search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 03.05.2024 12:52
MENU CLOSE

Σωτήρης Τσαφούλιας: «Δεν εγκλωβίζω τον εαυτό μου σε μία ιδέα ή ένα δόγμα»

30.03.2024 21:30
tsafoulias

Καλεσμένος στην εκπομπή «Ακόμα δεν είδες τίποτα» ήταν ο Σωτήρης Τσαφούλιας.

Με αφορμή την παράσταση «Η αξία της ζωής», την οποία σκηνοθετεί, ο Σωτήρης Τσαφούλιας αποκάλυψε ποια θεωρεί πως είναι η αξία της ζωής.

«Εάν ζούσαμε σε άλλες εποχές θα αμφιταλαντευόμουν να σου πω μεταξύ έρωτα και φιλίας. Στην εποχή που ζούμε σήμερα είναι η αλληλεγγύη. Θεωρώ ότι υπάρχει, όχι στο βαθμό που θα μπορούσε. Δεν προβάλλεται ίσως».

«Αρθρώνω μία άποψη όσο πιο ήσυχα και με αγάπη μπορώ, γιατί απευθύνομαι σε αυτόν που πρεσβεύει κάτι αντίθετο. Δεν απευθύνομαι σε αυτόν που συμφωνεί με μένα για να πάρω δύο like, προκαλώ κάποιον που έχει αντίθετη άποψη είτε για να ακούσει ή να προβληματιστεί είτε για να αλλάξω εγώ γνώμη. Αυτό είναι το κίνητρό μου, να τεστάρω τις απόψεις μου, να δω αν είναι σωστές και αν με συγκινήσει κάποιος, να μετακινηθώ. Δεν εγκλωβίζω τον εαυτό μου σε μία ιδέα ή ένα δόγμα».

Όπως είπε ο ίδιος, δεν δίνει συμβουλές γιατί τις θεωρεί άχρηστες: «Ο 15χρονος εαυτός μου δεν θα με άκουγε ούτε για πλάκα», είπε.

«Δεν βγήκα να εξηγήσω τι ήθελε να πει ο Πάνος Βλάχος ή να κάνω τον συνήγορό του. Πίστεψα ότι δέχτηκε μία επίθεση υπέρ το δέον, σκληρή για αυτό που συνέβη, και βγήκα να τοποθετηθώ. Δε βγήκα να κάνω τον δικηγόρο κανενός. Είδα ένα κύμα επίθεσης μόνο και μόνο γιατί είχε το θράσος να εναντιωθεί σε αυτό που λέμε δημοσιογραφία στην Ελλάδα», είπε.

Όπως είπε ο ίδιος, το θέατρο εκμεταλλεύτηκε την περίοδο της πανδημίας για να καθαρίσει τα του οίκου του με το #MeToo.

«Νιώθω όμορφα όταν ακούω κάποιον να λέει ότι είναι πλατωνικά ερωτευμένος μαζί μου. Είναι πάρα πολύ ωραίο, κι εγώ είμαι πλατωνικά ερωτευμένος με άνδρες και γυναίκες. Μπορεί να ερωτευτείς το πνεύμα ενός ανθρώπου ή τη στάση του».

Στη συνέχεια αναφέρθηκε στη σχέση του με τις κόρες του: «Τους έχω πει να είναι προσεκτικές κι εάν πέσουν θύμα μίας τέτοιας κατάστασης (revenge porn) να μην κάνουν καμία τρέλα, δεν έγινε και τίποτα. Πολλοί έπεσαν να με φάνε. Το δεν έγινε και τίποτα το λες στο θύμα, να μην κάνει τίποτα κακό στον εαυτό του», εξήγησε.

«Προσπαθώ να θωρακίσω τις κόρες μου για να έχουν κριτική σκέψη. Προσπαθώ να δω τι θέλουν τα παιδιά μου, ποια είναι η κλίση τους. Να μην τους αλλάξω δρόμο προς χάρις μίας ασφάλειας ή κοινωνικής αναγνώρισης».

Ο ίδιος χαρακτήρισε τη σύντροφό του, Άννα Μενενάκου, φωνή της λογικής, ενώ τόνισε πως είναι σεξιστικό να την αποκαλούν «το κορίτσι του Τσαφούλια».

«Δεν μου αρέσει να λέω «είμαι δεσμευμένος». Τι σχέση έχει ο έρωτας με την δέσμευση; Στον έρωτα δεν νιώθω δεσμευμένος, νιώθω ελαφρύς», σχολίασε.

Διαβάστε επίσης:

Sin Boy: Η αδερφή του απαντάει για τον ξυλοδαρμό του – «Η φάπα δεν είναι ψεύτικη, είναι στο νοσοκομείο με αιμάτωμα στο κεφάλι» (Videos)

Γιώργος Μαρίνος: Η σπάνια εμφάνισή του στη Μονάδα Ηλικιωμένων όπου κατοικεί (Video)

Φαίη Σκορδά: Έστειλαν μήνυμα στον Σέρχιο Αραούχο από τον λογαριασμό της στο Instagram

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 03.05.2024 12:51