search
ΚΥΡΙΑΚΗ 28.04.2024 06:52
MENU CLOSE

Google Doodle: Σήμερα γιορτάζει τον flat white καφέ

11.03.2024 08:20
coffee_new
pixabay.com

Το «flat white», ένα ρόφημα με βάση τον εσπρέσο που θεωρείται ότι προέρχεται από την Αυστραλία και τη Νέα Ζηλανδία, γιορτάζει σήμερα, Δευτέρα 11 Μαρτίου, το Google Doodle.

Η 11η Μαρτίου σηματοδοτεί την ημερομηνία κατά την οποία το flat white συμπεριλήφθηκε επίσημα στο Αγγλικό Λεξικό της Οξφόρδης το 2011.

Αν και η προέλευση του flat white καφέ έχει προκαλέσει έντονες συζητήσεις, τόσο η Αυστραλία όσο και η Νέα Ζηλανδία ισχυρίζονται ότι πρωτοστάτησαν στην παραγωγή του ροφήματος τη δεκαετία του 1980.

Η ακριβής προέλευση παραμένει αμφιλεγόμενη, με τις ενδείξεις να υποδηλώνουν ότι ο flat white πιθανότατα αναπτύχθηκε ξεχωριστά και στις δύο χώρες.

Το flat white, ένα δημοφιλές ρόφημα καφέ που αποτελείται από αχνιστό γάλα που χύνεται πάνω από μια δόση εσπρέσο, πιστεύεται ότι εμφανίστηκε στα μενού του Σίδνεϊ και του Όκλαντ τη δεκαετία του 1980.

Επικαλούμενη έναν ιστορικό τροφίμων, το δημοσίευμα της Washington Post αναφέρει ότι ο όρος «flat white» προέρχεται πιθανότατα από την Αυστραλία και τις ονομασίες που συνηθίζει να χρησιμοποιεί για τα ροφήματα καφέ. Σε αυτό το πλαίσιο, ένας τυπικός εσπρέσο ονομάζεται short black, με προσθήκη ζεστού νερού ονομάζεται long black και ένας καφές με προσθήκη γάλακτος flat white.

Πώς φτιάχνεται

Ο flat white καφές δημιουργείται αναμειγνύοντας αφρόγαλα με ένα ή δύο σφηνάκια εσπρέσο. Το αφρόγαλα ενισχύει την απαλή υφή και την κρεμώδη γεύση του ροφήματος.

Η επίτευξη της τέλειας σύστασης και υφής απαιτεί σχολαστικές μεθόδους ατμού και έκχυσης.

Διαβάστε επίσης:

Κορινθίου: «Διαψεύδω για 2η φορά τον Γιώργο Λιάγκα – Δεν θέλω να απαντήσω αν ήταν στην τριάδα που μου έκανε τη ζωή δύσκολη»

Τηλεθέαση Σαββάτου: Χωρίς αντίπαλο ο «Εκατομμυριούχος» – Τι ποσοστά σημείωσε ο ανταγωνισμός

J2US: Η εκρηκτική επιστροφή της Κατερίνας Στικούδη (Video)

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΚΥΡΙΑΚΗ 28.04.2024 01:15