search
ΔΕΥΤΕΡΑ 29.04.2024 18:56
MENU CLOSE

Τέμπη: Πρόγευση για τις ευρωεκλογές η πρόταση δυσπιστίας – Πώς θα απαντήσει η κυβέρνηση στην πρόκληση της κεντροαριστεράς

25.03.2024 07:30
megaro maximos

Έτοιμo να απαντήσει άμεσα στην πρωτοβουλία του ΠΑΣΟΚ που απεδέχθησαν τόσο o ΣΥΡΙΖΑ όσο και το ΚΚΕ προκειμένου να κατατεθεί πρόταση δυσπιστίας κατά της κυβέρνησης είναι το μέγαρο Μαξίμου. Η πρόταση απαιτεί την υπογραφή 50 βουλευτών και εφόσον αυτή η κατατεθεί την Τρίτη, όπως όλα δείχνουν, στη Βουλή η κυβέρνηση θα σηκώσει άμεσα το γάντι.

Οι επιλογές που έχει το μέγαρο Μαξίμου είναι δύο, ή θα δεχθεί ως έχει την πρόταση δυσπιστίας κατά της κυβέρνησης είτε θα την γυρίσει ως πρόταση για ψήφο εμπιστοσύνης υπέρ της κυβέρνησης όπως είχε κάνει παλιότερα ο Κώστας Καραμανλής σε πρόταση δυσπιστίας που θέλησε να καταθέσει ο Γιώργος Παπανδρέου ως αρχηγός της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης.

Οι τελικές αποφάσεις σύμφωνα με πληροφορίες θα ληφθούν με την επιστροφή του πρωθυπουργού από τον Καναδά.

Σε κάθε περίπτωση όμως η κυβέρνηση είναι αποφασισμένη να ξεκινήσει άμεσα η τριήμερη συζήτηση στη Βουλή από την ώρα που θα εκδηλωθεί η σχετική πρωτοβουλία των κομμάτων της αντιπολίτευσης.

Αυτό που συζητείται τις τελευταίες ώρες είναι αν κατά τη διάρκεια αυτής της διαδικασίας υπάρξει κάποια πρωτοβουλία από τον πρώην υπουργό μεταφορών Κώστα Καραμανλή προκειμένου να αποφορτιστεί η βαριά ατμόσφαιρα που υπάρχει στην κυβέρνηση με αφορμή την υπόθεση των Τεμπών και τις κατηγορίες για συγκάλυψη.

Τις τελευταίες μέρες τρεις βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας και ο υπουργός Δικαιοσύνης Γιώργος Φλωρίδης εμμέσως πλην σαφώς ζήτησαν από τον κ. Καραμανλή ή να παραιτηθεί της βουλευτικής του ασυλίας ή να παραιτηθεί και του βουλευτικού του αξιώματος προκειμένου να μην υπάρχει σκιά ότι η κυβέρνηση λειτουργεί προς την κατεύθυνση της κάλυψης τυχόν ποινικών ευθυνών.

Μάλιστα όπως αναφέρουν έμπειρα κοινοβουλευτικά στελέχη της Νέας Δημοκρατίας με γνώση των τελευταίων δεδομένων στο μέγαρο Μαξίμου, ασχέτως του τι τελικώς θα πράξει ο πρώην υπουργός εάν στη Βουλή έρθει εισαγγελικό αίτημα προκειμένου να ενεργοποιηθεί ο νόμος περί ευθύνης υπουργών για να διερευνηθούν τυχόν ποινικές ευθύνες και υπάρξει πρόταση από την αντιπολίτευση για σύσταση προανακριτικής επιτροπής η κυβέρνηση δεν προτίθεται να σταθεί εμπόδιο σε κάτι τέτοιο.

Σε κάθε περίπτωση η απόφαση των κομμάτων της αντιπολίτευσης να στηρίξουν μία πρόταση μομφής κατά της κυβέρνησης όσο και η πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ να παραιτηθεί ο πρωθυπουργός και να οδηγηθεί η χώρα σε εκλογές φορτίζουν υπέρμετρα το κλίμα ενόψει ευρωεκλογών και είναι προφανές ότι δίνουν άλλη διάσταση στην εκλογική διαδικασία του Ιουνίου.

Ενδεχομένως δε να δίνουν την ευκαιρία στην κυβέρνηση να πολώσει και η ίδια το κλίμα δίδοντας στις ευρωεκλογές χαρακτήρα επαναβεβαίωσης της κυβερνητικής και πολιτικής σταθερότητας κάτι που ο κ Μητσοτάκης εδώ και αρκετούς μήνες είχε θέσει ως διακύβευμα των ευρωεκλογών χωρίς όμως μέχρι τώρα να γίνεται δεκτό με μεγάλη επιτυχία από την κοινή γνώμη.

Διαβάστε επίσης:

Τι κρύβει ο πόλεμος κυβέρνησης – «Βήματος» με επίκεντρο τα Τέμπη και τα σενάρια πολιτικών εξελίξεων

Τέμπη: Την Τρίτη ξεκινά η συζήτηση της πρότασης μομφής – Ο Μητσοτάκης αποφασίζει αν τη μετατρέψει σε ψήφο εμπιστοσύνης

Συνέντευξη Μητσοτάκη στο καναδικό δίκτυο CTV: «Έχουμε βάλει σε τάξη τα οικονομικά μας – Η Ελλάδα έχει γυρίσει σελίδα»

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΔΕΥΤΕΡΑ 29.04.2024 18:54