search
ΔΕΥΤΕΡΑ 29.04.2024 06:43
MENU CLOSE

Γιατί ο Ζελένσκι δεν λέει την αλήθεια για τον πόλεμο; – «Καρφιά» υψηλόβαθμου αμερικανού διπλωμάτη για καθεστώς λογοκρισίας στην Ουκρανία (photos/audio)

30.03.2024 06:10
zelenski_2903_1920-1080_new
credit: AP

Την ώρα που κλιμακώνονται οι ρωσικές επιθέσεις στο μέτωπο της Ουκρανίας και απομακρύνεται το διεθνές ενδιαφέρον για τον πόλεμο, υψηλόβαθμος αμερικανός διπλωμάτης τονίζει ότι ο ουκρανός πρόεδρος, Βολοντίμιρ Ζελένσκι θα έπρεπε να είναι πιο ανοιχτός ως προς τις πληροφορίες για το πώς διαμορφώνεται σήμερα η κατάσταση.

Ο Τζέιμς Ρούμπιν, επικεφαλής του Global Engagement Center του Στέιτ Ντιπάρτμεντ και πρώην εκπρόσωπος Τύπου του Στέιτ Ντιπάρτμεντ, μιλώντας στο Politico, έθεσε εμμέσως και με εξαιρετικά διπλωματική γλώσσα θέμα ασφυκτικού ελέγχου της ενημέρωσης εκ μέρους του Κιέβου: «Μερικές φορές η ουκρανική κυβέρνηση ίσως ανθίσταται στο είδος της ελευθερίας πληροφόρησης που για μας είναι φυσιολογικό», είπε.

Η υπηρεσία της οποίας προΐσταται ο Ρούμπιν έχει την ευθύνη εντοπισμού της προπαγάνδας και της παραπληροφόρησης που γίνεται από εχθρικά κράτη και άλλους παράγοντες με στόχο να πληγούν οι ΗΠΑ και οι σύμμαχοί τους σε όλο τον κόσμο.

«Κάποιες μέρες, πολεμικοί ανταποκριτές μεταδίδουν πράγματα που δεν είναι απαραίτητα προς το συμφέρον του Βολοντίμιρ Ζελένσκι. Αλλά σε μία δημοκρατία, όπως ελπίζουμε και βλέπουμε να γίνεται η Ουκρανία, μπορούν να καταλάβουν ότι το να έχουν πολεμικούς ανταποκριτές που καλύπτουν τον πόλεμο, ακόμα κι αν μερικές φορές μεταδίδουν κακά νέα, αυτό είναι πολύ καλύτερο από το ελεγχόμενο περιβάλλον που έχει επιβάλλει η Ρωσία στον λαό της», είπε ο Ρούμπιν.

Με τη δήλωση αυτή, στην ουσία ο αμερικανός αξιωματούχος είπε πως ο Βολοντίμιρ Ζελένσκι ακολουθεί τακτικές ελέγχου της ενημέρωσης, όπως και το Κρεμλίνο και διεμήνυσε στην ουκρανική ηγεσία ότι διευκολύνοντας την πρόσβαση των πολεμικών ανταποκριτών στο μέτωπο, ενισχύεται η θέση της Ουκρανίας και οι εκκλήσεις της για περισσότερη βοήθεια από τους συμμάχους της.

Μάλιστα, ο Ρούμπιν χαρακτήρισε την Ουκρανία ως μία χώρα «που κινείται προς την σωστή κατεύθυνση», αλλά ακόμα «δεν είναι πλήρης δημοκρατία».

Πυρά της αντιπολίτευσης για καθυστερήσεις στην αμυντική θωράκιση

Ως πως την κατάσταση στο μέτωπο, ο Ρόστισλαβ Παβλένκο, βουλευτής της αντιπολίτευσης στην Ουκρανία, δήλωσε στο Politico ότι ο στρατός και οι τοπικές αρχές δεν κινούνται με την απαιτούμενη ταχύτητα για τη δημιουργία αποτελεσματικών αμυντικών γραμμών για να αντέξουν μια αναμενόμενη ρωσική επίθεση στα βορειοανατολικά και τα νοτιοανατολικά της χώρας.

credit: AP

«Προειδοποιούσαμε από το περασμένο καλοκαίρι ότι πρέπει να δημιουργήσουμε γραμμές άμυνας, κινητοποιώντας τα υπουργεία και τις τοπικές στρατιωτικές διοικήσεις για να επιταχυνθούν οι διαδικασίες», είπε ο Ρόστισλαβ Παβλένκο.

Και η Ιβάνα Κλίμπους-Τσιντσάντζε, που ήταν αναπληρώτρια πρωθυπουργός επί προεδρίας Ποροσένκο, πρόσθεσε: «Άρχισαν τελικά να χτίζουν (αμυντικές γραμμές). Αλλά είναι αργά. Άρχισαν μόλις τον περασμένο μήνα».

credit: AP
credit: AP

Διαβάστε επίσης:

Πόσο διαρκούσε η ώρα στην αρχαία Ρώμη;

Τρομοκρατική επίθεση στη Μόσχα: Αυτό είναι το ναρκωτικό που πήραν οι τζιχαντιστές – Τι είναι το Captagon (videos)

Daily Mail: Αεροπλάνο της British από Αθήνα προς Λονδίνο κινδύνευσε στον αέρα – Πέρασε ξυστά από drone

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΔΕΥΤΕΡΑ 29.04.2024 06:43