search
ΔΕΥΤΕΡΑ 29.04.2024 13:11
MENU CLOSE

Ο Άντριου Τέιτ κρατείται στη Ρουμανία με κατηγορίες για σεξουαλική κακοποίηση – Θα εκδοθεί στη Βρετανία

12.03.2024 19:51
andrew tate

Ο ακροδεξιός μισογύνης και «influencer» του διαδικτύου Άντριου Τέιτ και ο αδερφός του Τριστάν συνελήφθησαν στη Ρουμανία τη Δευτέρα με κατηγορίες για σεξουαλική κακοποίηση στο Ηνωμένο Βασίλειο και τελικά θα εκδοθούν στη Βρετανία, ανακοίνωσαν οι ρουμανικές αρχές την Τρίτη.

Αξιωματικοί της Υπηρεσίας Εγκληματικών Ερευνών της χώρας και αξιωματικοί από την πόλη Voluntari «εκτέλεσαν δύο ευρωπαϊκά εντάλματα σύλληψης που εκδόθηκαν από τις δικαστικές αρχές του Ηνωμένου Βασιλείου για διάπραξη σεξουαλικών αδικημάτων και εκμετάλλευση προσώπων στο έδαφος της Μεγάλης Βρετανίας», ανέφερε η αστυνομία σε ανακοίνωσή της.

Ο εκπρόσωπος του Τέιτ δήλωσε αργότερα ότι το Εφετείο της Ρουμανίας επέτρεψε την έκδοσή τους, αλλά την ανέβαλε μέχρι την ολοκλήρωση της ρουμανικής δίκης τους με τις κατηγορίες για εμπορία ανθρώπων και βιασμό, κάτι που οι ίδιοι αρνούνται.

Ο Αμερικανο-Βρετανός πρώην kickboxer έχει μεγάλη επιρροή στο Διαδίκτυο τα τελευταία χρόνια, συγκεντρώνοντας 11,6 δισεκατομμύρια προβολές στο TikTok ενώ διακηρύσσει την ανδρική κυριαρχία, την υποταγή των γυναικών και τον πλούτο.

Στο δικαστήριο την Τρίτη, οι αδερφοί Τέιτ είπαν ότι δεν θέλουν να επιστρέψουν στο Ηνωμένο Βασίλειο.

«Όταν κατηγορήθηκα ψευδώς για πρώτη φορά πριν από χρόνια, δεν καταλάβαινα πώς θα μπορούσε να καταστραφεί τόσο πολύ η ζωή μου», είπε ο Άντριου Τέιτ στον δικαστή, σύμφωνα με τα ρουμανικά ΜΜΕ.

Ο Τέιτ και ο αδερφός του πέρασαν τρεις μήνες υπό αστυνομική κράτηση στο Βουκουρέστι πέρυσι και στη συνέχεια τέθηκαν σε κατ’ οίκον περιορισμό εν αναμονή ποινικής έρευνας για φερόμενες κακοποιήσεις που διαπράχθηκαν σε βάρος επτά γυναικών, κατηγορίες που έχουν αρνηθεί.

Αφέθηκαν ελεύθεροι τον Αύγουστο και τέθηκαν υπό δικαστικό έλεγχο, με απαγόρευση εξόδου από τον Δήμο του Βουκουρεστίου και την κομητεία Ilfov χωρίς προηγούμενη έγκριση από το δικαστήριο.

Οι δυο τους περιμένουν να δικαστούν στη χώρα με ξεχωριστές κατηγορίες για εμπορία ανθρώπων, βιασμό και σύσταση εγκληματικής ομάδας για σεξουαλική εκμετάλλευση γυναικών.

Διαβάστε επίσης:

Γαλλία: Σφοδρές αντιδράσεις από ακροδεξιούς για την Αγιά Νακαμουρά – Επιμένουν να μην τραγουδήσει στους Ολυμπιακούς Αγώνες

Λήξη συναγερμού στις ΗΠΑ: Έληξε το lockdown μετά από αναφορές για ένοπλο σε σχολείο

Ρωσία, Ιράν και Κίνα πραγματοποιούν κοινά πολεμικά γυμνάσια στον Κόλπο του Ομάν (Photos/Videos)

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΔΕΥΤΕΡΑ 29.04.2024 13:09