search
ΣΑΒΒΑΤΟ 27.04.2024 15:34
MENU CLOSE

Κλείνουμε τα 45!

09.03.2024 07:00
prwtoselido-news-topontiki

Δεχόμεθα ευχές. Το «Ποντίκι» έχει γενέθλια. Καθότι η ιστορική αυτή έκδοση, την οποία κρατάτε και διαβάζετε, συμπληρώνει σήμερα 45 χρόνια αδιάλειπτης κυκλοφορίας.

Το πρώτο φύλλο, με μόλις 12 σελίδες, εμφανίστηκε στα περίπτερα στις 9 Μαρτίου 1979. Την έστησαν τότε ο Κώστας Παπαϊωάννου – ιστορικός εκδότης και διευθυντής της έως το 2005 –, ο Ερρίκος Μπαρτζινόπουλος, ο Παντελής Τρωγάδης, ο Γιώργος Κοντογιάννης και ο Δημήτρης Κωστιδάκης.

Για τα δεδομένα της εποχής το «Ποντίκι» καινοτόμησε διότι η ύλη του ήταν απολύτως πιστή αυτό που δήλωνε στο πρωτοσέλιδο του: «πολιτική – αποκαλυπτική – σατιρική εφημερίδα». Ενημέρωνε πολιτικά, αλλά με πολύ – ενίοτε και «βιτριολικό» – χιούμορ. Με φόρμα γραφής η οποία το ξεχώρισε αμέσως από τον υπόλοιπο Τύπο της εποχής. Και πάντα με εντιμότητα απέναντι σε όλα και όλους.

Το «Ποντίκι» συνεχίζει πιστό στις βασικές αρχές του την «επόμενη μέρα», η οποία ανέτειλε το 2005. Γι’ αυτό άλλωστε, με όπλο την εμπιστοσύνη των αναγνωστών του, κλείνει τώρα τα 45 του, με εκδότη τον Αντώνη Δελλατόλα και με απολύτως διακριτή και ισχυρή παρουσία, η οποία έχει επεκταθεί στο αχανές τοπίο του Διαδικτύου.

Τα γενέθλια της εφημερίδας είναι κοντά – κοντά με τα δύο χρόνια από τότε που ο Κώστας Παπαϊωάννου άφησε την τελευταία του πνοή (4.3.2022) στην αγαπημένη του Αίγινα.

Διαβάστε επίσης:

Ο καταγγέλλων Πολάκης, ο μοιραίος και κακός χιουμορίστας Πλεύρης και η… ανυποψίαστη Φάρλι

Ο φόβος της ακροδεξιάς οδηγεί τη ΝΔ ως και στον… Φαήλο Κρανιδιώτη

Κατσιβαρδάς: Από «Σπαρτιάτης» υπέρμαχος των ιδιωτικών πανεπιστημίων

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΣΑΒΒΑΤΟ 27.04.2024 15:31