search
ΠΕΜΠΤΗ 02.05.2024 11:00
MENU CLOSE

Καρπόζηλος προς Δόμνα Μιχαηλίδου: Η σύνταξη είναι αυτονόητη ανταμοιβή, όχι καταναγκασμός

01.04.2024 23:22
karpozilos-new

Με αφορμή δηλώσεις της υπουργού Εργασίας Δόμνας Μιχαηλίδου στην εκπομπή του Γιώργου Αυτιά σχετικά με τις αιτήσεις στην πλατφόρμα για τους συνταξιούχους – εργαζόμενους, ο εκπρόσωπος Τύπου της Νέας Αριστεράς, Κωστής Καρπόζηλος, σχολιάζει πως αναγορεύει τις δικές της παραστάσεις σε κανόνα για την κοινωνία.

Και εξηγεί ότι στα 72 κάποιος που έχει βγει στην σύνταξη συνεχίζει να δουλεύει γιατί αναγκάζεται και όχι γιατί έχει «ενέργεια» όπως δήλωσε η υπουργός επικαλούμενη το παράδειγμα της μητέρας της.

Αναλυτικά η ανάρτηση:

«”η μητέρα μου είναι 72 χρονών (…) μέσα στην ενέργεια, θα θέλει η ίδια να δουλέψει”

αυτό δήλωσε σήμερα η κυρία Δόμνα Μιχαηλίδου.

Η οποία τυγχάνει να είναι υπουργός Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης.

Είναι εντυπωσιακό το πόσο εύκολα το πολιτικό προσωπικό της χώρας αναγορεύει τις δικές του παραστάσεις -κυρίως από τα ανώτερα και ανώτατα οικονομικά στρώματα- σε κανόνα για την κοινωνία.

Και φυσικά έτσι αδιαφορεί για τη μεγάλη εικόνα.

Τα σώματα των ανθρώπων που εργάζονται.

Την πραγματικότητα της ορθοστασίας, των βαρέων και ανθυγιεινών, της καθημερινής εξάντλησης από το ωράριο, την κόπωση -ειδικά στην περίπτωση των γυναικών- από τη διπλή εκμετάλλευση της εργασίας και της οικιακής φροντίδας.

Την αδήλωτη εργασία, την επισφάλεια, τα μεροκάματα που δεν καταγράφονται πουθενά και οδηγούν ανθρώπους να δουλεύουν μέχρι να μην έχουν “ενέργεια” καμιά.

Την ενατένιση της σύνταξης ως τη μαγική στιγμή για τη διάβαση σε μια ζωή -συχνά σύντομη- απαλλαγμένη από το άγχος της επιβίωσης.

Τέλος, τις πενιχρές συντάξεις που οδηγούν σήμερα χιλιάδες συνταξιούχους είτε στην παράνομη εργασία, είτε στη “νόμιμη” όπως πανηγυρίζει η κυρία Μιχαηλίδου.

Η σύνταξη δεν είναι καταναγκασμός.

Είναι η αυτονόητη ανταμοιβή για τον πλούτο που δημιουργούν εκείνοι και εκείνες που δεν τον καρπώνονται  όσο εργάζονται.

Και σε ένα κοινωνικό κράτος, θα έπρεπε να είναι η αφετηρία για την ένταξη των συνταξιούχων σε προγράμματα και δραστηριότητες που ενδυναμώνουν τους ίδιους, αλλά  και την κοινωνία που τους οφείλει τόσα πολλά».

Διαβάστε επίσης:

Βελόπουλος για Τέμπη: Να καταθέσουν τα υπόλοιπα κόμματα αίτημα για Προανακριτική και εμείς να την υπογράψουμε

Λήξη συναγερμού σε τραπεζικό κατάστημα στην Ιωνία – Είχε εντοπιστεί ύποπτο αντικείμενο

Μητσοτάκης για Μαρέβα: Θα πάω στο δικαστήριο για να την υπερασπιστώ – Αντιπαρατεθείτε μαζί μου, όχι με την οικογένειά μου

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 02.05.2024 10:56