search
ΠΕΜΠΤΗ 09.05.2024 01:08
MENU CLOSE

Πιέρια Όρη: Δύσκολη η μάχη της Πυροσβεστικής λόγω της μορφολογίας του εδάφους – Έρπουσα η φωτιά στο μεγαλύτερο μέρος της

01.04.2024 20:27
FWTIA_PIERIA_ORH
odelalis.gr

Μαίνεται η φωτιά που ξέσπασε την Κυριακή 31 Μαρτίου σε δασική έκταση, στην περιοχή Σαρακατσάνα, στα Πιέρια Όρη. Δύσκολη η επιχείρηση της πυροσβεστικής λόγω της πλούσιας βλάστησης.

Η πυρκαγιά μαίνεται ανάμεσα σε ψυχρόβια φυλλοβόλα πλατύφυλλα και ψυχρόβια κωνοφόρων δέντρα σε υψόμετρο 1700 μέτρων, στο μεγαλύτερο μέρος της είναι έρπουσα καίγοντας νεκρή καύσιμη ύλη και φυλλώματα.

Όπως αναφέρουν πηγές της Πυροσβεστικής, το ανάγλυφο της περιοχής που χαρακτηρίζεται από έντονες κλίσεις, αλλά και η πλούσια φυτοκάλυψη, δυσκολεύουν το έργο οριοθέτησης της περιμέτρου.

Ενισχύθηκαν οι δυνάμεις της Πυροσβεστικής

Επιχειρούν 94 πυροσβέστες με 6 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων και 26 οχήματα καθώς η Ομάδα μη επανδρωμένων αεροσκαφών (Ο.Σ.μη.Ε.Α.) της Περιφερειακής Πυροσβεστικής Διοίκησης Κεντρικής Μακεδονίας. Επίσης τόσο εχθές, όσο και σήμερα στην περιοχή επιχειρεί ένα ελικόπτερο ενώ από τις απογευματινές ώρες σήμερα επιχειρεί και ένα αεροσκάφος CL415. Συνδρομή στο έργο της κατάσβεσης παρέχουν εθελοντές πυροσβέστες, μηχανήματα έργου και υδροφόρες της Τοπικής Αυτοδιοίκησης.

Διαβάστε επίσης:

Αχιλλέας Μπέος: Εννέα μήνες φυλάκιση με αναστολή για συκοφαντική δυσφήμιση

Δημήτρης Κόκοτας: Κρίσιμη αλλά σταθερή η κατάσταση της υγείας του – Πιθανό να ξυπνήσει χωρίς προβλήματα

Βέροια: Πώς έγινε το σοκαριστικό τροχαίο με τις δύο νεκρές – Συγκλονιστικές μαρτυρίες

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 09.05.2024 01:01