search
ΠΕΜΠΤΗ 02.05.2024 08:01
MENU CLOSE

Θεσσαλονίκη: Πάνω από 40 προσαγωγές κατά την αστυνομική επιχείρηση στο ΑΠΘ (Video)

16.03.2024 18:09
ASTYNOMIA

Σε εξέλιξη βρίσκεται επιχείρηση της Αστυνομίας στο campus του ΑΠΘ και συγκεκριμένα στη Σχολή Θετικών Επιστημών.

Σύμφωνα με όσα έχουν γίνει μέχρι στιγμής γνωστά από την ΕΛ.ΑΣ., η επιχείρηση ξεκίνησε όταν άγνωστοι επιχείρησαν να προκαλέσουν φθορές στην υπό ανέγερση Βιβλιοθήκη, στον χώρο της πρώην κατάληψης του Βιολογικού.

Ωστόσο, σύμφωνα με όσα καταγγέλλουν φοιτητές, η επέμβαση της ΕΛ.ΑΣ. πραγματοποιήθηκε την ώρα που πραγματοποιούσαν «δράση επανοικειοποίησης του χώρου».

Ισχυρές αστυνομίες δυνάμεις των ΜΑΤ, της Ομάδας Πρόληψης και Καταστολής και της Διεύθυνσης Ασφάλειας Θεσσαλονίκης μπήκαν στους χώρους του ΑΠΘ και προχώρησαν σε περισσότερες από 40 προσαγωγές.

Λίγο αργότερα, πορεία σε κεντρικούς δρόμους της Θεσσαλονίκης πραγματοποίησαν φοιτητές προκειμένου να διαμαρτυρηθούν για την αστυνομική επιχείρηση στη Σχολή Θετικών Επιστημών του ΑΠΘ.

Οι φοιτητές είχαν συγκεντρωθεί νωρίτερα στο χώρο του πανεπιστημίου, από όπου αποχώρησαν γύρω στις 10 το βράδυ. Στο ύψος της Καμάρας η πορεία διασπάστηκε και ορισμένοι διαδηλωτές κατέληξαν στην Ροτόντα και οι υπόλοιποι στο Άγαλμα του Βενιζέλου.

«Η πολιτεία οφείλει να διαφυλάσσει τη δημόσια περιουσία»

Σε δηλώσεις του ο πρύτανης του ΑΠΘ, Χαράλαμπος Φείδας, υποστήριξε πως «η πολιτεία οφείλει να διαφυλάσσει τη δημόσια περιουσία από καταστροφές που προκαλούνται από τη δράση οργανωμένων ομάδων που χρησιμοποιούν τον εκφοβισμό, την τρομοκράτηση και τη βία για να επιβάλουν τις απόψεις τους».

«Οι φοιτητικές κινητοποιήσεις ουδεμία σχέση έχουν με τη δράση αυτών των μειοψηφικών ομάδων, οι οποίες προσπαθούν να επιβάλουν τη “μοναδική αλήθεια” τους με βίαιες ενέργειες που συντηρούν ένα κλίμα ανασφάλειας, φαλκιδεύουν την ακαδημαϊκή ελευθερία και παρεμποδίζουν τη λειτουργία των Α.Ε.Ι», πρόσθεσε.

Επεσήμανε, τέλος ότι «με το ισχύον νομικό πλαίσιο, οι δημόσιες αρχές μπορούν να επέμβουν στον χώρο του πανεπιστημίου αυτεπάγγελτα, όταν διαπιστώσουν ότι τελούνται αξιόποινες πράξεις».

Διαβάστε επίσης:

Σχολή Ευελπίδων: 6η καλύτερη στρατιωτική σχολή στον κόσμο

Κέρκυρα: Καταγγελία για ασέλγεια 9χρονης από τον 62χρονο πατέρα φίλης της

Πανεπιστημιούπολη Ζωγράφου: Μια σουηδέζα, ένας αργεντίνος και ένας έλληνας στους συλληφθέντες – Βίντεο της ΕΛ.ΑΣ. από την επιχείρηση

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 02.05.2024 07:58