search
ΤΡΙΤΗ 30.04.2024 07:14
MENU CLOSE

Εξάρχεια: Η 36χρονη περιγράφει τη στιγμή που μπουκάρουν οι δράστες στο σπίτι της – «Αν είχα χρυσό δόντι θα μου το ξερίζωναν και αυτό»

12.03.2024 16:49
LHSTEIA_EKSARXEIA
Screenshot Star

Ληστές εισέβαλαν στο σπίτι μιας 36χρονης στα Εξάρχεια ενώ αποπειράθηκαν και να τη βιάσουν. Ο ένας εκ των δραστών συνελήφθη και οδηγήθηκε ενώπιον του ανακριτή ενώ η ΕΛΑΣ πραγματοποιεί έρευνες για τον εντοπισμό του συνεργού του. Πώς περιγράφει η 36χρονη τις σκηνές φρίκης που βίωσε.

Σύμφωνα με πληροφορίες, όλα ξεκίνησαν όταν οι δύο άνδρες εισέβαλαν από το μπαλκόνι στο διαμέρισμα της 36χρονης που βρίσκεται στην οδό Ρεθύμνου, κρατώντας κατσαβίδια. Οι κινήσεις τους καταγράφηκαν από κάμερες ασφαλείας. Σύμφωνα με το Mega, η 36χρονη είχε αφήσει ανοιχτή την μπαλκονόπορτα για να μπαινοβγαίνει στο σπίτι η γάτα της.

Οι δράστες που φέρεται να την παρακολουθούσαν κατάφεραν να μπουν στο διαμέρισμα. Ο ένας δράστης έψαχνε το σπίτι για να βρει χρυσαφικά και χρήματα ενώ ο άλλος αποπειράθηκε να τη βιάσει.

«Ανοίγω τα μάτια μου και βλέπω στα πλαϊνά του κρεβατιού δυο έγχρωμους, αδύνατους να έρχονται κατά πάνω μου.Τρομάζω. Moυ λένε “Σουτ, μη μιλήσεις”. Μου λένε “Μένεις μόνη σου;”, λέω ναι. Mου λέει “Θα έρθει άλλος στο σπίτι”, λέω όχι», περιέγραψε η γυναίκα στο Star.

«Μου λέει “Eγώ κι εσύ, μόνο εγώ”. Του λέω, “όχι, δε θέλω”. Πάει να μου κατεβάσει την κουβέρτα και να μου αγγίξει το στήθος .Του είπα “όχι δε θέλω”. Έρχεται αυτός από την άλλη πλευρά του κρεβατιού, ανεβάζει το ένα γόνατο πάνω στο κρεβάτι και πιάνει το όργανό του και άρχισε να έρχεται πιο κοντά μου και να προσπαθεί να μου κατεβάσει την κουβέρτα», συμπλήρωσε.

«Είχα κάτι αλυσιδάκια λεπτά στον λαιμό, προσπαθούσε να μου τα βγάλει. Βρήκε τα χρήματα στο υπνοδωμάτιό μου», ανέφερε.

Η γυναίκα σώθηκε γιατί άρχισε να ουρλιάζει σε βοήθεια. Κατάφερε να αναγνωρίσει τους δράστες, καθώς κοιμόταν με αναμμένο φως και έτσι είδε τα χαρακτηριστικά τους.

Έψαχναν ακόμα και χρυσά δόντια

«Πριν φύγει μου πιάνει το σαγόνι, με το άλλο χέρι μου ανοίγει το στόμα, κοιτάει τα δόντια μου, βλέπει ότι δεν έχω χρυσό δόντι, οπότε θα μου το ξεριζώνανε αν είχα χρυσό δόντι», λέει η 36χρονη.

Οι αστυνομικοί συνέλαβαν τον ένα δράστη ενώ ο δεύτερος ταυτοποιήθηκε και καταζητείται.

Η ανακοίνωση της ΕΛΑΣ

«Συνελήφθη, το βράδυ της Κυριακής στην περιοχή του Αγίου Παντελεήμονα, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Αγίου Παντελεήμονα και του Τμήματος Ασφαλείας Εξαρχείων, 20χρονος αλλοδαπός από την Σομαλία, σε βάρος του οποίου σχηματίστηκε δικογραφία για ληστεία και απόπειρα βιασμού κατά συναυτουργία και απείθεια, ενώ ταυτοποιήθηκε και αναζητείται ο συνεργός του.

Ειδικότερα, σύμφωνα με την Αστυνομία, τα ξημερώματα της 29-2-2024, οι κατηγορούμενοι αφού εισήλθαν σε διαμέρισμα στα Εξάρχεια, παραβιάζοντας την μπαλκονόπορτα, εντόπισαν την ένοικο, την ακινητοποίησαν και της ζήτησαν να τους παραδώσει τα κοσμήματά της.

Στην συνέχεια, οι δράστες αποπειράθηκαν να προβούν σε πράξεις κατά της γενετήσιας ελευθερίας σε βάρος της ενοίκου, ωστόσο εκείνη αντιστάθηκε, καλώντας σε βοήθεια και αφού αφαίρεσαν χρηματικό ποσό, τιμαλφή και διάφορα προσωπικά της αντικείμενα, διέφυγαν.

Η Αστυνομία κατάφερε, κατόπιν αξιοποίησης πληροφοριών και συλλογής στοιχείων, να ταυτοποιήσει τους δράστες. Την Κυριακή εντοπίστηκε ο 20χρονος, ο οποίος ακινητοποιήθηκε από τους αστυνομικούς, παρά την προσπάθειά του να διαφύγει.

Ο συλληφθείς, με τη σε βάρος του σχηματισθείσα δικογραφία, οδηγήθηκε στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών».

Διαβάστε επίσης:

Θεσσαλονίκη: Παραδόθηκε ο άνδρας που μαχαίρωσε μάγειρα για μία μερίδα κοντοσούβλι

Ρόδος: Εντοπίστηκε σπάνιο είδος μέδουσας από την Ερυθρά Θάλασσα – Η διάμετρός της μπορεί να φτάσει το 1 μέτρο (Video)

Θεσσαλονίκη: «Ιερός πόλεμος» και για την αφίσα του ντοκιμαντέρ «Αδέσποτα Κορμιά» – «Στοπ» της αστυνομίας σε σκοταδιστική συγκέντρωση ακροδεξιών (photo/video)

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΡΙΤΗ 30.04.2024 07:14