search
ΣΑΒΒΑΤΟ 27.04.2024 14:17
MENU CLOSE

Όμιλος Cordia: Στόχος τα 150 εκατ. ευρώ σε τζίρο – Είσοδος στη λιανική σε συνεργασία με τηλεπικοινωνιακό πάροχο

29.03.2024 09:53
cordia_new
cordia.gr

Tην ηγετική θέση που ήδη έχει κατακτήσει στην αγορά του facility management θέλει να ενισχύσει περαιτέρω ο όμιλος Cordia ο οποίος δραστηριοποιείται σε όλο το φάσμα των υπηρεσιών διαχείρισης (ασφάλεια, συντήρηση, καθαρισμός) εγκαταστάσεων, κτιρίων, κατασκευών και μεγάλων έργων.

Αυτή τη στιγμή μέσω των τεσσάρων εταιριών του, δηλαδή της Cordia, της ESA Security Solutions, της SKYMAR Cleaning και της πιο πρόσφατης προσθήκης της IMAGIN παράγει έναν τζίρο της τάξης των 107 εκατ. ευρώ και θέλει μέσα στα επόμενα δύο με τρία χρόνια να φτάσει τα 150 εκατ. ευρώ καθώς η ανάπτυξη της τρέχει με ρυθμούς διπλάσιους της αγοράς κοντά στο 6%.

Η ανάπτυξη θα γίνει και μέσω εργασιών αλλά και μέσω νέων εξαγορών ενώ ο όμιλος θα μπει και στη λιανική στον τομέα της οικιακής ασφάλειας μέσω συνεργασίας με τηλεπικοινωνιακό πάροχο.

Πιο συγκεκριμένα θα πουλάει συστήματα συναγερμών μέσω των καταστημάτων του τηλεπικοινωνιακού παρόχου απευθείας σε καταναλωτές.

Γενικότερα ο όμιλος με αφετηρία την εξαγορά της CORDIA (πρώην Engie Hellas), το 2021 ηγέτιδας στον τομέα της τεχνικής συντήρησης και ενεργειακής απόδοσης, μέσα σε ένα χρόνο προχώρησε διευρύνοντας τις υπηρεσίες του μέσα από την εξαγορά της ESA Security Solutions την μεγαλύτερη πλέον εταιρεία στον κλάδο παροχής Υπηρεσιών Φυσικής Ασφαλείας στην Ελλάδα, τόσο στις επανδρωμένες φυλάξεις όσο και στα προηγμένα ηλεκτρονικά «έξυπνα» συστήματα ασφαλείας, ενώ λίγο αργότερα τον ίδιο χρόνο προσέθεσε στο χαρτοφυλάκιο του και υπηρεσίες καθαρισμού μέσα από την εξαγορά της SKYMAR Cleaning Services, τομέα στον οποίο επένδυσε περεταίρω με την πρόσφατη εξαγορά της IMAGIN φέτος.

Το 2023, ο Όμιλος CORDIA παρουσίασε βελτιωμένη κερδοφορία και με πάνω από 4.500 εργαζομένους, βρέθηκε στη 15η θέση με τους μεγαλύτερους εργοδότες στην Ελλάδα.

Πιο συγκεκριμένα τα EBITDA του ομίλου βρίσκονται στα επίπεδα των 6,5 εκατ. ευρώ και τα κέρδη μεταξύ των 2 και 3 εκατ. ευρώ.

Σήμερα, οι τέσσερεις εταιρίες που βρίσκονται κάτω από την ομπρέλα του Ομίλου CORDIA, με την εμπειρία και τη γνώση του εξειδικευμένου ανθρώπινου δυναμικού τους καθώς και τα εχέγγυα των διορατικών μετόχων τους, αλλάζει τα δεδομένα στο Facility Management. Επαναπροσδιορίζει τις παραδοσιακές υπηρεσίες προσφέροντας ένα ευρύ φάσμα τεχνολογικά προηγμένων, καινοτόμων και προσαρμοσμένων λύσεων, καλύπτοντας ολιστικά, συνδυαστικά αλλά και μεμονωμένα την ασφάλεια, τον καθαρισμό, την τεχνική συντήρηση και την ενεργειακή αναβάθμιση μίας υποδομής, ανάλογα με τις ιδιαίτερες ανάγκες της εκάστοτε εγκατάστασης και των ανθρώπων που ζουν και εργάζονται σε αυτές.

