search
ΔΕΥΤΕΡΑ 29.04.2024 19:29
MENU CLOSE

Βουλή: Αντιπαράθεση με Σαίξπηρ, κακάο και … λουλούδια

07.03.2024 16:00
vouli 987- new

Συνεχείς είναι οι κόντρες και αντιπαραθέσεις στη Βουλή όπου συνεχίζεται για δεύτερη ημέρα η συζήτηση του νομοσχεδίου για τα μη κρατικά μη κερδοσκοπικά πανεπιστήμια ανάμεσα στην κυβέρνηση και την αντιπολίτευση.

Κανείς δεν αφήνει να πέσει τίποτα κάτω, απαντώντας στα … χτυπήματα, με τις ατάκες να δίνουν και να παίρνουν. 

«Είναι κακό κάποιος που θέλει να βρει το προσωπικό του πεπρωμένο στη χώρα μας, να μην μπορεί να το πετύχει γιατί δεν είναι επαρκείς οι ευκαιρίες που βρίσκει στη χώρα μας», ανέφερε ο Κυριάκος Πιερρακάκης και βάζοντας στο στόχαστρο το ΠΑΣΟΚ το παρομοίασε με τη σοκολάτα και το κακάο. 

Κ. Πιερρακάκης: Αν κατάλαβα καλά είστε κατά των ιδιωτικοποιήσεων και υπέρ των αποκρατικοποιήσεων, είστε δηλαδή υπέρ της σοκολάτας και κατά του κακάο…

Δ. Μάντζος: Δεν τσιμπάμε στον αυτάρεσκο λαϊκισμό σας, σας ενοχλεί που το ΠΑΣΟΚ κάνει μεταρρυθμιστική αντιπολίτευση… 

Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ αναφέρθηκε στο πολιτικό παρελθόν του υπουργού Παιδείας με εκείνον να σηκώνει το γάντι, προβαίνοντας σε ένα δηκτικό σχόλιο. 

Κ. Πιερρακάκης: Ανήκω στην παράταξη που είμαι με όλο μου το είναι. Αλλά ακόμα και ο 20χρονος εαυτός μου δεν θα επέτρεπε να συσχετιστώ με το σημερινό ΠΑΣΟΚ, γιατί έχετε γίνει η κακή εκδοχή της Νέας Αριστεράς…

Είχε προηγηθεί επίθεση του Νίκου Παππά από τον ΣΥΡΙΖΑ ο οποίος σχολίασε απευθυνόμενος στα κυβερνητικά έδρανα: «Μας έχετε σερβίρει όλα τα λουλούδια περί αριστείας. Τελικά, όμως, την αριστεία δεν την αξιολογείτε ως σημαντική. Αντιθέτως, προκρίνεται την οικονομική ευρωστία». 

Απαντώντας ο υπουργός Παιδείας ανέφερε πως ο πρώην πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέκος Αλαβάνος, ως ευρωβουλευτής είχε καταθέσει 4 ερωτήσεις στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο για την αναγνώριση των επαγγελματικών δικαιωμάτων των κολλεγίων, ζητώντας στην ουσία να επιταχυνθεί η διαδικασία αναγνώρισης. «Αυτά έκανε ο προπάτοράς σας», είπε, ενώ με αναφορές στον Σαίξπηρ ήταν η κόντρα του με τον Ευκλείδη Τσακαλώτο όταν εκείνος διερωτήθηκε εάν πιστεύουν στην κυβέρνηση ότι αυτά τα πανεπιστήμια θα μας κάνουν hub και θα προσελκύουν φοιτητές από το εξωτερικό. 

Κ. Πιερρακάκης: Κύριε Τσακαλώτε που είπατε ότι υπάρχει παραβίαση της λογικής. Είχα παρακολουθήσει διαλέξεις σας όταν ήμουν στο Πανεπιστήμιο και σας λέω ότι είστε καλός ακαδημαϊκός δάσκαλος. Αλλά στο διπλανό τμήμα μαθαίναμε ότι υπάρχουν ευκλείδειες και οι μη ευκλείδειες θεωρίες… Όταν σας άκουγα μου ήρθε στο μυαλό ο Σαίξπηρ, ο Οράτιος στο έργο Άμλετ που έλεγε “Υπάρχουν περισσότερα πράγματα σε ουρανό και γη, Οράτιε, από όσα έχει ονειρευτεί η φιλοσοφία σου”», πρόσθεσε για να καταλήξει στο συμπέρασμα πως υπάρχουν και άλλες ιδέες από αυτές που έχει στο μυαλό του ο Ευκλείδης Τσακαλώτος…

Διαβάστε επίσης:

Άδωνις Γεωργιάδης για την εταιρία του Κασσελάκη: «Μπορεί να διακοπεί η χρηματοδότηση του ΣΥΡΙΖΑ»

Κόντρα Τσακαλώτου – Γεραπετρίτη για τα ιδιωτικά πανεπιστήμια: Μιλάτε σαν έμπορος- Μετά από 20 χρόνια εντολές δέχομαι μόνο από φοιτητές μου

Μη κρατικά ΑΕΙ: Νέα σφοδρή επίθεση κατά Ανδρουλάκη από την κυβέρνηση

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΔΕΥΤΕΡΑ 29.04.2024 19:29