search
ΚΥΡΙΑΚΗ 05.05.2024 07:12
MENU CLOSE

Πτώση F-16: Τεράστια κύματα στην περιοχή που περισυνελέγη ο πιλότος – Βίντεο από παραπλέον σκάφος που έσπευσε για βοήθεια

21.03.2024 16:44
video diasosi pilotos f- 16 – new

Τις εξαιρετικά δύσκολες συνθήκες κάτω από τις οποίες πραγματοποιήθηκε η επιχείρηση διάσωσης του 29χρονου πιλότου του F-16, που κατέπεσε νότια τα Χαλκιδικής, αποτυπώνει βίντεο που κάνει τον γύρο του διαδικτύου.

Τα κύματα, όπως φαίνεται στο βίντεο, που τράβηξαν οι επιβαίνοντες σε παραπλέον σκάφος, που έσπευσε να βοηθήσει στη διάσωση του υποσμηναγού, ήταν τεράστια.

«Πηγαίνουμε βόρεια από την Ψαθούρα με πολύ άσχημο καιρό, για να βοηθήσουμε στη διάσωση λόγω πτώσης αεροσκάφους F16. Οι συνθήκες είναι πολύ δύσκολες. Παλεύουμε με τα κύματα και πιστεύουμε ότι όλα θα πάνε καλά», αναφέρει ο καπετάνιος του πλοίου.

Σημειώνεται ότι το πλοιάριο της οργάνωσης Sea Shepherd με τον καπετάνιο «Εμάνουελ Μπρόνερ» ήταν ένα από τα παραπλέοντα σκάφη που ειδοποιήθηκε να βοηθήσει για την όσο το δυνατόν γρηγορότερη περισυλλογή του Παναγιώτη Αποστολάκη.

«Οι συνθήκες είναι πολύ δύσκολες, παλεύουμε με τα κύματα και πιστεύουμε ότι όλα θα πάνε καλά», ακούγεται να λέει στο βίντεο ο Εμάνουελ, με την έκβαση της διάσωσης να επιβεβαιώνει τα λεγόμενά του.

«Μόλις μας ενημέρωσε το Λιμενικό για την πτώση του αεροσκάφους F-16 στην Ψαθούρα σπεύσαμε στο σημείο. Ευτυχώς, δεν χρειάστηκε η βοήθειά μας, καθώς όλα πήγαν καλά για τον νεαρό πιλότο. Το σκάφος μας, ο καπετάνιος και οι εθελοντές μας είναι πάντα έτοιμα για κάθε περίσταση όπου θα ζητηθεί η συμβολή μας από τις τοπικές αρχές», αναφέρει στο μήνυμά της η ομάδα.

Υπενθυμίζεται ότι ο 29χρονος πιλότος εγκατέλειψε έγκαιρα το μαχητικό αεροσκάφος προτού αυτό συντριβεί, καθώς πρόλαβε να χρησιμοποιήσει το σύστημα αυτόματης εκτίναξης. Επί μιάμιση ώρα πάλευε στη θάλασσα, σε δύσκολες καιρικές συνθήκες, αλλά δεν κινδύνεψε, αφού βρισκόταν στο ειδικό σκάφος του μηχανισμού εκτίναξης.

Όπως φαίνεται και από το βίντεο, πέραν του ότι οι διασώστες δεν μπορούσαν να τον εντοπίσουν εύκολα, τα σκάφη ήταν δύσκολο και για τα ίδια να κινηθούν στο συγκεκριμένο σημείο.

Διαβάστε επίσης:

Πέθανε ο Αθανάσιος Ρέτσος, συνιδρυτής των Electra Hotels

Από το ριφιφί του 1992 η καθίζηση που υπέστη το οδόστρωμα στην οδό Καλλιρόης – Ολοκληρώθηκε η αποκατάσταση

Θεσσαλονίκη: Αποφυλακίζεται 50χρονος για υπόθεση revenge porn – Το Εφετείο μετέτρεψε την ποινή του σε εξαγοράσιμη

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΚΥΡΙΑΚΗ 05.05.2024 07:05