search
ΔΕΥΤΕΡΑ 06.05.2024 15:48
MENU CLOSE

Φενέρμπαχτσε: Σενάριο αποκλεισμού από την UEFA, σε περίπτωση που αποσυρθεί από το τουρκικό πρωτάθλημα

21.03.2024 12:06
fener_2103_1460-820_new

Δημοσίευμα της τουρκικής ιστοσελίδα «Fanatik» αναφέρει πως η UEFA ενδέχεται να τιμωρήσει τη Φενέρμπαχτσε με αποκλεισμό από το Conference League (έχει κληρωθεί με τον Ολυμπιακό στη φάση των «8»), αν η τουρκική ομάδα αποφασίσει να αποχωρήσει από το εθνικό πρωτάθλημα.

Η τουρκική ιστοσελίδα επικοινώνησε με έναν δικηγόρο που ειδικεύεται στο αθλητικό δίκαιο με σκοπό να αναλύσει εκείνος το τι μπορεί να συμβεί με την Φενέρμπαχτσε, αν εκείνη τελικά αποφασίσει να αποσυρθεί από το τουρκικό πρωτάθλημα, σε περίπτωση τιμωρίας των ποδοσφαιριστών της για τα επεισόδια στο παιχνίδι με την Τραμπζονσπόρ.

Ο δικηγόρος Ανίλ Ντιντσέρ εξήγησε πως στην αρχή κάθε πρωταθλήματος, οι ομάδες υπογράφουν μία δέσμευση από κοινού με την τουρκική ομοσπονδία, η οποία εμπεριέχει κάποιους κανονισμούς που δεν πρέπει να παραβαίνουν. Αν κάποια ομάδα, παραβιάσει τις δεσμεύσεις αυτές είναι πιθανό να μην της επιτραπεί να συμμετάσχει στις διοργανώσεις.

Όπως αναφέρει ο δικηγόρος, όλη η εξουσιά σχετικά με το θέμα αυτό ανήκει στην ποδοσφαιρική ομοσπονδία της Τουρκίας. Γι’ αυτό τον λόγο, θεωρεί πως δεν πρόκειται να παρθεί μία τέτοια απόφαση και η πιο ακραία έκβαση που μπορεί να έχει η υπόθεση αυτή είναι η ακύρωση του διπλώματος της ομάδας και ο υποβιβασμός της σε ερασιτεχνική κατηγορία. Αν η απόφαση είναι πιο «μαλακή», τότε η Φενέρμπαχτσε θα συμμετέχει απλώς σε χαμηλότερη κατηγορία του χρόνου.

Σχετικά με την ευρωπαϊκή συνέχεια της ομάδας, για να παίξει στις διοργανώσεις της UEFA χρειάζεται ένα δίπλωμα που δίνεται στις ομάδες από τουρκική ομοσπονδία. Υπάρχει η δυνατότητα η TFF (Τουρκική Ομοσπονδία Ποδοσφαίρου) να πάρει πίσω το δίπλωμα σαν ποινή. Τότε θα πρέπει να ενημερώσει την Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία σχετικά μ’ αυτό κι εκείνη να πάρει την τελική απόφαση για την εκάστοτε ομάδα, αφού πλέον η Φενέρμπαχτσε, στην προκειμένη περίπτωση, δεν θα έχει ένα από τα απαραίτητα έγγραφα που χρειάζεται μία ομάδα για να συμμετέχει στην Ευρώπη, μιας και η συμμετοχή στο εθνικό πρωτάθλημα είναι προαπαιτούμενο. Πιθανή επίπτωση μιας τέτοιας απόφασης θα είναι η UEFA να αποκλείσει την Φενέρμπαχτσε από τις διοργανώσεις της.

Ωστόσο, όπως εξήγησε και ο κ. Ντιντσέρ, δεν είναι πολύ πιθανό να προβεί η τουρκική ομοσπονδία σε αποφάσεις που θα επισύρουν τόσο σοβαρές ποινές, όπως το να ακυρωθεί το UEFA License της Φενέρμπαχτσε.

Διαβάστε επίσης:

Euro 2024: Η Εθνική κόντρα στο Καζακστάν για το πρώτο βήμα πρόκρισης στη Γερμανία

EuroLeague: Ερυθρός Αστέρας – Παναθηναϊκός 76-89 – Άνετο βράδυ στο Βελιγράδι

Αποφυλακίζεται ο Ντάνι Αλβες παρά την καταδίκη για βιασμό – Η εγγύηση «μαμούθ» και οι περιοριστικοί όροι

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΔΕΥΤΕΡΑ 06.05.2024 15:47