search
ΤΕΤΑΡΤΗ 08.05.2024 01:22
MENU CLOSE

Το παρασκήνιο γύρω από την υποψηφιότητα του Γιώργου Μουρούτη και ποια ήταν τα καθοριστικά τηλεφωνήματα για να πει το «ναι»

05.04.2024 14:28
mouroutis-mitsotakis

Μπορεί η υποψηφιότητα του Γιώργου Μουρούτη στο ευρωψηφοδέλτιο της Νέας Δημοκρατίας να κλείδωσε σήμερα το πρωί με την συνάντηση που είχε ο υποψήφιος πια ευρωβουλευτής με τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη στο Μέγαρο Μαξίμου, οι πρώτες κρούσεις όμως προς τον πρώην στενό συνεργάτη του Αντώνη Σαμαρά είχαν ξεκινήσει εδώ και ένα μήνα.

Πρώτος το τηλέφωνο είχε σηκώσει ο τέως πια υφυπουργός επικρατείας Γιάννης Μπρατάκος πριν από περίπου ένα μήνα για να μιλήσει με τον κύριο Μουρούτη και να του προτείνει μία θέση στο ευρωψηφοδέλτιο εκ μέρους του πρωθυπουργού.

Σε αυτή την πρώτη κρούση ο κύριος Μουρούτης εμφανίστηκε κατά κύριο λόγο αρνητικός άφησε όμως και κάποια περιθώρια για να το σκεφτεί.

Στη συνέχεια δέχτηκε τηλεφώνημα από τον κυβερνητικό εκπρόσωπο Παύλο Μαρινάκη ο οποίος και επανέλαβε την πρόταση και την επιθυμία του πρωθυπουργού να δώσει τη μάχη των ευρωεκλογών. Ο κ. Μουρούτης συνέχισε να μην δίνει θετική απάντηση και έτσι μπήκαν στην προσπάθεια να πειστεί τα μεγάλα μέσα δηλαδή ο υπουργός Υγείας Άδωνις Γεωργιάδης που είναι και προσωπικός του φίλος.

Στο τηλεφώνημα που κράτησε αρκετή ώρα ο κύριος Γεωργιάδης ανέφερε στον κύριο Μουρούτη πόσο σημαντικό είναι να δώσει για τη Νέα Δημοκρατία αυτή τη μάχη και ότι το προφίλ που έχει αλλά και η στενή του σχέση με τον πρώην πρωθυπουργό θα βοηθούσε τη Νέα Δημοκρατία να απευθυνθεί σε ένα κομμάτι ψηφοφόρων που ενδεχομένως μέχρι σήμερα δεν εκπροσωπείται στο ψηφοδέλτιο του κόμματος.

Το τηλεφώνημα του κυρίου Γεωργιάδη ήταν καθοριστικό όπως και το δεύτερο τηλεφώνημα που έκανε στον κύριο Μουρούτη ο Παύλος Μαρινάκης. Σήμερα το πρωί ο κύριος Μουρούτης επικοινώνησε με τον κυβερνητικό εκπρόσωπο του ανακοίνωσε ότι τελικά αποφάσισε να απαντήσει θετικά στην πρόσκληση του πρωθυπουργού και λίγη ώρα αργότερα ήρθε το ραντεβού με τον Κυριάκο Μητσοτάκη στο Μέγαρο Μαξίμου όπου και κλείδωσε η υποψηφιότητά του.

Χθες ο Γιώργος Μουρούτης είχε τηλεφωνική επικοινωνία και με τον πρώην πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά με τον οποίο διατηρεί πάντα στενή φιλία αφού έχει υπάρξει διευθυντής του γραφείου τύπου του στο μέγαρο Μαξίμου όταν ο κ. Σαμαράς ήταν πρωθυπουργός.

Ο κ. Μουρούτης ενημέρωσε τον πρώην πρωθυπουργό για την πρόταση του έγινε αλλά και για την απόφαση που πήρε να απαντήσει θετικά και ο κ. Σαμαράς του ευχήθηκε καλή επιτυχία με ότι σημαίνει αυτό ως προς την βοήθεια που θα έχει από το λεγόμενο Σαμαρικό στρατόπεδο εντός της Νέας Δημοκρατίας.

Διαβάστε επίσης:

Υποκλοπές: Θύελλα από την απόφαση του ΣτΕ και νέα προσπάθεια της κυβέρνησης να μπλοκάρει την ενημέρωση Ανδρουλάκη

Ο Γιώργος Μουρούτης υποψήφιος με τη ΝΔ – «Μήνυμα» σε Σαμαρά και «δεξιά» η κίνηση Μητσοτάκη

Κασσελάκης για γυναικοκτονία στους Αγίους Αναργύρους: Οι 6 αστυνομικοί δεν «καρατομούνται», απλά μετατίθενται

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΕΤΑΡΤΗ 08.05.2024 00:04