search
ΔΕΥΤΕΡΑ 29.04.2024 01:53
MENU CLOSE

Συνάντηση Μητσοτάκη – Αλ Σίσι: Τι είπαν για το μεταναστευτικό – Στην Αθήνα το 1ο Ανώτατο Συμβούλιο Συνεργασίας Ελλάδας και Αιγύπτου

17.03.2024 14:30
mitsotakis_al_sisi
Φωτογραφία αρχείου

Την ικανοποίηση του για την αναβάθμιση των σχέσεων της ΕΕ με την Αίγυπτο εξέφρασε ο έλληνας πρωθυπουργός από το Κάιρο.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης –ο οποίος βρίσκεται στην Αίγυπτο μαζί με την Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν, τον κύπριο πρόεδρο Νίκο Χριστοδουλίδης, τον βέλγο πρωθυπουργό Αλεξάντερ Ντε Κρόο, την ιταλίδα ομόλογό του Τζόρτζια Μελόνι και τον αυστριακό καγκελάριο Καρλ Νεχάμερ– συναντήθηκε με τον πρόεδρο της Αιγύπτου, Αμπντέλ Φατάχ αλ Σίσι.

Ο έλληνας πρωθυπουργός υπογράμμισε την ανάγκη συνεργασίας της Αιγύπτου στη διαχείριση της παράνομης μετανάστευσης, ώστε να μην ανοίξει ένας νέος μεταναστευτικός διάδρομος από τη Λιβύη προς την Κρήτη.

Σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές, κατά τη διάρκεια της συνάντησης επιβεβαιώθηκε η απόφαση των δύο ηγετών να αναβαθμίσουν και να εμβαθύνουν την στρατηγική σχέση των δύο χωρών με τη σύσταση Ανώτατου Συμβουλίου Συνεργασίας (ΑΣΣ) Ελλάδας- Αιγύπτου, η πρώτη συνεδρίαση του οποίου θα διεξαχθεί στην Αθήνα το επόμενο χρονικό διάστημα.

Για τη σύσταση του ΑΣΣ οι δύο ηγέτες θα υπογράψουν το απόγευμα Κοινή Δήλωση.

Τέλος, ο Κυριάκος Μητσοτάκης ευχαρίστησε τον Πρόεδρο της Αιγύπτου για την οργάνωση της επίσκεψης στη Σίβα. Η όαση της Σίβα έχει ξεχωριστή σημασία για τις πολιτιστικές σχέσεις Ελλάδας Αιγύπτου, καθώς εκεί βρίσκεται το μαντείο του Αμον Ρα το οποίο επισκέφθηκε ο Μέγας Αλέξανδρος το 331 π.χ.

Διαβάστε επίσης:

Κικίλιας: H αντιπυρική περίοδος θα είναι δύσκολη και η μάχη που θα δώσουμε μεγάλη

«Πόλεμος» ΝΔ – ΣΥΡΙΖΑ: Οι εταιρείες στο Ντελαγουέρ και το ταξίδι στη Σίβα – Για «κοροϊδία» μιλάει το ΠΑΣΟΚ

Μήνυμα Μητσοτάκη για ΑΕΙ: «Δεν θα επιτρέψουμε δήθεν “πάρτι” να εξελίσσονται σε γιορτές τυφλής βίας»

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΔΕΥΤΕΡΑ 29.04.2024 01:09