search
ΠΕΜΠΤΗ 02.05.2024 14:29
MENU CLOSE

Ζαχάροβα: Το ΝΑΤΟ έχει επιστρέψει σε σκηνικό Ψυχρού Πολέμου – Δεν έχει θέση σε έναν «πολυπολικό κόσμο»

03.04.2024 16:39
maria_zaharova
AP

Η Ρωσία δήλωσε σήμερα (3/4/2024) δια στόματος της εκπροσώπου του Υπουργείου Εξωτερικών ότι το ΝΑΤΟ έχει επιστρέψει σε μια νοοτροπία Ψυχρού Πολέμου. Οι δηλώσεις αυτές έγιναν με αφορμή τα 75 χρόνια από την ίδρυση της Βορειοατλαντικής Συμμαχίας που συμπληρώνονται αύριο 4 Απριλίου.

«Σήμερα, στις σχέσεις με τη Ρωσία, ο συνασπισμός έχει επιστρέψει σε σκηνικό Ψυχρού Πολέμου», δήλωσε στους δημοσιογράφους η εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών, Μαρία Ζαχάροβα.

Όπως είπε πως το ΝΑΤΟ δεν έχει θέση σε έναν «πολυπολικό κόσμο», τον οποίο η Μόσχα λέει ότι επιδιώκει να οικοδομήσει προκειμένου να θέσει τέλος στην κυριαρχία των ΗΠΑ, ωστόσο παραμένει το επίκεντρο της προσοχής της Ρωσίας.

Ο πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν εξαπέλυσε την «ειδική στρατιωτική επιχείρησή» του, όπως την αποκαλεί, στην Ουκρανία το 2022 με στόχο όπως είπε να εμποδίσει το ΝΑΤΟ να επεκτείνει την παρουσία του κοντά στη Ρωσία. Όμως ο πόλεμος βοήθησε να κινητοποιηθεί η συμμαχία, τα μέλη της οποίας αυξήθηκαν σε 32 με την εισδοχή της Φινλανδίας και της Σουηδίας.

Οι υπουργοί Εξωτερικών του ΝΑΤΟ συναντώνται σήμερα στις Βρυξέλλες προκειμένου να συζητήσουν προτάσεις που θα δώσουν στη Συμμαχία έναν πιο άμεσο ρόλο στον συντονισμό του εφοδιασμού όπλων, πυρομαχικών και εξοπλισμού στην Ουκρανία.

«Έφερε πολέμους σε πολλά έθνη – Δεν είναι λόγος για πανηγυρισμους»

Δυτικές κυβερνήσεις λένε πως βοηθάνε την Ουκρανία να πολεμήσει για την επιβίωσή της απέναντι στην εισβολή της Ρωσίας. Η Ζαχάροβα είπε πως η ιστορία του ΝΑΤΟ είναι «γεμάτη επιθετικές περιπέτειες που έφεραν πολέμους και καταστροφή σε πολλά έθνη» και πως η επέτειός του δεν είναι λόγος για πανηγυρισμούς.

Διαβάστε επίσης:

Ταϊβάν: Αυξάνεται ο αριθμός των νεκρών – 821 τραυματίες και 50 αγνοούμενοι από τον ισχυρότερο σεισμό της τελευταίας 25ετίας

Τουρκία: Ένας νεκρός, τέσσερις τραυματίες σε επεισόδια μετεκλογικής βίας

Μπλίνκεν: Το αεροσκάφος του καθηλώθηκε στο Παρίσι μετά από μηχανικό πρόβλημα

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 02.05.2024 14:28