Αυτή η επιτυχία και η δυναμική ανάπτυξη του βασίζονται σε τρεις θεμελιώδεις πυλώνες: στο ανθρώπινο δυναμικό, την τεχνολογική καινοτομία, και την ακέραιη εταιρική διακυβέρνηση. Κάθε πυλώνας αντικατοπτρίζει την αφοσίωση του Ομίλου στην αριστεία και τη συνεχή βελτίωση σε ολόκληρο το φάσμα της επιχειρησιακής του λειτουργίας.

Η Ελληνική Αγορά

Το Facility Management στην Ελλάδα αγγίζει ήδη τα €1,4 δισ., με τις υπηρεσίες καθαρισμού, ασφάλειας και τεχνικής συντήρησης να αποτελούν τις πιο συνήθεις υπηρεσίες.

Υπηρεσίες Καθαρισμού: €650 εκ. – 6 εταιρείες κατέχουν το 36% της αγοράς.

Υπηρεσίες Ασφάλειας: €450 εκ. – 5 εταιρείες κατέχουν το 60% της αγοράς, με τον κλάδο του Aviation να αποτελεί μόνος του 13% της αξίας των υπηρεσιών ασφαλείας.

Υπηρεσίες Τεχνικής Συντήρησης:  €300εκ. παραδοσιακοί τομείς της οικονομίας όπως η βιομηχανία, ο τουρισμός και το Δημόσιο παραμένουν ακόμη σε μεγάλο βαθμό σε in-house υπηρεσίες, όμως την τελευταία τετραετία παρατηρείται και σε αυτούς τους τομείς μια στροφή προς το outsourcing δεδομένης της εξειδίκευσης που απαιτείται πλέον για τη διαχείριση πολύπλοκων εγκαταστάσεων.

Τι γίνεται στην παγκόσμια αγορά

Το Facility Management, είναι μια εξαιρετικά ενδιαφέρουσα αγορά σε τροχιά διαρκούς ανάπτυξης τα τελευταία χρόνια. Στην μετά COVID εποχή και λόγω της κλιματικής αλλαγής, η Ευρωπαϊκή αγορά Facility Management ανέρχεται στα $321 δισ. σημειώνοντας αύξηση περίπου 3,2% σε σχέση με το 2022. Πρόκειται για μια τάση που αναμένεται να συνεχιστεί, με την αγορά να αγγίζει τα $364 δισ. έως το 2027, ανάπτυξη της τάξεως του 2,5% περίπου.

Το Total Facility Management αποτελεί μέρος της αγοράς του Facility Management και αφορά την παροχή όλων των υπηρεσιών διαχείρισης κτηρίων, εγκαταστάσεων και υποδομών κάτω από μία ενιαία σύμβαση, με μερίδιο περίπου 10%. Αναδύεται ως η Νο1 τάση στη διαχείριση κτηριακών εγκαταστάσεων και υποδομών παγκοσμίως. H ολιστική προσέγγιση που προσφέρει, ενισχύει τον καλύτερο συντονισμό, την οικονομική αποδοτικότητα και τον ποιοτικό έλεγχο, συμβάλλοντας στην ομαλή και αποτελεσματική λειτουργία της εγκατάστασης στο σύνολό της. Συνδέει ανθρώπους, εγκαταστάσεις και διαδικασίες, επιδιώκοντας τη βελτίωση της ποιότητας ζωής των ατόμων και την αύξηση της παραγωγικότητας των επιχειρήσεων.

Σχετικά με τον Όμιλο CORDIA

Ο Όμιλος CORDIA ιδρύθηκε το 2021 με στόχο να ηγηθεί στον κλάδο της Ολοκληρωμένης Διαχείρισης Ακινήτων, Εγκαταστάσεων και Υποδομών. Συγκεκριμένα, ο επενδυτικός βραχίονας του Ομίλου, SMERemediumCap αναγνωρίζοντας τις ευκαιρίες στην αναπτυσσόμενη και με μεγάλη δυναμική αγορά του FM και TFM στην Ελλάδα προχώρησε σε στρατηγικές επενδύσεις, δημιουργώντας έναν από τους πιο ισχυρους Ομίλους του κλάδου.

Διαβάστε επίσης:

Όμιλος Vorwerk: Επενδύει στην Ελλάδα με επίκεντρο το Thermomix®- Στόχος η ανάπτυξη δικτύου 600 συνεργατών

Startups: Οι κλάδοι που θα προσελκύσουν επενδύσεις το 2024 – Οι 20 εταιρίες του «EnvolveXL»

Η ΔΕΗ κατασκευάζει πανελλαδικό δίκτυο οπτικών ινών μέχρι το σπίτι για internet μέχρι 10 Gbps

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΣΑΒΒΑΤΟ 27.04.2024 14:15