search
ΣΑΒΒΑΤΟ 04.05.2024 19:48
MENU CLOSE

Τέμπη – Δ. Πλακιάς, συγγενής θυμάτων: «Μεγάλη ασέβεια του Μητσοτάκη, έπρεπε να ήταν και οι 300 στη Βουλή – Δεν έγινε μπάζωμα, έγινε ξεμπάζωμα στην περιοχή» (video)

21.03.2024 13:20
tempi_2103_1920-1080_2_new

«Δεν έγινε μπάζωμα στην περιοχή του δυστυχήματος, έγινε ξεμπάζωμα. Ξημερώματα, φορτηγά ολόκληρα πήραν μπάζα από την περιοχή και τα άφησαν σε συγκεκριμένο σημείο», αποκάλυψε ο Δημήτρης Πλακιάς, πατέρας της Αναστασίας και θείος των δίδυμων ξαδελφών της από την Καλαμπάκα, που βρήκαν τραγικό θάνατο στο έγκλημα των Τεμπών.

Μιλώντας στην εκπομπή του ΑΝΤ1 «Το Πρωινό», ο κ. Πλακιάς είπε αρχικά πως «o Καραμανλής, αν θέλει, να έρθει να βάλει στην Καλαμπάκα για βουλευτής, να δούμε αν θα βγει κι όχι στις Σέρρες» και συνέχισε:

«Ο πρωθυπουργός χθες έδειξε μία μεγάλη ασέβεια και στα 57 θύματα, αλλά και όλοι οι βουλευτές που ήταν απών. Θα έπρεπε να ήταν εκεί και οι 300 βουλευτές. Ήταν τέτοια μέρα ακριβώς, Τρίτη-Τετάρτη μετά την Καθαρά Δευτέρα του 2023, όταν ο πρωθυπουργός ήρθε και μας πήρε μια αγκαλιά όταν είμαστε στο νοσοκομείο και αγωνιούσαμε τότε για τα παιδιά μας. Ακριβώς έναν χρόνο μετά, δεν ήρθαν στη Βουλή να αφήσουν ένα λουλούδι. Μία μεγάλη ασέβεια και από τους 300».

«Είδαμε χθες τον Βορίδη, γιατί δεν μπορώ να τον πω κύριο, να μας κουνάει κι αυτός το δάχτυλο χθες. Αν ήθελε να είναι δικηγόρος να καθόταν στην Νομική, γιατί πήγε στην Βουλή;», είπε στη συνέχεια, ενώ προχώρησε και σε μία αποκάλυψη, αναφέροντας ότι «δεν έγινε μπάζωμα στην περιοχή του δυστυχήματος, έγινε ξεμπάζωμα. Ξημερώματα, φορτηγά ολόκληρα πήραν μπάζα από την περιοχή και τα άφησαν σε συγκεκριμένο σημείο. Έχουμε κάνει έρευνα. Είναι ντροπή τους, που κανένας από την εξεταστική δεν έχει πάει στα Τέμπη».

Ο κ. Πλακιάς είπε επίσης πως «την έρευνα των ζωντανών την έκλεισε ο κ. Πλεύρης και λέω πάντα αλήθειες. Όταν βγήκε η τελευταία κοπέλα ζωντανή και τον ρωτήσαμε, μας είπε με θάρρος “οι έρευνες για τους ζωντανούς τελείωσαν”. Τι μας λένε για 3 και 5 μέρες μετά; Τον κ. Πλεύρη δεν τον ρωτάνε εκεί στη Βουλή;».

«Αυτή τη στιγμή, κανείς από τους συγγενείς δεν μπορεί να θρηνήσει. Μα έχουν κάνει τον θυμό, οργή. Όταν έχεις οργή, δεν μπορείς να θρηνήσεις. Όταν κλείσουμε στη φυλακή αυτούς που πρέπει, θα μπορέσουμε πλέον να πενθήσουμε τα παιδιά μας. Η Δικαιοσύνη αυτή τη στιγμή κάνει πολύ καλή δουλειά, αρχίζει και δουλεύει πάρα πολύ. Περιμένουμε να τελειώσει η έρευνα όλη, να ξεκινήσουν τα δικαστήρια και μετά στις Βρυξέλλες θα δείτε από την πλευρά των οικογενειών ένα τσουνάμι από στοιχεία», κατέληξε ο κ. Πλακιάς.

Διαβάστε επίσης:

Θεσσαλονίκη: Σκοτώθηκε δίπλα στο 9χρονο παιδί του – Το αυτοκίνητο που οδηγούσε εξετράπη της πορείας του (Video)

Σοκ στην Ηλεία! Νεαρός αυτοκτόνησε δίπλα από τον τάφο του πατέρα του

Θεσσαλονίκη: Τον πήρε ο ύπνος στο αμάξι του και τα ανήλικα παιδιά του κυκλοφορούσαν μόνα τους στο κέντρο

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΣΑΒΒΑΤΟ 04.05.2024 19:46