search
ΚΥΡΙΑΚΗ 28.04.2024 17:46
MENU CLOSE

Η αναζήτηση δεξιών υποψηφίων για το ευρωψηφοδέλτιο και το άγχος για τις σημερινές δημοσκοπήσεις

21.03.2024 08:38
KALPES NEW

Καθώς ο χρόνος μετρά αντίστροφα για την παρουσίαση του ευρωψηφοδελτίου της Νέας Δημοκρατίας αυξάνεται ο προβληματισμός στο κυβερνών κόμμα για τα πρόσωπα που πρέπει να επιλέγουν και τα οποία να μπορούν να έχουν απεύθυνση στο ακραιφνές δεξιό εκλογικό ακροατήριο.

Η συζήτηση για τον Φρέντι Μπελέρη που είδε το φως της δημοσιότητας τις προηγούμενες μέρες συνεχίζεται χωρίς ακόμα ο πρωθυπουργός να έχει καταλήξει στις αποφάσεις του.

Αν και πολλοί από εκείνους που έχουν προτείνει την λύση λένε στον πρωθυπουργό ότι αυτή υποψηφιότητα θα επαναφέρει ψηφοφόρους τόσο από το κόμμα του κ. Βελόπουλου όσο και από τη Νίκη και θα κλείσει το δρόμο σε άλλες δεξιάς διαρροές εντούτοις υπάρχει προβληματισμός για την επιδείνωση των σχέσεων που θα προκαλέσει με τη γειτονική χώρα, αλλά και για το αν η γραφειοκρατία της ευρωπαϊκής ένωσης θα επιθυμούσε κάτι τέτοιο.

Από την άλλη νεοδημοκρατικά στελέχη που γνωρίζουν πολύ καλά το πως κινείται ο Αλβανός πρόεδρος αναφέρουν σε συζητήσεις τους ότι η μόνη πίεση που φοβάται δεν είναι αυτή της Ευρώπης σε μια ενδεχόμενη εκλογή Μπελέρι στην θέση του ευρωβουλευτή αλλά των Ηνωμένων Πολιτειών.

Πάντως ο κ. Μπλέρη είναι απολύτως θετικός στο να είναι υποψήφιος με το ευρωψηφοδέλτιο της Νέας Δημοκρατίας και αυτό το μετέφερε και στον πρόεδρο των Δημοκρατών Ανδρέα Λοβέρδο ο οποίος τον επισκέφτηκε πριν δύο μέρες στη φυλακή της Αλβανίας όπου κρατείται. Μάλιστα σύμφωνα με πληροφορίες ο κ. Μπελέρη φέρεται να είπε στον κ. Λοβέρδο πως μόνο με τη Νέα Δημοκρατία επιθυμεί να πολιτευτεί.

Μια δεύτερη υποψηφιότητα που έπεσε στο τραπέζι ήταν αυτή του βουλευτή Ροδόπης Ευριπίδη Στυλιανίδη.

Ο κ Στυλιανίδης ανήκει στους λεγόμενους καραμανλικούς βουλευτές, έχει απεύθυνση στο δεξιό ακροατήριο και ήταν σταθερά απέναντι στο νομοσχέδιο για την ισότητα στο γάμο.

Σύμφωνα με εξακριβωμένες πληροφορίες το Μαξίμου έκανε πρόταση στον κ. Στυλιανίδη να είναι υποψήφιος ευρωβουλευτής ο ίδιος όμως ευγενικά την απέρριψε με το σκεπτικό ότι είναι αργά πια να οργανώσει ένα προεκλογικό αγώνα που θα έχει νικηφόρο αποτέλεσμα.

Άλλωστε ας μην ξεχνάμε ότι για να είναι κάποιος βουλευτής υποψήφιος ευρωβουλευτής θα πρέπει να παραιτηθεί του βουλευτικού αξιώματος.

Οι πληροφορίες αναφέρουν επίσης για πρόταση που έγινε στο βουλευτή Θεσσαλονίκης Κώστα Γκιουλέκα όπου κι αυτή όμως δεν ευοδώθηκε.

Η πίεση για υποψηφίους που μπορούν να μιλήσουν στο χώρο της Δεξιάς ενδεχομένως να ενταθεί τις επόμενες μέρες καθώς σήμερα θα δουν το φως της δημοσιότητας δύο δημοσκοπήσεις.

Η μία είναι της Μetron Αnalysis για το Mega και η άλλη της Opinion Poll για το Action 24.

Η όποια πιθανή πτώση των ποσοστών του κυβερνώντος κόμματος σε σχέση με τον προηγούμενο μήνα  καταγραφεί σε αυτές τις δύο δημοσκοπήσεις θα αυξήσει αυτή την πίεση με δεδομένο ότι ο πρωθυπουργός επιθυμεί ένα δίμηνο καθαρού και θετικού δρόμου χωρίς πολιτική τοξικότητα που θα του επιτρέψει ανασύνταξη και επίτευξη ενός εκλογικού ποσοστού το οποίο σε κάθε περίπτωση πρέπει να είναι όπως λένε νεοδημοκρατικά στελέχη κατ’ελάχιστο το 33% των ευρωεκλογών του 2019.

Και βέβαια όπως τονίζουν κυβερνητικά στελέχη η επίτευξη ενός τέτοιου ποσοστού δεν εξαρτάται μόνο από έναν ή δυο καλούς δεξιούς υποψήφιους στο ευρωψηφοδέλτιο αλλά και από πολιτικές και μέτρα το επόμενο διάστημα που θα αντιμετωπίζουν την ακρίβεια, την εγκληματικότητα και τα προβλήματα στην υγεία τρία θέματα που οι πολίτες αξιολογούν ως τα πιο σοβαρά όταν ερωτώνται στις δημοσκοπήσεις.

Διαβάστε επίσης

Νεοδημοκρατικά «καρδιοχτύπια» – Μετρούν απώλειες και ανησυχούν ενόψει των ευρωεκλογών στην Πειραιώς

ΣΥΡΙΖΑ: Επόμενα βήματα με το βλέμμα στις δημοσκοπήσεις – Μέτωπο με κυβέρνηση και ΠΑΣΟΚ

H κυβέρνηση υποβαθμίζει το δεύτερο «όχι» της Moody’s για αναβάθμιση σε επενδυτική βαθμίδα

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΚΥΡΙΑΚΗ 28.04.2024 17:42