search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 03.05.2024 07:32
MENU CLOSE

‘Εντονη ανησυχία στην κυβέρνηση από τις μετρήσεις – Κινδυνεύει να βρεθεί κάτω από το 30% 

01.04.2024 06:00
mitsotakis vouli 8887- new

Κατεβάζει τον πήχη των ευρωεκλογών το Μέγαρο Μαξίμου καθώς τα δημοσκοπικά ευρήματα δείχνουν ότι  η κυβέρνηση έχει υποστεί ένα δυνατό πλήγμα από την ακρίβεια και την υπόθεση των Τεμπών. Οι μετρήσεις που φτάνουν καθημερινά στα χέρια των συνεργατών του πρωθυπουργού εμφανίζουν το κυβερνών κόμμα  να κινείται κάποιες φορές και κάτω του ψυχολογικού ορίου του 30%. 

Πληροφορίες αναφέρουν λοιπόν  ότι το αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα θα αρχίσει η επικοινωνιακή διαχείρηση του θέματος ώστε στη περίπτωση που το κυβερνών κόμμα εμφανιστεί στις ευρωεκλογές με ένα ποσοστό κάτω του 33,1%, που είχε πάρει στις ευρωεκλογές του 2019 να μην ερμηνευθεί ως η αρχή της αντίστροφης μέτρησης για την κυβέρνηση. 

Είναι άλλωστε χαρακτηριστικό ότι ήδη τα κυβερνητικά στελέχη έχουν αρχίσει να βάζουν πάνω στο τραπέζι την πιθανότητα η ΝΔ να χάσει κάτι περισσότερο από δέκα ποσοστιαίες μονάδες από τις εθνικές εκλογές  καθώς υποστηρίζουν ότι το κόμμα τους δέχεται οργανωμένη επίθεση από οικονομικά συμφέροντα που συνεργάζονται με τα κόμματα της  αντιπολίτευσης. 

Οι πιο ρεαλιστές  ωστόσο λαμβάνουν σοβαρά υπ οψη τους τα όσα λένε επικοινωνιολόγοι και αναλυτές  οι οποίοι υποστηρίζουν ότι πλέον η κυβέρνηση βρίσκεται αντιμέτωπη με την κοινωνική αντιπολίτευση. 

Δηλαδή με τους πολίτες οι οποίοι δεν περιμένουν τις αντιδράσεις των κομμάτων καθώς αυτό που διαφαίνεται είναι μία σωρευμένη οργή η οποία σχετίζεται με την καθημερινότητα των ψηφοφόρων (ιδιαίτερα με την ακρίβεια) και την διαχείρηση του θέματος  των Τεμπών από την κυβέρνηση. 

Κάποιοι μάλιστα “ειδικοί” υποστηρίζουν ότι εάν τελικά το Μέγαρο Μαξίμου δεν καταφέρει να αντιστρέψει έστω και λίγο το κλίμα που επικρατεί στην κοινωνία τότε η κυβέρνηση και ο πρωθυπουργός θα βρεθούν μπροστά σε μία επώδυνη εκλογική έκπληξη

Οι ίδιοι άνθρωποι υποστηρίζουν μάλιστα ότι παρά  το γεγονός ότι η κυβέρνηση αύξησε τις ψήφους της κατα μία στην διαδικασία  της πρότασης δυσπιστίας η κοινή γνώμη έμεινε με την εντύπωση ότι τα στελέχη της ΝΔ συνέχισαν να κινούνται με την λογική της συγκάλυψης στην υπόθεση των Τεμπών.

 Είναι χαρακτηριστικό ότι  ο πρωθυπουργός στο υπουργικό συμβούλιο της περασμένης Παρασκευής ανέφερε με έμφαση ότι «δεν έχουμε περιθώριο για κανένα λάθος» θέλοντας έτσι να διαμηνύσει προς όλες τις πλευρές ότι τα πράγματα είναι ιδιαίτερα δύσκολα για το κυβερνητικό στρατόπεδο.

Ανάσα πάντως δεν έδωσε στο γαλάζιο στρατόπεδο ούτε η αύξηση του κατώτατου μισθού η οποία είχε πολυδιαφημιστεί από τα κυβερνητικά στελέχη. 

Με βάση πάντως αυτή την κατάσταση ο Κυριάκος Μητσοτάκης βρέθηκε το Σάββατο το μεσημέρι  στο Μοσχάτο μαζί με βουλευτές, υπουργούς και στελέχη της ΝΔ, προκειμένου να συσπειρώσει  του ψηφοφόρους του κόμματος του. Η κινητοποίηση που έγινε από την  πλευρά  της ΟΝΝΕΔ, ήταν ιδιαίτερα μεγάλη καθώς ακόμα και το προφίλ του Κυριάκου Μητσοτάκη  χρειάζεται ενίσχυση παρά το γεγονός  ότι  παραμένει  πάντα το ισχυρό  χαρτί της κυβέρνησης.

Ο  πρωθυπουργός μιλώντας μάλιστα στους πολίτες προσέδωσε χαρακτήρα εθνικών εκλογών στις κάλπες του Ιουνίου  λέγοντας: «Τους ενδιαφέρει ένα πράγμα μόνο: πώς θα πέσει ο Μητσοτάκης. Τίποτα παραπάνω. Δεν θα τους κάνουμε την χάρη, διότι εγώ βρίσκομαι σε αυτή τη θέση επειδή παίρνω δύναμη από εσάς. Επειδή εσείς με ψηφίσατε, όχι επειδή με διόρισε κάποιος. Γι’ αυτό και θέλω να σας ζητήσω αυτή τη μάχη των  ευρωεκλογών να την αντιμετωπίσουμε με την απαραίτητη σημασία».

Ο σχεδιασμός του Μεγάρου Μαξίμου είναι  ο πρωθυπουργός να ξεκινήσει το επόμενο χρονικό διάστημα  στοχευμένες περιοδείες. Την Τρίτη  θα βρεθεί στα Καλάβρυτα ενώ την ίδια στιγμή  ρυθμίζονται και οι τελευταίες λεπτομέρειες για το συνέδριο της ΝΔ που θα γίνει  την ερχόμενη Παρασκευή στο Ζάππειο.

Διαβάστε επίσης:

Φάμελλος: «Η κυβέρνηση έχει χάσει την εμπιστοσύνη της κοινωνίας»

Στέφανος Κασσελάκης: «Δεν είναι δεδομένο το αδιάβλητο των εκλογών» (Videos)

Υπουργείο Εξωτερικών: «Καλωσορίζουμε τη Βουλγαρία και τη Ρουμανία στη ζώνη Σένγκεν»

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 03.05.2024 07:27