search
ΠΕΜΠΤΗ 02.05.2024 08:59
MENU CLOSE

Ισραήλ: Εκτεταμένη δυσλειτουργία του GPS στο Τελ Αβίβ και φόβοι για χτύπημα από το Ιράν

04.04.2024 15:38
israil stratos

Κάτοικοι του κεντρικού Ισραήλ αναφέρουν σήμερα εκτεταμένες διακοπές και δυσλειτουργία σε εφαρμογές πλοήγησης όπως το Google Maps, το Waze και άλλα συστήματα που χρησιμοποιούν GPS, με πολλούς αυτοκινητιστές που βρίσκονται στο Τελ Αβίβ να φαίνεται ότι βρίσκονταν στη Βηρυτό.

Διακοπές του GPS έχουν αναφερθεί ευρέως στο παρελθόν στο βόρειο Ισραήλ ή σε περιοχές κοντά στη Γάζα, αλλά ήταν λιγότερο συχνές στο κεντρικό Ισραήλ.

Σύμφωνα με τα ισραηλινά μέσα, ο στρατός μπλοκάρει ορισμένα σήματα του παγκόσμιου συστήματος εντοπισμού θέσης (GPS) εν μέσω του συνεχιζόμενου πολέμου με τη Χαμάς στη Λωρίδα της Γάζας και των θανατηφόρων συγκρούσεων με τη Χεζμπολάχ του Λιβάνου.

Οι διακοπές αυτές παρατηρούνται στο Τελ Αβίβ μια ημέρα αφότου ο Ισραηλινός Στρατός δήλωσε ότι ενισχύει την αντιαεροπορική άμυνά του και ανακαλεί εφέδρους, καθώς η χώρα ετοιμάζεται για μια πιθανή ιρανική απάντηση στο χτύπημα στην πρεσβεία του Ιράν στη Συρία νωρίτερα αυτή την εβδομάδα κατά το οποίο σκοτώθηκαν ανώτεροι Ιρανοί στρατιωτικοί.

Screenshot/Times of Israel

Τόσο το Ιράν όσο η Χεζμπολάχ έχουν ορκιστεί ότι το Ισραήλ δεν θα μείνει ατιμώρητο για την επίθεση στην οποία σκοτώθηκε τον Ρεζά Ζαχεντί, ηγετικό στέλεχος των Φρουρών της Επανάστασης, μαζί με τον αναπληρωτή του και πέντε ακόμη αξιωματικούς του IRGC.

Διαβάστε επίσης:

Σερβία: Νεκρό εντοπίστηκε το δίχρονο κοριτσάκι που αγνοούνταν – Το παρέσυραν με αυτοκίνητο και το πέταξαν σε χωματερή

Κίνημα κατά του τουρισμού στα Κανάρια Νησιά – Τα συνθήματα, οι δράσεις, τα αιτήματα (Videos/Photos)

Ζάμπια: Σοκαριστικό βίντεο με ελέφαντα να επιτίθεται σε τουρίστες – Μία νεκρή

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 02.05.2024 08:51