search
ΔΕΥΤΕΡΑ 29.04.2024 21:49
MENU CLOSE

Παραδοχή Χρυσοχοΐδη για Αγίους Αναργύρους: «Δεν εφαρμόστηκε το πρωτόκολλο του 2021 – Έχει μείνει πίσω από τις εξελίξεις η Αστυνομία»

05.04.2024 23:45
xriso-new

«Συντετριμμένος» δήλωσε ο υπουργός Πολιτικής Προστασίας, Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, για την άγρια δολοφονία της 28χρονης από τον σύντροφό της έξω από το Αστυνομικό τμήμα των Αγίων Αναργύρων το βράδυ της Δευτέρας (1/4), ενώ παραδέχθηκε ότι δεν εφαρμόστηκε το πρωτόκολλο του 2021 για τη διαχείριση τέτοιων καταστάσεων.

Μιλώντας στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star, ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, δεσμεύθηκε ότι το αποτέλεσμα της Διοικητικής Έρευνας για τη γυναικοκτονία στους Αγίους Αναργύρους θα βγει πολύ σύντομα.

Παράλληλα, παραδέχθηκε ότι δεν εφαρμόστηκε το πρωτόκολλο του 2021 για τη διαχείριση τέτοιων καταστάσεων, επισημαίνοντας ότι το κυρίαρχο ζήτημα είναι η ασφάλεια του πολίτη που κινδυνεύει να πέσει θύμα επίθεσης, αλλά και πως «όταν έχεις έναν θάνατο σε Α.Τ. δεν φαίνεται τα πράγματα να πήγαν καλά». Διευκρίνισε πάντως ότι το τι ακριβώς συνέβη «θα το μάθουμε όταν τελειώσει η έρευνα».

«Υπάρχουν προβλήματα στην Αστυνομία η οποία έχει μείνει πίσω όσον αφορά τις εξελίξεις», ανέφερε επίσης.

Σαρώνουν» τα κρούσματα βίας κατά γυναικών

Σοκαριστικά είναι τα στοιχεία που παρέθεσε ο κ. Χρυσοχοΐδης για τη βία μεταξύ ανηλίκων και τη βία κατά γυναικών.

«Έχουν συλληφθεί 300 παιδιά το τελευταίο τρίμηνο για επιθέσεις κατά άλλων ανηλίκων. Ας κοιταχτούμε στον καθρέφτη» τόνισε ο Υπουργός, ο οποίος ανέφερε ότι στόχος είναι να δημιουργηθεί ένα καταφύγιο (safe house) σε κάθε περιοχή για γυναίκες που κινδυνεύουν. «Ήδη προχωράμε, την άλλη εβδομάδα θα υπάρχει σε κάθε περιοχή ένα safe house για όσες γυναίκες κινδυνεύουν που θα το ξέρει μόνο η αστυνομία και θα μπορεί να μένει 2-3 μέρες». 

Όσον αφορά τον σκοπό του Α.Τ. και «τα 8 χρόνια φυλακή στις πλάτες του», δεν θέλησε να  δώσει διευκρινίσεις. «Μπαίνουμε στην περιπτωσιολογία…  ας μη βγάζουμε συμπεράσματα, ας έχουμε πρώτα τα επίσημα συμπεράσματα από την έρευνα…» απάντησε στη Μ. Ζαχαρέα   

Σχετικά με τους το τι είπε στην τηλεδιάσκεψη σήμερα με 2.500 αστυνομικούς, ο κ. Χρυσοχοΐδης ανέφερε  ότι «το κρίσιμο ζήτημα είναι  η ασφάλεια του θύματος, Τα άλλα (τα ποινικά) είναι λυμένα». 

Όπως είπε ο υπουργός, 40 γυναίκες τη μέρα καταγγέλλουν σύντροφο ή σύζυγο για βίαιη συμπεριφορά.

Όσον αφορά τις ανακοινώσεις κομμάτων της αντιπολίτευσης που τον καλούσαν να παραιτηθεί, ο κ. Χρυσοχοΐδης σχολίασε:  

«Η αντιπολίτευση κάνει τη δουλειά της αλλά πρέπει να την κάνει υπεύθυνα». Όπως συμπλήρωσε με αιχμή προς την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ, για την ενδοοικογενειακή βίας βρήκε μόνο ένα ΠΔ του 2016 από την κ. Γεροβασίλη. «Είναι κόμματα της Αριστεράς, να ασχοληθούν και λίγο με τα κοινωνικά ζητήματα» κατέληξε.

Διαβάστε επίσης:

Κάτοικος Γαύδου σε Κασσελάκη: «Δεν θα κάνεις ό,τι κάνουν οι προηγούμενοι; Να κοιτάζεις και τα ακριτικά νησιά»

Δημοσκόπηση MRB: Η συσπείρωση των κομμάτων ενόψει ευρωεκλογών – Νο1 πρόβλημα των πολιτών η ακρίβεια

Κουτσούμπας: «Με ΚΚΕ πολύ πιο δυνατό για πανευρωπαϊκή αντεπίθεση»

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΔΕΥΤΕΡΑ 29.04.2024 21:49