search
ΠΕΜΠΤΗ 02.05.2024 12:19
MENU CLOSE

Τουρκία: Ο Ιμάμογλου έδωσε σόου στην ανάληψη των καθηκόντων του -Ο Ερντογάν άφησε με λόγια παρηγοριάς τους ηττημένους

04.04.2024 11:14
imamoglou-selfie

Η θριαμβευτική νίκη του Εκρέμ Ιμάμογλου στις εκλογές της Κωνσταντινούπολης, ήταν τόσο σημαντική για τον ίδιο που μετέτρεψε σε… σόου την ημέρα ανάληψης των καθηκόντων του. 

Ο δήμαρχος της Κωνσταντινούπολης, εμφανίστηκε μπροστά στους υποστηρικτές του μαζί με την σύζυγό του, ακούγοντας τον κόσμο από κάτω να κραυγάζει, φωνάζοντας συνέχεια «Εκρέμ, Εκρέμ»

Οπως… συνηθίζει στις εκδηλώσεις και τις ομιλίες του, ο Ιμάμογλου πριν βγάλει τον λόγο του, έβγαλε το… σακάκι του (συνήθως βγάζει και την γραβάτα του), κουνώντας το προς τους υποστηρικτές του που συνέχισαν να φωνάζουν το όνομά του.

«Υπήρξαν προσπάθειες που είχαν επιχειρήσει να καθυστερήσουν και να εμποδίσουν το έργο μας. Εύχομαι και ελπίζω πως οι επιλογές του λαού μας, οι προτιμήσεις του λαού μας, η κοινή λογική να είναι ένα μήνυμα προς του κυβερνώντες στην Άγκυρα, στην κυβέρνηση και στον κύριο πρόεδρο. Αυτό θα πρέπει να είναι ένα μήνυμα πως πρέπει να καθόμαστε στο ίδιο τραπέζι, στο να σκεφτόμαστε μαζί και να κινούμαστε μαζί. Αυτή είναι μια εθνική στάση» είπε στην ομιλία του.

Ερντογάν στους υποψήφιούς του: «Είμαι λίγο στριμωγμένος, θα τα πούμε όταν γυρίσω»

Την ίδια ώρα, στο ηττημένο «στρατόπεδο» του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, η απώλεια και των πέντε μεγάλων αστικών κέντρων της χώρας, ήταν μια γερή γροθιά. Ο Τούρκος πρόεδρος ωστόσο, περιορίστηκε στο να πει ορισμένα λόγια παρηγοριάς στους ηττημένους υποψήφιους του κόμματός του, λέγοντάς τους πως έχει υποχρεώσεις σε ΗΠΑ και Σαουδική Αραβία και θα τους μιλήσει προσωπικά μόλις επιστρέψει στη χώρα.

«Τώρα είμαι λίγο στριμωγμένος έχω το ταξίδι στην Αμερική μετά θα πάω στη Σ.Αραβία. Μετά από αυτά αν θέλει ο Θεός θα επισκεφθώ τις νικηφόρες πόλεις μας» είπε, για να του απαντήσουν:

«Εντάξει πρόεδρε, απλά να ξέρετε πως περιμέναμε καλύτερα ποσοστά. Μη σκοτίζεσαι μην το κάνεις αυτό. Δεν υπάρχει μικρή ή μεγάλη νίκη. Η νίκη είναι νίκη».

Ο Ερντογάν μίλησε και για την κατάσταση της οικονομίας, δηλώνοντας πως περιμένει μείωση του πληθωρισμού μέσα στο β’ εξάμηνο του 2024.

«Αν θέλει ο Θεός, από το β’ εξάμηνο του έτους θα αρχίσουμε να βλέπουμε τη μείωση του πληθωρισμού. Ήδη τα στοιχεία της Στατιστικής Υπηρεσίας που ανακοινώθηκαν σήμερα δείχνουν την υποχώρηση του πληθωρισμού τον Μάρτιο. Η μείωση του πληθωρισμού θα εξασφαλίσει τη μόνιμη αύξηση της ευημερίας και θα σταματήσει τη μείωση της αξίας των μισθών» ανέφερε χαρακτηριστικά.

Διαβάστε ακόμη:

Σεισμός στην Ταϊβάν: Συνεχείς διασώσεις εγκλωβισμένων – Στους 9 οι νεκροί, πάνω από 1.000 οι τραυματίες (video)

Ιαπωνία: Σεισμός 6 Ρίχτερ στα ανοιχτά της Φουκουσίμα – Δεν υπάρχει κίνδυνος τσουνάμι

Ιράν: Τρεις νεκροί σε «τρομοκρατική επίθεση» εναντίον αστυνομικού τμήματος

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 02.05.2024 12:18