search
ΔΕΥΤΕΡΑ 29.04.2024 23:44
MENU CLOSE

Έσπασε φράγμα εν μέσω πλημμύρων στο Ορσκ της Ρωσίας, εκκενώνεται η περιοχή με 10.000 κατοίκους (Video)

05.04.2024 21:23
rossia-plimmires-1

Ένα φράγμα έσπασε την Παρασκευή στη ρωσική πόλη Ορσκ και εκκένωση της περιοχής βρίσκεται σε εξέλιξη, μετέδωσε το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων TASS, επικαλούμενο τις υπηρεσίες έκτακτης ανάγκης.

Η περιοχή του ορεινού Όρενμπουργκ της Ρωσίας στα Ουράλια, η οποία περιλαμβάνει το Ορσκ, επλήγη από πλημμύρες τις τελευταίες ημέρες.

Οι αρχές υπολογίζουν ότι περίπου 4.000 κατοικίες, στις οποίες ζουν περίπου 10.000 άνθρωποι, ενδέχεται να βρεθούν στη ζώνη πλημμύρας. Το Ορσκ έχει πληθυσμό περίπου 230.000 κατοίκων.

Στην πόλη έχουν σπεύσει ομάδες διάσωσης από τη Μόσχα και το Περμ.

Οι τοπικές υπηρεσίες έκτακτης ανάγκης σε ανακοίνωσή τους διαβεβαίωσαν ότι εργάζονται για να απομακρύνουν τους κατοίκους και να αποκαταστήσουν το φράγμα. Ρωσικά μέσα ενημέρωσης μετέδωσαν ότι οι αρχές έχουν δημιουργήσει έξι σημεία εκκένωσης για τους πληγέντες. Το Ορσκ, πάνω στα σύνορα με το Καζακστάν, απέχει 1.800 χιλιόμετρα από τη Μόσχα.

Μη επαληθευμένα πλάνα που αναρτήθηκαν στην εφαρμογή Telegram φαίνεται να δείχνουν νερό να αναβλύζει μέσα από μια ρωγμή σε ένα χαμηλό γεώφραγμα.

Η περιοχή του Όρενμπουργκ κηρύχθηκε σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης.

Διαβάστε επίσης:

Στο Κάιρο μεταβαίνει ο διευθυντής της CIA για νέα προσπάθεια για συμφωνία εκεχειρίας στη Γάζα

Πάρτι στο Τwitter για τους Νεοϋορκέζους που… τρόμαξαν από τον σεισμό των 4,8 Ρίχτερ – Ο… Γκοτζίλα, η έκλειψη και το Empire State Building

Αιθιοπία: Τράπεζα κρέμασε… πανό με τα πρόσωπα πελατών που άρπαξαν λεφτά μετά από τεχνική βλάβη

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΔΕΥΤΕΡΑ 29.04.2024 23:40