search
ΔΕΥΤΕΡΑ 06.05.2024 04:43
MENU CLOSE

Χρυσόγονος: «Αντισυνταγματικός ο νόμος για τη συμμετοχή πολιτικών σε εταιρείες» – Μήνυμα και για το θέμα Κασσελάκη (audio) 

06.03.2024 14:20
xrisogonos_0603_1460-820_new

Σημαντική παρέμβαση στο θέμα που έχει προκύψει με την εταιρεία του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ, Στέφανου Κασσελάκη στην Αμερική και τη δικαστική έρευνα που ξεκίνησε σήμερα, έκανε ο συνταγματολόγος Κώστας Χρυσόγονος.

Ο κ. Χρυσόγονος, μιλώντας στο ραδιόφωνο των Παραπολιτικών 90.1, ανέφερε πως κατά την άποψή του ο νόμος που ψήφισε ο ΣΥΡΙΖΑ το 2016 είναι αντισυνταγματικός, αντίθετος με το κοινοτικό δίκαιο και πρέπει να διορθωθεί.

«Η διάταξη αυτή είναι εμφανώς αντισυνταγματική, προσβάλλει την ελεύθερη ανάπτυξη προσωπικότητας που κατοχυρώνεται στο άρθρο 5 παράγραφος 1 του Συντάγματος. Προσκρούει και σε διατάξεις του ευρωπαϊκού ενωσιακού δικαίου για την ελεύθερη κίνηση των κεφαλαίων. Είναι χαρακτηριστικό μάλιστα ότι στην παράγραφο 2 για τους δικαστές και εισαγγελείς εισάγει την ίδια απαγόρευση, μόνον όμως σε ό,τι αφορά εταιρείες που έχουν έδρα σε κράτος μη συνεργάσιμο στο φορολογικό τομέα, δηλαδή σε φορολογικούς παραδείσους ή σε κράτος που έχει προνομιακό φορολογικό καθεστώς», σημείωσε ο πρώην ευρωβουλευτής.

Μάλιστα, ο κ. Χρυσόγονος αναφερόμενος στην απαγόρευση ακόμα και κατοχής μετοχών σε μια εταιρεία εξωτερικού ανέφερε: «Εδώ πέρα απαγορεύονται και οι μέτοχοι. Δηλαδή αν έχεις μετοχές αξίας χιλίων ευρώ, στην εταιρεία Volkswagen που είναι εισηγμένη στο γερμανικό χρηματιστήριο πρέπει να τιμωρηθείς με φυλάκιση 5 ετών στην Ελλάδα. Πρέπει να διορθωθεί. Αλλά ξέρετε, κανένας δεν τον διόρθωσε από το 2016 και έτσι  δημιουργείται ένας λαϊκισμός στην Ελλάδα. Η ουσία είναι ότι όταν ψηφίζεις διατάξεις με γενική και αφηρημένη διατύπωση, τις βρίσκεις μπροστά, όταν τις αφήνεις να ισχύσουν επ’ αόριστον».

Διαβάστε επίσης:

Κόντρα ΣΥΡΙΖΑ – Νέας Αριστεράς με αφορμή την πρόταση Χαρίτση για πρόταση δυσπιστίας – «Υπονομεύεται το μέτωπο υπεράσπισης της δωρεάν παιδείας»

ΚΚΕ κατά Flyover: Να σταματήσει «εδώ και τώρα» το έργο

ΣΥΡΙΖΑ για καταδίκη Μπελέρη: «Προσβλέπουμε στον έμπρακτο σεβασμό, από την αλβανική πλευρά, του κράτους δικαίου»

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΔΕΥΤΕΡΑ 06.05.2024 00:06