search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 31.05.2024 14:55
MENU CLOSE

Τι θα γίνει με την Ασημακοπούλου

06.03.2024 14:21
asimakopoulou

Επισήμως, κυβέρνηση και ΝΔ παραπέμπουν στις έρευνες της δικαιοσύνης, της Αρχής Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα και του υπουργείου Εσωτερικών, για την υπόθεση του «email-gate» στην οποία εμπλέκεται η ευρωβουλευτής του κόμματος Άννα-Μισέλ Ασημακοπούλου, λέγοντας ότι θα περιμένουν τα πορίσματα πριν γίνει η παραμικρή κίνηση.

Ωστόσο, οι πληροφορίες αναφέρουν ότι, παρά την αρχική – έστω και όχι και πολύ ισχυρή – στήριξη που ο κυβερνητικός εκπρόσωπος παρείχε στην ευρωβουλευτή, στην κυβέρνηση επικρατεί σοβαρός προβληματισμός για το τι μέλλει γενέσθαι με τη νέα υποψηφιότητά της (η οποία ως και πριν από μερικές ημέρες θεωρείτο ότι είχε «κλειδώσει») στις ευρωεκλογές του Ιουνίου.

Προφανώς, αν από την έρευνα προκύψει ζήτημα για την κ. Ασημακοπούλου, τότε ο πρωθυπουργός και πρόεδρος της ΝΔ, Κυριάκος Μητσοτάκης, δεν θα έχει άλλη επιλογή από το να την «κόψει» από την ευρωλίστα του κόμματος. Ωστόσο, επιθυμία της κυβέρνησης είναι να αποτραπεί μια τέτοια κίνηση, η οποία εκτιμάται ότι θα έχει επιπτώσεις και για την ηγεσία του υπουργείου Εσωτερικών.

Επίσης, πληροφορίες αναφέρουν ότι μετά το περιστατικό με τα email επικρατεί δυσφορία και στις τάξεις της ΝΔ, με ορισμένους νυν, αλλά και υποψήφιους ευρωβουλευτές να κάνουν λόγο για «αθέμιτο ανταγωνισμό», αλλά και να προβληματίζονται για το πώς θα χειριστούν από τούδε την ηλεκτρονική αποστολή ενημερωτικών φυλλαδίων σε πιθανούς ψηφοφόρους τους.

Αξίζει, δε, να σημειωθεί ότι χρήστης του X/Twitter ανέφερε (επωνύμως) ότι «είμαι μόνιμος κάτοικος εξωτερικού. Ελβετια και Ηνωμένο Βασίλειο. Είμαι ηθελημένα εγγεγραμμενη στο newsletter της κ. Ασημακοπουλου, για την δραστηριότητα της στις Βρυξέλλες.  Δεν πήρα ποτέ mail για τις ευρωεκλογές όπως οι άλλοι απόδημοι. ΔΕΝ έχω εγγραφεί για επιστολικη ψήφο ούτε ως εκλογέας εξωτερικού (ψηφίζω στην Ελλάδα). Βγάλτε το συμπέρασμα»

Η όλη κατάσταση δημιουργεί μια αρνητική εικόνα για τη ΝΔ και την κυβέρνηση και, σύμφωνα με τις υπάρχουσες πληροφορίες, αναζητείται διέξοδος που, όμως, να προκαλεί τα λιγότερα προβλήματα. Ίδωμεν…

Διαβάστε επίσης:

Νίκος και Οδυσσέας: Μία αγάπη που έγινε δίκοπο μαχαίρι

Τέμπη: Η Μιλένα Αποστολάκη «ισοπέδωσε» Πέτσα και Πορτοσάλτε για τα φάουλ της εξεταστικής επιτροπής  

Καβγάς στην Κ.Ο του ΠΑΣΟΚ: Για «κοπτοραπτική» κατηγόρησε τον Κωνσταντινόπουλο ο Ανδρουλάκης – «Χοντρό» παρασκήνιο

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 31.05.2024 14:55