search
ΔΕΥΤΕΡΑ 06.05.2024 00:29
MENU CLOSE

Έμφυλη βία: «Πρέπει κι αυτή η φωνή να ακουστεί» – Το ηχηρό μήνυμα στη νοηματική

07.04.2024 16:24
roboli_emfyli_via_alpha

Τον γύρο του διαδικτύου κάνει βίντεο του ALPHA στη νοηματική για την έμφυλη βία στα social media.

Πρωταγωνίστρια, η Σοφία Ρομπόλη, η οποία στέλνει ηχηρό μήνυμα στις Αρχές για τα θύματα έμφυλης βίας με προβλήματα ακοής που μπορεί να αντιμετωπίζουν παρόμοιες καταστάσεις σαν εκείνη των Αγίων Αναργύρων.

«Γλυκάκια μου, σκυθρωπή και σκεπτική και προβληματισμένη με όλες αυτές τις ημέρες και τις διερμηνείες που έχω κάνει για την Κυριακή και για όλες τις γυναίκες που κακοποιήθηκαν και στο τέλος κατέληξαν», αναφέρει στη συγκινητική απεύθυνσή της, η διερμηνέας της νοηματικής γλώσσας

«Σκεφτείτε όμως, αν η ίδια η Κυριακή αντιμετώπισε τόσο μεγάλο πρόβλημα επικοινωνίας στο αστυνομικό τμήμα, μία κωφή γυναίκα που κακοποιείται και πηγαίνει στο ΑΤ, πώς θα αισθανθεί; Χωρίς διερμηνέα, χωρίς να ξέρει ο ίδιος ο αστυνομικός να επικοινωνήσει μαζί της. Πόση ασφάλεια μπορεί να νιώσει;», αναρωτιέται.

«Ξέρετε πόσες φορές, στην εργασία μου τόσα χρόνια, έχω αντιμετωπίσει μία δυσλειτουργία στην αστυνομία; Πόσες φορές προσπάθησα να τους πείσω ότι, ναι, μιλάω εκ μέρους μία κοπέλας που δεν έχει φωνή. Γιατί πρέπει και η φωνή αυτής της κοπέλας να ακουστεί», καταλήγει στο μήνυμά της.

Διαβάστε επίσης:

Ναταλία Γερμανού: Το spoiler για τον Νίκο Καρβέλα

«Αταίριαστοι»: Η αποχαιρετιστήρια selfie με τον Γιώργο Αυτιά

Εφημερίδες: Οι τίτλοι από τα πρωτοσέλιδα της Κυριακής (Video)

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΔΕΥΤΕΡΑ 06.05.2024 00:06