search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 03.05.2024 14:04
MENU CLOSE

Sixt: Σε θετική τροχιά και το 2024 – Τα προβλήματα του «Κινούμαι Ηλεκτρικά» και η στρατηγική ανάπτυξης

01.04.2024 15:35
sixt

Συνεχίζει τη στροφή της σε πιο καθαρά οχήματα και την υιοθέτηση νέων τεχνολογιών που μειώνουν τις εκπομπές ρύπων η Sixt παρά τα πρόσκαιρα σημάδια επιβράδυνσης του τομέα της ηλεκτροκίνησης σε πανευρωπαϊκό επίπεδο και τα προβλήματα του προγράμματος «Κινούμαι Ηλεκτρικά» στην Ελλάδα.

Γενικότερα οι πωλήσεις της εταιρείας βρίσκονται σε ανοδική τροχιά μέχρι στιγμής για το 2024 υποβοηθούμενες από το ανοδικό τουριστικό ρεύμα κόντρα στην καθοδική τάση που έχουν οι τιμές στις ενοικιάσεις αυτοκινήτων ήδη από το 2023.

Σύμφωνα με τη διοίκηση η στροφή σε πιο καθαρά οχήματα έχει αρχίσει ήδη από το 2019 σε ότι αφορά τη Sixt. Η  εταιρεία είναι προσανατολισμένη στην υιοθέτηση νέων τεχνολογιών που μειώνουν τις εκπομπές και έχουν θετικότερο αντίκτυπο στο περιβάλλον. Γενικότερα ο όμιλος ΜΟΤΟΔΥΝΑΜΙΚΗ είναι έντονα ευαισθητοποιημένος σε ενέργειες που προωθούν το sustainability, συμμετέχοντας μάλιστα στον δείκτη ESG του Χ.Α.Α.

Σε ότι αφορά το πρόγραμμα Κινούμαι Ηλεκτρικά αυτό σύμφωνα με τη διοίκηση παρουσιάζει κάποιες καθυστερήσεις, γενικότερα όμως εκτιμάται ότι τέτοια προγράμματα θα συνεχίσουν να υφίστανται.

Πάντως η τάση της ηλεκτροκίνησης στην Ευρώπη παρουσιάζει πρόσκαιρα σημάδια μείωσης του ρυθμού ανάπτυξης αλλά σε μεσοπρόθεσμο επίπεδο η τάση θα είναι ασφαλώς έντονα ανοδική. Η Ελλάδα παρουσιάζει μια υστέρηση σε σχέση με τους ευρωπαϊκούς μέσους όρους αλλά θεωρείται πως θα συγκλίνει περισσότερο τα επόμενα 1 με 2 έτη.

Σε ότι αφορά το ενδεχόμενο αύξησης των σταθμών Sixt μέσα στο 2024 η διοίκηση συνεχίζει την αναπτυξιακή της στρατηγική παρά το γεγονός ότι έχει ήδη παρουσία στα σημαντικότερα σημεία (κυρίως αεροδρόμια) της χώρας, Η προσθήκη σταθμών γίνεται πολύ προσεκτικά και κατόπιν ανάλυσης της ελκυστικότητας της κάθε περιοχής».

Σε ότι αφορά το αρκετά μεγάλο έσοδο για την εταιρία που προήλθε από τις πωλήσεις οχημάτων το 2023 η διοίκηση τονίζει ότι η δευτερογενής αγορά, η αγορά των μεταχειρισμένων οχημάτων δηλαδή, παρουσίασε σημαντική αύξηση τιμών τα τελευταία 1-2 έτη επειδή η αγορά των νέων οχημάτων παρουσίασε ανωμαλίες στην αλυσίδα τροφοδοσίας και εξαιρετική σημαντική αύξηση κόστους. Οι δύο αγορές αποτελούν συγκοινωνούντα δοχεία και γι’ αυτό το εξαιρετικά υψηλό έσοδο του 202 ήταν κυρίως συγκυριακό φαινόμενο καθώς προήλθε από την μαζική πώληση αυτοκινήτων που δεν διοχετεύτηκαν νωρίτερα λόγω των θεμάτων διαθεσιμότητας και της δυσκολίας προμήθειας νέων αυτοκινήτων. 

Υπενθυμίζεται ότι τα έσοδα από τις ενοικιάσεις αυτοκίνητων το 2023 για τη Sixt αυξήθηκαν κατά 7,9%, με περισσότερες κρατήσεις, αλλά και μειωμένη μέση τιμή σε σχέση με το 2022.

Πιο ειδικά οι πωλήσεις της Sixt έφτασαν τα €41,4 εκατ. από ενοικιάσεις (+7,9%) και τα €12,5 εκατ. από πωλήσεις αυτοκινήτων.

Ιδιαίτερα αυξημένες ήταν και οι πωλήσεις παγίων, με την ομάδα να εκμεταλλεύεται την καλή αγορά μεταχειρισμένων αυτοκινήτων και με στοχευμένες ενέργειες να καταγράφει σημαντική κερδοφορία.

Επίσης η εταιρεία συνεχίζει να επενδύει επιλεκτικά στο Sixt+, τη συνδρομητική υπηρεσία που θα συνεχίσει να την αναπτύσσει.

Διαβάστε επίσης:

Έπεσαν οι υπογραφές για την Εγνατία Οδό – Παραχωρείται σε ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ – Egis

ΑΑΔΕ: Άμεση ενημέρωση από τις εταιρείες εμπορίας πετρελαιοειδών και τα διυλιστήρια για παραβάσεις πρατηρίων

ΑΑΔΕ: Έστειλε χιλιάδες e–mails σε επαγγελματίες κι επιχειρήσεις για τη διασύνδεση ταμειακών – POS

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 03.05.2024 14:04