search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 03.05.2024 00:29
MENU CLOSE

Έκτακτα μέτρα ασφαλείας στους αγώνες του Champions League μετά τις απειλές του ISIS

09.04.2024 20:17
CL ISIS

Ο υπουργός Εσωτερικών της Γαλλίας Ζεράλντ Νταρμανέν ανακοίνωσε σήμερα ότι έχουν ληφθεί έκτακτα μέτρα ασφαλείας στο Παρίσι εν όψει του αυριανού αγώνα της Παρί Σεν Ζερμέν (PSG) με την Μπαρτσελόνα στο Parc des Princes, μετά τις απειλές που διατυπώθηκαν σε ιστοσελίδες φίλα προσκείμενες στην οργάνωση Ισλαμικό Κράτος (ΙΚ) για τρομοκρατικά χτυπήματα κατά τη διάρκεια των προημιτελικών αγώνων του Champions League.

Σημειώνεται ότι σήμερα η Άρσεναλ υποδέχεται την Μπάγερν Μονάχου στο Λονδίνο και η Ρεάλ Μαδρίτης υποδέχεται τη Μάντσεστερ Σίτι στην ισπανική πρωτεύουσα, ενώ αύριο η PSG θα υποδεχθεί την Μπαρτσελόνα και η Ατλέτικο Μαδρίτης την Ντόρτμουντ.

«Ναι, θα υπάρχει ειδική προστασία γύρω από το στάδιο, αλλά όχι μόνο, αφού οι τρομοκράτες μπορούν να χτυπήσουν και εκεί που δεν το περιμένουμε», ανέφερε ο Γάλλος υπουργός Εσωτερικών. Ο Νταρμανέν κάλεσε τους Γάλλους να μην πανικοβληθούν λέγοντας πως ανάλογες απειλές του Ισλαμικού Κράτους υπήρξαν και κατά το παρελθόν.

Σημειώνεται πως το Ίδρυμα Al Azaim, ένα Μέσο Ενημέρωσης που είναι υπεύθυνο για τη διάδοση μηνυμάτων του Ισλαμικού Κράτους (ISIS), δημοσίευσε μια αφίσα που απειλεί με τρομοκρατικά χτυπήματα το Parc des Princes, το Santiago Bernabeu, το Metropolitano και το Emirates Stadium, με το μήνυμα «Σκοτώστε τους όλους».

Σε απάντηση, η UEFA ανέφερε ότι έχει λάβει γνώση για τις απειλές, αλλά οι αγώνες στη Μαδρίτη, το Παρίσι και το Λονδίνο θα διεξαχθούν όπως είχε προγραμματιστεί εξαρχής.

Οι αρχές στη Γαλλία και στην Ισπανία επιβεβαίωσαν ότι έχουν προχωρήσει σε ενισχυμένα μέτρα ασφαλείας.

«Η UEFA έχει επίγνωση των υποτιθέμενων τρομοκρατικών απειλών που γίνονται για τους αγώνες της UEFA Champions League αυτής της εβδομάδας και βρίσκεται σε στενή επαφή με τις αρχές των χωρώνΌλοι οι αγώνες έχουν προγραμματιστεί να διεξαχθούν με τις κατάλληλες ρυθμίσεις ασφαλείας», είπε εκπρόσωπός της.

Διαβάστε επίσης:

Γιάννης Αλαφούζος: Επίθεση κατά του Βρούτση για τα μέτρα στα γήπεδα – «Έχετε ακούσει το ανέκδοτο…»

Gov.gr Wallet: Σε λειτουργία η ψηφιακή διαδικασία εισόδου στα γήπεδα – Βήμα βήμα ο τρόπος ταυτοποίησης

Έχασε κάθε έλεγχο ο Κριστιάνο Ρονάλντο: Απείλησε με «μπουκέτο» τον διαιτητή μετά την κόκκινη για αγκωνιά σε αντίπαλο (videos)

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 03.05.2024 00:28