτος βρίσκεται ο Αρνό, που η περιουσία του φτάνει στα 197 δισεκατομμύρια δολάρια.

Στην τέταρτη θέση του καταλόγου με τους δισεκατομμυριούχους βρίσκεται ο Μαρκ Ζούκερμπεργκ με περιουσία 179 δισεκατομμυρίων δολαρίων και ακολουθεί ο Μπιλ Γκέιτς με 150 δισεκατομμύρια δολάρια.

Φυσικά ο τίτλος του πλουσιότερου ανθρώπου στον κόσμο αλλάζει κάθε λίγους μήνες, κάτι που εξαρτάται και από την πορεία των μετοχών.

Αλλά ανεξάρτητα από το ποιος βρίσκεται στην πρώτη θέση, είναι βέβαιο πως οι κύριοι Μπέζος, Μασκ και Αρνό έχουν αρκετό πλούτο.

Από το 2020 η καθαρή αξία των περιουσιακών στοιχείων των πέντε πλουσιότερων ανθρώπων στον κόσμο αυξήθηκε εντυπωσιακά – κατά 114% και έφτασε συνολικά στα 869 δισεκατομμύρια δολάρια, λαμβάνοντας υπόψη και τον πληθωρισμό, σύμφωνα με την ετήσια έκθεση για την ανισότητα που συντάσσει η Oxfam.

Ο κατάλογος με τους 50 πλουσιότερους ανθρώπους στον κόσμο αποτελείται από επιχειρηματίες που έχουν επενδύσει κυρίως στην τεχνολογία, την ενέργεια και τα είδη κατανάλωσης.

Διαβάστε επίσης

Παγκόσμιος Μετεωρολογικός Οργανισμός: Το Ελ Νίνιο θα οδηγήσει σε – ακόμα – υψηλότερες θερμοκρασίες

Γερμανία: Έληξε η ομηρία σε νοσοκομείο – Εξουδετερώθηκε η 65χρονη δράστης

Γιατί εκνευρίστηκε ο Νετανιάχου με το ταξίδι ενός υπουργού του στις ΗΠΑ;

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΔΕΥΤΕΡΑ 29.04.2024 01:09