search
ΤΡΙΤΗ 30.04.2024 14:18
MENU CLOSE

Παγκόσμια Ημέρα Γυναίκας: Συγκεντρώσεις και πορείες φεμινιστικών οργανώσεων σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη

08.03.2024 21:11
poreies athna thessaloniki – gynaikes new

Πορεία στο κέντρο της Αθήνας πραγματοποίησαν φεμινιστικές οργανώσεις στο πλαίσιο της Παγκόσμιας Ημέρας της Γυναίκας.

Οι διαδηλώτριες και διαδηλωτές είχαν καλέσματα για συγκεντρώσεις σε πλατεία Κλαυθμώνος και Σύνταγμα. Στην συνέχεια κατευθύνθηκαν μέχρι την Βουλή όπου ενώθηκαν με τα μπλοκ των φοιτητικών συλλόγων στο πλαίσιο του πανελλαδικού πανεκπαιδευτικού συλλαλητηρίου.

«Η 8 Μάρτη, μέρα που έχει διαχρονικά συνδεθεί με τους αγώνες ενάντια στις έμφυλες διακρίσεις και την καταπίεση ιδιαίτερα στους χώρους της δουλειάς, να γίνει φέτος μέρα που ο αγώνας ενάντια στην έμφυλη καταπίεση θα συναντήσει τον αγώνα για πραγματική δημόσια δωρεάν παιδεία», αναφέρει σε ανακοίνωση της η φεμινιστική συλλογικότητα.

Δύο πορείες πραγματοποιήθηκαν και σε κεντρικούς δρόμους της Θεσσαλονίκης, με αιτήματα την προάσπιση της ισότητας και την πάταξη της έμφυλης βίας.

Άτομα του ευρύτερου αντιεξουσιαστικού χώρου έκαναν πορεία με αφετηρία την Καμάρα. Μέλη γυναικείων συλλογικοτήτων συγκεντρώθηκαν στο Άγαλμα του Βενιζέλου και στη συνέχεια ακολούθησε πορεία.

Καλλιτεχνική δράση για τη σημερινή ημέρα και τις γυναικοκτονίες πραγματοποίησαν νωρίτερα εργαζόμενες του δήμου Θεσσαλονίκης.

Διαβάστε επίσης:

Σύνταγμα: Αστυνομικός έχασε γεμιστήρα γεμάτο σφαίρες (Photos)

Σοβαρό τροχαίο στην Αμφιλοχία: Ο οδηγός εκτινάχτηκε από το παράθυρο και το ΙΧ έγινε κομμάτια

Χρυσοχοΐδης: Επεκτείνεται το panic button σε όλη την Ελλάδα – Συνάντηση με εκπροσώπους ΜΚΟ για την βία κατά των γυναικών

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΡΙΤΗ 30.04.2024 14:18