search
ΔΕΥΤΕΡΑ 29.04.2024 05:12
MENU CLOSE

Παραίτηση του ηγέτη του κόμματος DUP της Βόρειας Ιρλανδίας για σεξουαλικές παραβάσεις

29.03.2024 21:54
Jeffrey Donaldson

Ο ηγέτης του Δημοκρατικού Ενωτικού Κόμματος (DUP), του κύριου κόμματος υπέρ της ένωσης της Βόρειας Ιρλανδίας, παραιτείται μετά την απαγγελία εις βάρος του κατηγορητηρίου για μια παλιά υπόθεση σεξουαλικού χαρακτήρα.

Ο Τζέφρι Ντόναλντσον, 61 ετών, επιβεβαίωσε στο κόμμα του με επιστολή του ότι είχε κατηγορηθεί για παλαιά υπόθεση και παραιτήθηκε από ηγέτης με άμεση ισχύ, ανέφερε το κόμμα σε ανακοίνωσή του.

«Σύμφωνα με τους Κανόνες του Κόμματος, ανεστάλη η ιδιότητα μέλους του Ντόναλντσον, εν αναμονή του αποτελέσματος μιας δικαστικής διαδικασίας», συνέχισε.

Η παραίτηση ήρθε λίγες ώρες αφότου η αστυνομία εξέδωσε ανακοίνωση την Παρασκευή λέγοντας ότι απαγγέλθηκαν κατηγορίες σε ένα 61χρονο για μη πρόσφατα σεξουαλικά αδικήματα, αλλά δεν κατονόμασε το άτομο.

«Οι ντετέκτιβ της Αστυνομικής Υπηρεσίας της Βόρειας Ιρλανδίας συνέλαβαν και απήγγειλαν κατηγορίες σε έναν 61χρονο για μη πρόσφατα σεξουαλικά αδικήματα», ανέφερε η Αστυνομική Υπηρεσία της Βόρειας Ιρλανδίας (PSNI). «Μια 57χρονη γυναίκα συνελήφθη και κατηγορήθηκε τότε για συνέργεια σε επιπλέον αδικήματα».

Τα ΜΜΕ της Ιρλανδίας και της Αγγλίας ανέφεραν ότι οι κατηγορίες της αστυνομίας σχετίζονται με τον Ντόναλντσον. Και τα δύο άτομα που κατηγορούνται από την αστυνομία αναμένεται να παρουσιαστούν ενώπιον του Newry Magistrates Court στις 24 Απριλίου.

Οι λογαριασμοί των μέσων κοινωνικής δικτύωσης του Ντόναλντσον διαγράφηκαν εν μία νυκτί, συμπεριλαμβανομένων των Facebook, Instagram, X και LinkedIn. Η σελίδα του στον ιστότοπο του DUP καταργήθηκε επίσης.

Η Πρωθυπουργός της Βόρειας Ιρλανδίας Μισέλ Ο’Νιλ δήλωσε την Παρασκευή ότι «προτεραιότητά της» είναι να «συνεχίσει να παρέχει την ηγεσία που το κοινό αναμένει και αξίζει» μετά την παραίτηση του Ντόναλντσον.

«Η ηγέτης του DUP παραιτήθηκε αφού κατηγορήθηκε για σοβαρά αδικήματα», είπε στη δήλωσή της, προσθέτοντας: «Αυτό είναι πλέον θέμα της τακτικής δικαιοσύνης».

Διαβάστε επίσης:

Λίβανος: Για γέλια η γκάφα του πρωθυπουργού – Υποδέχτηκε με φιλιά συνεργάτιδα της Μελόνι, αντί για την ίδια

Politico: Όλα για την Κωνσταντινούπολη – Μάχη μέχρις εσχάτων του Ερντογάν για να κερδίσει τον Ιμάμογλου

Η Μόσχα αναφέρει ότι απέτρεψε επίθεση στον νότο της χώρας – Tρεις συλλήψεις (Video)

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΔΕΥΤΕΡΑ 29.04.2024 01:09