search
ΚΥΡΙΑΚΗ 28.04.2024 13:23
MENU CLOSE

«Μεταξά»: Το πρώτο απογευματινό χειρουργείο σε ογκολογικό νοσοκομείο

22.03.2024 09:14
metaxa_xeirourgeio_new

Μπορεί το Νοσοκομείο Μεταξά, να έχει πολλές ελλείψεις και προβλήματα που το φέρνουν συχνά στη δημοσιότητα, όπως πρόσφατα με την «αποκλειστική νοσοκόμα μαϊμού» που είχε κατακλέψει τους ασθενείς, ωστόσο αυτή τη φορά απασχόλησε την επικαιρότητα, γιατί κατάφερε να είναι το πρώτο Ογκολογικό Νοσοκομείο που πραγματοποίησε απογευματινό χειρουργείο.

Παράλληλα, εγκαινίασε αυτή τη μεταρρύθμιση στα νοσοκομεία της 2ης Υγειονομικής Περιφέρειας Πειραιά και Αιγαίου.

Το χειρουργείο πραγματοποιήθηκε χθες, Πέμπτη 21 Μαρτίου, σε νεαρό ασθενή με σκολίωση ρινικού διαφράγματος. Η επέμβαση ολοκληρώθηκε με επιτυχία στις 17.30 το απόγευμα, από την ομάδα του Διευθυντή ΕΣΥ, Νίκου Παπαδημητρίου, σε συνεργασία με τη διευθύντρια του Αναισθησιολογικού Τμήματος Αλεξάνδρα Παγουλάτου και το νοσηλευτικό προσωπικό. Ο ασθενής βρισκόταν στην ενιαία λίστα χειρουργείων και αξιοποίησε τη δυνατότητα που του δίνει ο νέος νόμος για τα απογευματινά χειρουργεία ώστε να επισπεύσει την επέμβαση του.

Να σημειωθεί ότι κατά τα απογευματινά χειρουργεία του Νοσοκομείου Μεταξά, θα χειρουργούνται μόνο καλοήθειες, καθώς οι χειρουργικές επεμβάσεις που αφορούν σε κακοήθειες, εκτελούνται πάντα κατά προτεραιότητα στο πρόγραμμα των πρωινών χειρουργείων.

Η ομάδα που συμμετείχε στο πρώτο απογευματινό χειρουργείο του Νοσοκομείου Μεταξά αποτελούνταν από τους/τις:

  • Παπαδημητρίου Νίκος, Ιατρός ΩΡΛ, Διευθυντής ΕΣΥ
  • Παγουλάτου Αλεξάνδρα, Ιατρός Αναισθησιολόγος, Διευθύντρια ΕΣΥ & Αναισθησιολογικου Τμήματος Μεταξά
  • Σκορδίλη Χριστίνα, Νοσηλεύτρια ΤΕ Χειρουργείου
  • Κατσικάδη Ιωάννα, Νοσηλεύτρια ΔΕ Χειρουργείου
  • Γρηγοριάδου Ανδρομάχη, Νοσηλεύτρια ΤΕ Αναισθησιολογικού
  • Κεστεκίδης Αλέξανδρος, Τραυματιοφορέας Χειρουργείου.

Αμέσως μετά την επέμβαση ο διοικητής του Νοσοκομείου Μεταξά Σαράντος Ευσταθόπουλος επεσήμανε: «Η σημερινή είναι μια ιστορική μέρα για το Αντικαρκινικό Νοσοκομείο Πειραιά Μεταξά, καθώς πραγματοποιήθηκε με απόλυτη επιτυχία το πρώτο απογευματινό χειρουργείο. Είμαι ιδιαίτερα χαρούμενος και ικανοποιημένος καθώς το Νοσοκομείο μας σε συνεργασία με τη 2η Υγειονομική Περιφέρεια Πειραιά & Νήσων, έθεσε άμεσα σε εφαρμογή το νέο θεσμό των απογευματινών χειρουργείων, επ’ ωφελεία των ασθενών μας. Πρόκειται για ένα άκρως κοινωνικό μέτρο που θα συνεισφέρει στη μείωση της λίστας αναμονής χειρουργείων, αλλά και στην αύξηση του εισοδήματος ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού των νοσοκομείων του ΕΣΥ. Το ιατρικό, νοσηλευτικό και λοιπό προσωπικό του Νοσοκομείου μας ανταποκρίθηκε άμεσα και συμμετέχει ενεργά από σήμερα στα απογευματινά χειρουργεία, παρά τις όποιες δυσκολίες, δηλώνοντας στη πράξη ότι στηρίζει κάθε νέο εγχείρημα της ηγεσίας του Υπουργείου Υγείας, που στο επίκεντρο έχει τον ασθενή και την παροχή ποιοτικότερων και αποτελεσματικότερων υπηρεσιών υγείας».

Ο διοικητής εξέφρασε, επίσης, ευχαριστίες στην πολιτική ηγεσία του Υπουργείου και την διοίκηση της 2ης ΥΠΕ για τη στήριξή τους, στη σημαντική προσπάθεια συνολικής αναβάθμισης που επιχειρείται στο μεγαλύτερο ογκολογικό νοσοκομείο της χώρας.

Διαβάστε επίσης:

ΕΟΔΥ: 8 νεκροί από κορωνοϊό, 13 οι διασωληνωμένοι – Ένας νεκρός από γρίπη

Για πρώτη φορά μεταμοσχεύθηκε νεφρό γενετικά τροποποιημένου χοίρου σε ζωντανό άνθρωπο

Σοβαρή καταγγελία για το νοσοκομείο Ρεθύμνου: Παιδίατρος εντέλλεται να εφημερεύει ως παθολόγος 

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΚΥΡΙΑΚΗ 28.04.2024 13:18