search
ΚΥΡΙΑΚΗ 05.05.2024 15:22
MENU CLOSE

Ένταση στη Βουλή για τα επεισόδια κατά το πανελλαδικό πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο

08.03.2024 17:05
vouli molotov

Στη Βουλή μεταφέρθηκε η ένταση που επικρατεί στους δρόμους γύρω από τη Κοινοβούλιο, με τα κόμματα της αντιπολίτευσης να καταγγέλλουν απρόκλητη επίθεση σε όλους όσοι διαδηλώνουν ενάντια στο νομοσχέδιο για τα μη κρατικά μη κερδοσκοπικά πανεπιστήμια. 

Για «σχεδιασμένη επίθεση» έκανε λόγο ο Νίκος Καραθανασόπουλος από το ΚΚΕ, ενώ ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ Δημήτρης Μάντζος έκανε λόγο για απρόκλητη χρήση βίας. «Καθήκον της πολιτείας είναι να μην χάσει το μέτρο», είπε. 

Η απάντηση του Μάκη Βορίδη πυροδότησε νέο κύκλο έντασης. «Όταν υιοθετείτε τα περί απρόκλητης  επίθεσης έχετε ρίξει έστω μια στοιχειώδη ματιά στο τι συμβαίνει έξω;», διερωτήθηκε απευθυνόμενος στα κόμματα, τα οποία κάλεσε να απαντήσουν εάν θεωρούν ότι στο δικαίωμα της διαμαρτυρίας συμπεριλαμβάνετε και η ρίψη μολότοφ. «Έχετε ιστορικό τοποθετήσεων υπέρ της βίας από αυτές τις ομάδες στον ΣΥΡΙΖΑ», είπε προς τα έδρανα της αξιωματικής αντιπολίτευσης, προκαλώντας αντιδράσεις. 

Για «κυβέρνηση τσεκουροφορων», έκανε λόγο ο Χρήστος Γιαννούλης και τόνισε ότι η Αριστερά δεν υπόλογη για τη βία.

«Οι μολότοφ δεν έπεσαν εκεί που ήταν τα παιδιά μας, τα οποία μπορεί να δηλητηριαστούν», ανέφερε με τον υπουργό Παιδείας Κυριάκο Πιερρακάκη να δείχνει φωτογραφίες με ρίψεις μολότοφ μπροστά στο μνημείο του Αγνώστου Στρατιώτη.

«Οφείλουμε να το καταδικάσουμε όλοι αυτό εδώ μέσα στο πλαίσιο της νομιμότητας», ανέφερε ο κ. Πιερρακάκης.

Διαβάστε επίσης:

Ιδιωτικά ΑΕΙ: Γιγαντοπανό των φοιτητών στο Σύνταγμα – «Τα κέρδη τους ή οι σπουδές μας»

Απειλή για βόμβα στο υπουργείο Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας

Εξάρθρωσε συμμορία η ΕΛΑΣ – Νόθευαν τόνους καυσίμων και ποτών, κέρδιζαν εκατομμύρια ευρώ (Photo/Video)

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΚΥΡΙΑΚΗ 05.05.2024 15:08